ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΣ «ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΙΝΕΜΑ»

το νέο θεατρικό μιούζικαλ των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα

μια παράσταση πρωταγωνιστών
που σκηνοθετούν οι Θανάσης Παπαθανασίου – Μιχάλης Ρέππας – Φωκάς Ευαγγελινός

17 υπέροχοι ηθοποιοί, 37 τραγούδια με 12μελή ζωντανή ορχήστρα, 24μελές μπαλέτο, 1.000 κοστούμια επί σκηνής και 300 περούκες!

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος, η Δέσποινα Βανδή, ο Παύλος Χαϊκάλης, ο Κώστας Κόκλας, η Κατερίνα Λέχου, ο Μέμος Μπεγνής, ο Γιώργος Χρανιώτης, η Σύλβια Δελικούρα, η Παρθένα Χοροζίδου, η Ευγενία Σαμαρά, η Μαριλού Κατσαφάδου, η Μαριαλένα Ροζάκη, ο Γιώργος Τσούρμας, ο Γιάννης Ρούσος, ο Δημήτρης Γαλάνης και σε ξεχωριστούς ρόλους η Πηνελόπη Πιτσούλη, η Ελένη Γερασιμίδου και ο Γιώργος Κωνσταντίνου συναντήθηκαν χθες το απόγευμα στο υπέροχο Άλσος και παρέα με τους σκηνοθέτες Θανάση Παπαθανασίου – Μιχάλη Ρέππα – Φωκά Ευαγγελινό αλλά και τον Ηλία Μαροσούλη μίλησαν γι αυτή την μεγάλη φιλόδοξη παραγωγή.

