Θεοχάρης Πασχαλίδης: έκθεση ζωγραφικής «Το Όραμά μου» στο χώρο Τέχνης και πολιτισμού Alma Mater

O 22χρονος αυτοδίδακτος καλλιτέχνης αποτυπώνει σε καμβά και χαρτί τα νεανικά του χρόνια, τα ερεθίσματα και τις φιλοδοξίες του για το μέλλον υποστηρίζοντας πάντα ότι είναι μονάχα στο δικό μας χέρι να δημιουργήσουμε και στη συνέχεια να ζήσουμε μια ζωή που εμείς επιθυμούμε με τους δικούς μας κανόνες και αξίες .

Η έκθεση «Το Όραμα μου» παρουσιάζεται στο χώρο Τέχνης και πολιτισμού Alma Mater, στο κέντρο της Αθήνας, στα ανήσυχα Εξάρχεια.

Το Όραμα μου

Τυχαία υπήρξε η συνάντηση του Θεοχάρη με τη ζωγραφική καθώς ξεκίνησε από καθαρή περιέργεια το καλοκαίρι του 2018 μετά τις πανελλήνιες εξετάσεις για την είσοδο του στο Πανεπιστήμιο. Σύντομα όμως θα ανακάλυπτε ένα κρυφό ταλέντο, μια ιδιαίτερη αντίληψη και ένα όραμα για το μέλλον.

Έχοντας πραγματοποιήσει την πρώτη του έκθεση ζωγραφικής λίγους μήνες μετά την πρώτη του επαφή με την τέχνη ως αυτοδίδακτος , παρουσιάζει σήμερα μια σειρά έργων που κρύβουν έντονα συναισθήματα. Ο καλλιτέχνης προσκαλεί το κοινό να βιώσει, να σκεφτεί, να αναρωτηθεί  και να διερευνήσει τα συναισθήματα που προβάλλονται μέσα από τα έργα του.

Τα έργα αυτά αποτελούν κατάθεση ψυχής, αντιπροσωπεύουν απόλυτα τον ψυχισμό του Θεοχάρη, τις εσωτερικές διαμάχες αλλά και τα σχέδιά του για το μέλλον καθώς, είναι βέβαιος, ότι όμορφα χρόνια βρίσκονται μπροστά του.

Την έκθεση συνθέτουν 14 έργα διαφορετικών διαστάσεων σε καμβά και χαρτί.

Τον συνοδεύει η, επίσης, νεαρή 18χρονη Μιχαέλα Παντελιά νέο-εισαχθείσα  στο Μαθηματικό Τμήμα του Παν/μίου Πατρών με Origami εξαιρετικές κατασκευές.

Θεοχάρης Πασχαλίδης

Ο Θεοχάρης Πασχαλίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 2000. Πτυχιούχος του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Ασχολείται αποκλειστικά με την ζωγραφική και τον αθλητισμό. «Το Όραμά μου» αποτελεί τη δεύτερή ατομική του έκθεση. 

Πληροφορίες Έκθεσης

Εγκαίνια: Σάββατο 15 Ιουλίου 2023, 20:00 – 23:00 

Ώρες Λειτουργίας από Σάββατο 15/07/2023 έως Κυριακή 16/07/2023 , 20:00 – 23:00

Alma Mater: Χώρος Τέχνης και Πολιτισμού 

Εμμ. Μπενάκη 62, Εξάρχεια

Πληροφορίες : 6972445353