«Καλικάντζαρος» Μία Χριστουγεννιάτικη Ιστορία έως και την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 11.30 πμ

ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ

Η Ιστορία: Σύμφωνα με διάφορες ελληνικές παραδόσεις, οι Καλικάντζαροι είναι άνθρωποι με κακιά μοίρα μεταμορφωμένοι σε δαιμόνια… Οι Καλικάντζαροι εμφανίζονται για 12 ημέρες, από την παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι τα Θεοφάνεια.

Στη δική μας ιστορία, ο κ. Ξενοφώντας είναι ένας ευυπόληπτος, επιφανής κι εύπορος εργοδότης που απεχθάνεται τα δώρα, τις γιορτές και τα Χριστούγεννα. Η γρουσουζιά του, την παραμονή των Χριστουγέννων, θα προκαλέσει το ανάθεμα των εργαζομένων του και θα μεταμορφωθεί σε Καλικάντζαρος!

Για καλή του τύχη, την ίδια στιγμή, ο Θεός αναθέτει μία αποστολή στον «άτακτο» Άγγελο Ιεζεκιήλ: να κατεβεί στη Γη τα Χριστούγεννα, να βρει έναν γρουσούζη άνθρωπο και να καταφέρει να τον κάνει καλό… Ο Άγγελος συναντάει τον Καλικάντζαρό μας και ξεκινούν για τη Χριστουγεννούπολη, την χώρα των Νεραιδών, των Χιονονιφάδων, των Ξωτικών και του Άγιου Βασίλη.

Ίσως σε αυτό το ταξίδι, συμβούν πράγματα και θάματα, κι ο γρουσούζης κ. Ξενοφώντας πιστέψει τελικά στη μαγεία των Χριστουγέννων…

Η Παράσταση

Ο «Καλικάντζαρος» ανεβαίνει στη θεατρική σκηνή του θεάτρου Αριστοτέλειον αυτά τα Χριστούγεννα από την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου για λίγες εορταστικές παραστάσεις.

Ένα Χριστουγεννιάτικο θεατρικό και χορευτικό υπερθέαμα για μικρούς και μεγάλους με 15 χορευτές επί σκηνής σε διάφορους ρόλους, έναν Μάγο σε μία ολόκληρη σκηνή BubbleShow, τον Άγγελο με τον Καλικάντζαρό μας και φυσικά τον Άγιο Βασίλη με τα ξωτικά του για το άναμμα του πελώριου στολισμένου Χριστουγεννιάτικου Δέντρου!

Μην λέμε πολλά. Να είστε εκεί.

Αυτά τα Χριστούγεννα, θέλουμε όλοι να περάσουμε τέλεια!

Συντελεστές:

Κείμενα: Παύλος Μητσόπουλος – Δημήτρης Βαλσαμίδης

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Βαλσαμίδης

Χορογραφίες: Χρήστος Κατίδης

Μουσική επιμέλεια: Χρήστος Κατίδης

Βοηθός Χορογραφιών: Εύη Κουρσαράκου

ArtDirector: Μαγδαληνή Σίγα

Σκηνογραφία / Props: Μαγδαληνή Σίγα

Σχέδια κοστουμιών / Ενδυματολογία: Κωνσταντίνα Καπανίδου

Κατασκευή Κοστουμιών: Φωτεινή Τσατσιρίδου, Νίκος Μηνάς

Φωτό/Video/Γραφικά: Παναγιώτης Πέτρου

Τεχνική υποστήριξη: Μιχάλης Βιδάλης

Φώτα: Γιάννης Κυρατζής

Ηχοληψία: Μάνος Κώντσογλου

Παραγωγή: UnderdogEntertainment

Παίζουν:

Καλικάντζαρος: Χρήστος Κατίδης

Άγγελος Ιεζεκιήλ: Κώστας Καφαντάρης

Μάγος / Ταχυδακτυλουργικά / BubbleShow: Σάββας Τραπεζάνογλου

Παίζουν και Χορεύουν:

Λίτσα Τζούρου, Εύη Κουρσαράκου, Ξένια Παπαδοπούλου, Κατερίνα Μπογιατζή, Δώρα Ορφανίδου, Γιώργος Σαράντου, Ναυσικά Δημητριάδου, Σοφία Μπαγιοπούλου, Αυγή Μητσιάνη, Γεωργία Σταυρίδου, Δήμητρα Ραφαηλία Τσιβαρτζή, Σοφία Ξέλη, Κατερίνα Ψώμογλου, Εύα Στάμογλου

Φωνή του Θεού: Μιχάλης Σιώνας

Πληροφορίες :  ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ

‘Ωρα  έναρξης  : 11.30 πμ

Από την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 έως την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

Τιμή εισιτηρίων από 10 ευρώ

Εισιτήρια διαθέσιμα στο viva.gr, στα καταστήματα Public, Wind και Media markt, και στα ταμεία του θεάτρου τηλ 2310 262051

Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα και 35 λεπτά

Ενιαία τιμή για ενήλικες και ανήλικους από 2 ετών (κι έχουν θέση). Αγκαλιά μπορείτε τα παιδιά κάτω των 2 ετών. Η  παράσταση προτείνεται για παιδιά από 4 ετών και πάνω.

Ενημέρωση COVID 19

Ο χώρος λειτουργεί ως αμιγής, με μειωμένη χωρητικότητα στο 80% για να νιώθετε άνετα.

Εισέρχεστε με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Παιδιά έως 4, εισέρχονται χωρίς πιστοποιητικό. Παιδιά έως 17, με self-test (έντυπη βεβαίωση)  https://self-testing.gov.gr/covid19-self-test-print.pdf