Καρυοφυλλιά Καραμπέτη: Ολική επαναφορά

Γράφει ο Νίκος Μουρατίδης

Βρίσκεται στην δουλειά εδώ και 40 χρόνια, από νεαρή κοπέλα. Γεννήθηκε 5 Ιουλίου 1958 και από τις αρχές τις δεκαετίας του ’80 μπήκε στο χώρο της υποκριτικής.

Εμφανίστηκε το 1984 στον κινηματογράφο, το 1985 στο θέατρο και το 1986 στην τηλεόραση. Έκτοτε δεν έχει λείψει ποτέ. Έγινε πολύ γρήγορα πρωταγωνίστρια και επί 30 χρόνια είναι ότι καλύτερο έχει εμφανιστεί σε γυναίκα πρωταγωνίστρια.

Η ίδια κρατάει πάντα χαμηλό προφίλ – ίσως περισσότερο απ’ όσο χρειάζεται – και δεν αποδέχεται όταν της λέω ότι είσαι η Νο1 πρωταγωνίστρια του Ελληνικού θεάτρου. Πάντα μου επαναλαμβάνει: “Υπάρχουν πολλές θαυμάσιες γυναίκες ηθοποιοί”.

Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη που στην αρχή όλοι λέγαμε πως είναι τρελή που θέλει να κάνει καριέρα με τέτοιο όνομα, έχοντας ρίξει πολύ δουλειά, έχοντας μείνει αφοσιωμένη στην υποκριτική – χωρίς σαχλαμάρες και χωρίς να ξοδεύει το ταλέντο της σε ανοησίες – είναι η μεγάλη σοβαρή μας πρωταγωνίστρια. Αν ήταν στην Αμερική σίγουρα θα είχε αποσπάσει όλα τα μεγάλα βραβεία: Oscar, Tony, Emmy και Grammy.

Μπορεί να την δεις να παίζει από το Εθνικό θέατρο και την Επίδαυρο, μέχρι σε υπόγεια γκαράζ και σε μικρές εναλλακτικές ομάδες και συνοικιακά θεατράκια. Αρκεί να της αρέσει το έργο και οι συντελεστές της κάθε παράστασης. Το ίδιο ισχύει και για το σινεμά και την τηλεόραση. Παίζει μόνο σε έργα από βιβλία ή με σκηνοθέτες που εκτιμάει και εμπιστεύεται.

Το 2022 είναι η χρονιά που η Καρυοφυλλιά  κάνει ολική επαναφορά με 2 τηλεοπτικές σειρές και μια παράσταση – περιμένοντας και κάποιο συγκλονιστικό ρόλο – μετά την “Ευτυχία” – στο σινεμά.

Έχουμε και λέμε….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ τη συνέχεια εδώ: https://bit.ly/34iN0k4