Κεκάκου Ειρήνη: “Εκφράζομαι με το συναίσθημα, ως άνθρωπος και ως προσωπικότητα”

“…Μου αρέσει να βάζω στόχους και να παλεύω για την επίτευξή τους. Να μαθαίνω συνεχώς καινούργια πράγματα, να τρέφω το νου μου.
Βλέπω την κάθε ημέρα ως μία ευκαιρία να μάθω κάτι καινούργιο που θα μου κεντρίσει το ενδιαφέρον και οι ευκαιρίες είναι κρίμα να πηγαίνουν χαμένες.”

Σε ποια ηλικία ξεκινήσατε να γράφετε; Ξεκίνησα να γράφω σε νεαρή ηλικία. Θυμάμαι τον εαυτό μου να εκφράζεται εύκολα και πηγαία με το γραπτό λόγο. Έγραφα διάφορες ιστορίες και μετέτρεπα σε διηγήματα τα βιώματά μου και τις σκέψεις μου.
Καθώς μεγάλωνα, παράλληλα με την επαγγελματική μου ενασχόληση, η έκφραση μέσω του γραπτού λόγου συνέχισε να είναι παρούσα στη ζωή μου. Έτσι πριν από δύο χρόνια, αποφάσισα να ξεκινήσω να γράφω πιο δομημένα κείμενα που πλησίαζαν περισσότερο στη λογοτεχνία.

Ποιά λέξη σας εκφράζει ως συγγραφέα; Δεν μπορώ πω πως υπάρχει κάποια λέξη η οποία με εκφράζει ως συγγραφέα, γιατί βρίσκομαι ακόμη στην αρχή. Είναι κάτι το οποίο μεταβάλλεται ανάλογα την έμπνευση, τις καταστάσεις. Είναι δύσκολο να το περιορίσω σε μία λέξη.
Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι πως επί το πλείστον εκφράζομαι με το συναίσθημα, ως άνθρωπος, ως προσωπικότητα.

Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν τη συγγραφή; Πριν τη συγγραφή υπάρχει η ιδέα η οποία μπορεί να έχει προκύψει από κάτι που άκουσα, που είδα ή ακόμα και που φαντασιώθηκα.
Η έμπνευση προκύπτει κατά τη διάρκεια της συγγραφής. Από τη στιγμή που θα ανοίξω τον υπολογιστή μου και θα γράψω την πρώτη λέξη, έρχεται αυθόρμητα.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας; Είμαι ένας άνθρωπος που του αρέσει να καταπιάνεται με πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες. Είμαι πολυπράγμων, δραστήρια. Μου αρέσει να βάζω στόχους και να παλεύω για την επίτευξή τους. Να μαθαίνω συνεχώς καινούργια πράγματα, να τρέφω το νου μου.
Γενικότερα, βλέπω την κάθε ημέρα ως μία ευκαιρία να μάθω κάτι καινούργιο που θα μου κεντρίσει το ενδιαφέρον και οι ευκαιρίες είναι κρίμα να πηγαίνουν χαμένες.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Συνήθως δεν κάνω μακροπρόθεσμα σχέδια γιατί το μέλλον είναι πάντοτε αβέβαιο. Τουλάχιστον, μέχρι στιγμής αυτό με έχει διδάξει ο χρόνος. Θέτω όμως στόχους και εστιάζω σε αυτούς.
Κάποιοι από τους στόχους μου αυτή την περίοδο είναι, να ολοκληρώσω το επόμενο έργο μου, το οποίο έχω παραμελήσει λόγω προτεραιότητας άλλων υποχρεώσεών μου και η συνεχής προσπάθεια για βελτίωση όσων αφορά τη συγγραφή αλλά και την επαγγελματική μου ενασχόληση.
Σας ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία και την όμορφη συνέντευξη και σας εύχομαι καλό υπόλοιπο καλοκαιριού.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100041867149549

Σύντομο βιογραφικό

Η Ειρήνη Κεκάκου πέρασε τα παιδικά της καλοκαίρια στην Αίγινα όπου οι εικόνες της φύσης και της θάλασσας σε συνδυασμό με το παιχνίδι ανάμεσα στα πεύκα της Αφαίας, άνοιξαν την πόρτα της φαντασίας της.
Πάντα ένιωθε όμορφα να αποτυπώνει στο χαρτί τις σκέψεις της, ως μία ανάγκη έκφρασης και δημιουργίας.
Η Ειρήνη είναι σχεδιάστρια δομικών έργων ενώ παράλληλα ασχολείται και με τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων. Αγαπάει τη γυμναστική, τη μουσική και το πλέξιμο και έχει συνθέσει στο αγαπημένο της γιουκαλίλι τα τραγούδια του παραμυθιού.
Προσεγγίζει τη συγγραφή, την μουσική και το σκίτσο ως ενιαία δημιουργία αποκτώντας έτσι ένα ιδιαίτερο συγγραφικό στυλ.
Το παραμύθι του πόνου είναι η πρώτη της συγγραφική έκδοση.