Καλοκαίρι στο ΚΘΒΕ

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος υποδέχεται το καλοκαίρι του 2019 με δύο νέες παραγωγές: την τραγωδία «Ιφιγένεια η εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού, αλλά και με το έργο – ορόσημο «Βικτόρ ή Τα παιδιά στην εξουσία» του Ροζέ Βιτράκ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Αναστασάκη.

Παράλληλα, επιστρέφει η εξαιρετικά επιτυχημένη παράσταση του Βρεφικού Θεάτρου του ΚΘΒΕ «Έξω Πάνω Μέσα Κάτω», σε σύλληψη ιδέας – σκηνοθεσία Κατερίνας Καραδήμα.

Κεντρικό γεγονός για πέμπτη χρονιά το Φεστιβάλ Δάσους, η μεγάλη γιορτή πολιτισμού της Θεσσαλονίκης

Τέλος, το ΚΘΒΕ διοργανώνει για τέταρτη χρονιά «Ολοήμερο Θερινό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι» (αποκλειστικά για παιδιά 4 -11 ετών)

Ιφιγένεια η εν Αυλίδι
Η τραγωδία «Ιφιγένεια η εν Αυλίδι» του Ευριπίδη είναι η καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, με την οποία συμμετέχει στο Φεστιβάλ Αθηνών –Επιδαύρου 2019.

Η παράσταση, την οποία θα παρουσιάσει το ΚΘΒΕ το καλοκαίρι του 2019 σε μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, σε νέα μετάφραση Παντελή Μπουκάλα και σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού, θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη στις 3 & 4 Ιουλίου (Θέατρο Δάσους ), ενώ θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο θέατρο Επιδαύρου στις 19 & 20 Ιουλίου.

Σ΄ αυτό το κορυφαίο δράμα του, όπου οι χαρακτήρες εξελίσσονται από επεισόδιο και σε επεισόδιο, ο Ευριπίδης, βαθιά σοφός και ώριμος, αναδιευθετεί το επικό υλικό και, απευθυνόμενος στους διχασμένους Έλληνες της εποχής του, γίνεται ο κήρυκας της φιλοπατρίας.

Βικτόρ ή Τα παιδιά στην εξουσία

Το έργο «Βικτόρ ή Τα παιδιά στην εξουσία» του Ροζέ Βιτράκ είναι η δεύτερη μεγάλη καλοκαιρινή παραγωγή που θα παρουσιάσει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε μετάφραση Παύλου Μάτεσι και σκηνοθεσία Γιάννη Αναστασάκη, στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Η εξωφρενική κωμωδία, που αποτελεί το έργο – ορόσημο του σουρεαλισμού, θα κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019 και θα κρατήσει συντροφιά σε όσους μείνουν το καλοκαίρι στην πόλη.

«Απιθανότητες! Απιθανότητες παρατηρούνται εδώ μέσα απόψε!»
Στρατηγός Ετιέν Λοσεγκύρ

Έξω πάνω μέσα κάτω
Το Βρεφικό Θέατρο του Κρατικού Θέατρου Βορείου Ελλάδος επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι με την εξαιρετικά επιτυχημένη παραγωγή για βρέφη από 8 μηνών έως νήπια 4 χρόνων, «Έξω Πάνω Μέσα Κάτω», σε σύλληψη ιδέας – σκηνοθεσία Κατερίνας Καραδήμα και μουσική Φοίβου Δεληβοριά.

Μια δροσερή θεατρική βόλτα γεμάτη χαμόγελα, παιδικές φωνές, σαπουνόφουσκες και κομφετί, που κέρδισε από την πρώτη παρουσίαση το χαμόγελο των παιδιών, ξεκινά ένα νέο κύκλο παραστάσεων από την Τετάρτη 17 Ιουλίου, στις 18:00.

5ο Φεστιβάλ Δάσους
Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι για πέμπτη χρονιά. Από τον Ιούνιο έως το Σεπτέμβριο, με κέντρο το Θέατρο Δάσους και το Θέατρο Γης, αλλά και με παράλληλες εκδηλώσεις στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, στο Βασιλικό Θέατρο και στη Μονή Λαζαριστών, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν κορυφαίες παραγωγές στο θέατρο, στη μουσική και στο χορό, με τους πιο αγαπημένους δημιουργούς αλλά και τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής, ενώ η επετειακή συναυλία για τα 60 χρόνια της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης (Βασιλικό Θέατρο 1/6) θα αποτελέσει την εναρκτήρια εκδήλωση του 5ου Φεστιβάλ Δάσους.

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν και φέτος το καλοκαίρι στη μεγάλη γιορτή της της Βόρειας Ελλάδας! Σας περιμένουμε!
Περισσότερα…

Ολοήμερο Θερινό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι για παιδιά
Από τις 18 Ιουνίου έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2019, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, για τέταρτη χρονιά, προσκαλεί τους «μικρούς καλλιτέχνες» της πόλης σ’ έναν κόσμο έκφρασης και φαντασίας, έναν κόσμο που αναπτύσσει τη δημιουργικότητά τους και απελευθερώνει τα συναισθήματα τους μέσα από τις εικαστικές και παραστατικές τέχνες. Μέχρι σήμερα 2500 παιδιά πέρασαν από τα ολοήμερα καλλιτεχνικά εργαστήρια του ΚΘΒΕ και το ταξίδι συνεχίζεται!
Περισσότερα…

Συνεχίζονται οι ξεναγήσεις στη μόνιμη έκθεση κοστουμιών
«Ίχνη του εφήμερου»
Συνεχίζονται και αυτό το καλοκαίρι οι ξεναγήσεις στη μόνιμη έκθεση κοστουμιών του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος «Ίχνη του εφήμερου».

Στην έκθεση, που λειτουργεί στα κλιματιζόμενα φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν και να ανακαλύψουν κοστούμια υψηλής αισθητικής από σημαντικές παραστάσεις που παρουσίασε το ΚΘΒΕ στη διάρκεια των 58 χρόνων λειτουργίας του, τα οποία εκτίθενται σε ειδικά σχεδιασμένες βιτρίνες που δένουν αρμονικά με τον χώρο. Την επιμέλειά της υπογράφει η σκηνογράφος- ενδυματολόγος Ιουλία Σταυρίδου.