Για «ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΙΝΕΜΑ» είπαν…
Στη μεγάλη εντυπωσιακή σκηνή του Άλσους κάτω από το υπέροχο σκηνικό της παράστασης, οι συντελεστές, ο ένας δίπλα στον άλλο, σε απόλυτη αρμονία και σύμπνοια, με λόγια σεβασμού και αγάπης βάζουν στοίχημα «Το δικό μας σινεμά» να γίνει ο πρωταγωνιστής αυτού του καλοκαιριού.
«Δώρο στην Αθήνα» όπως είπε ο Ηλίας Μαροσούλης που μίλησε με πολύ συγκίνηση, για «ότι καλύτερο ετοιμάζεται αυτό το καλοκαίρι στην Αθήνα, το Θέατρο Άλσος, με το οποίο έχει ταυτίσει τη ζωή του, καμάρι για την πόλη , όαση ψυχαγωγίας και διασκέδασης».
Τόπος της ιστορίας τα στούντιο της Φίνος Φιλμ. «Φτιάξαμε ιστορίες από το σινάφι μας, για καλλιτέχνες» σημείωσε ο Μιχάλης Ρέππας. Ένα έργο αφιερωμένο στον Φιλοποίμενα Φίνο. «Μην ψάξετε αναφορές σε πραγματικά πρόσωπα. Όλα είναι φανταστικά. Δίπλα μας, γύρω μας, ο Φίνος, ο θεός που κανονίζει τις ζωές όλων. Κρατήσαμε όμως 37 υπέροχα τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει από τις ελληνικές ταινίες μιας εποχής που έχει γραφτεί στην καρδιά μας».
Για το Φωκά Ευαγγελινό «Το δικό μας σινεμά» έχει ξεχωριστή θέση. «Είναι μέσα μου, είπε. Μεγάλωσα μέσα σ’ αυτό. Ήθελα να μεταφερθεί όλη η ομορφιά που γνωρίσαμε από τις οθόνες του κινηματογράφου στη θεατρική σκηνή με μια σημερινή αντίληψη, με μια ομάδα εξαιρετικών πρωταγωνιστών και τραγούδια που έχουν γραφτεί στη μνήμη μας. Όταν ήμουν νέος και ξεκινούσα την πορεία μου στην περιοχή υπήρχαν περισσότερα από 10 θέατρα. Έπειτα η περιοχή γύρω από το πεδίον του Άρεως ερήμωσε. Το Άλσος ξαναδίνει ζωή και χαρά».
Η Δέσποινα Βανδή έρχεται στο Άλσος, έχοντας στις αποσκευές της, την προσωπική της διαδρομή στην οποία προσθέτει ακόμη ένα διαφορετικό ρόλο. «Στη ζωή δεν σου δίνονται πολλές τέτοιες ευκαιρίες», είπε. «Όταν μου έγινε η πρόταση, παρ΄όλο που ήμουν κουρασμένη από την περιοδεία του Mama mia, ενθουσιάστηκα με την παραγωγή και το θεατρικό σχήμα. Στη συνέχεια άκουσα και τα τραγούδια της παράστασης και δεν μπόρεσα να αντισταθώ στην πρόκληση. Έπρεπε να είμαι μέρος της δουλειάς αυτής. Πιστεύω να καταφέρω να σταθώ δίπλα σε αυτούς τους άξιους ηθοποιούς. Η κινητήρια δύναμη στη δουλειά μου είναι η επαφή με τον κόσμο. Να ξυπνάω το συναίσθημα. Σε αυτή την παράσταση ξυπνά και το δικό μου το συναίσθημα. Υποδυόμαστε στη σκηνή ανθρώπους με ξεχωριστά χαρακτηριστικά και με τα τραγούδια ξεκλειδώνουμε τα συναισθήματα τους. Ευχαριστώ όλους για την ευκαιρία».
Ο Σπύρος Παπαδόπουλος αφού ευχαρίστησε «σαν πολίτης» τον Ηλία Μαροσούλη για την αναβάθμιση της περιοχής μέσα από την λειτουργία του Άλσους – «πνεύμονας ψυχαγωγίας και διασκέδασης» – μίλησε με αγάπη και εκτίμηση για τους συνοδοιπόρους του, πρωταγωνιστές της παράστασης και συμπλήρωσε ότι «ο ελληνικός κινηματογράφος είναι όλος δικός μας . Τα θηρία που βλέπαμε στις ταινίες μας σημάδεψαν. Είμαστε εδώ με μια μεγάλη παραγωγή για να τα θυμηθούμε».
Ο Γιώργος Κωνσταντίνου μας θύμισε ότι το Άλσος είναι γι αυτόν σημείο αναφοράς, ένας χώρος οικείος «Εδώ έπαιξα με το Χάρρυ Κλυνν, με το Γιώργο Μουστάκα. Είμαι 60 χρόνια στη δουλειά αλλά αυτό που γίνεται σήμερα με «Το δικό μας σινεμά» δεν το έχω ξαναζήσει. Πρόκειται για μια παραγωγή δέκα φορές ανώτερη από αυτές που έχω γνωρίσει»
Η Ελένη Γερασιμίδου διαβεβαίωσε ότι «Το δικό μας σινεμά είναι αναμφισβήτητα η μεγαλύτερη παραγωγή που έχει γίνει στο θέατρο. Δουλέψαμε όλοι μαζί με αγάπη. Υπέροχο μπαλέτο, χορογραφίες τραγούδια τι να πρωτοπούμε» και η Πηνελόπη Πιτσούλη άμεση και με πολύ χιούμορ σημείωσε «δεν είχα απωθημένο το Χόλυγουντ… Όμως η ζωή με έφερε ξαφνικά στο Χόλυγουντ με αυτή την μεγάλη υπερπαραγωγή».
Ο Παύλος Χαικάλης εξήγησε ότι αυτή η παράσταση «είναι μια επένδυση μνήμης στην ιστορία. Ένας φόρος τιμής στον πατέρα Φιλοποίμηνα Φίνο. Κι ας μην ξεχνάμε ότι οι ταινίες αυτές κράτησαν έναν ολόκληρο λαό». Ο ίδιος όπως αποκάλυψε ερμηνεύει το ρόλο ενός χορογράφου και θα βάλει τα δυνατά του «για να πάρω την πρωτιά από το Φωκά»!
Η Κατερίνα Λέχου υπογράμμισε ότι «Το δικό μας σινεμά» φέρνει στην εποχή μας το αίσθημα του Φίνου». Είναι μια ξεχωριστή παράσταση γιατί φέρνει στη σκηνή τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μιας μεγάλης ομάδας ηθοποιών»
Ο Μέμος Μπεγνής θυμήθηκε τα παιδικά του χρόνια, όταν στην αυλή της γιαγιάς του μαζευόταν η οικογένεια για να χαρεί τις ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. «Αυτή η παράσταση ξυπνά μνήμες παιδικής αθωότητας» είπε.
«Φουσκώνω από υπερηφάνεια- σημείωσε συγκινημένος ο Κώστας Κόκλας καθώς βρίσκομαι δίπλα σε μεγάλους πρωταγωνιστές» ενώ η Σύλβια Δεληκούρα πήρε το λόγο για να εξηγήσει ότι με τη συμμετοχή της σε αυτή την υπερπαραγωγή «μου δίνετε η ευκαιρία να γνωρίσω την εποχή που ελληνικού κινηματογράφου»
«Όποιος δεν έρθει θα χάσει» είπε με χιούμορ η ταλαντούχα Παρθένα Χοροζίδου, ο Γιώργος Χρανιώτης συμπλήρωσε ότι «νοιώθω σαν να είμαι στην καλύτερη ποδοσφαιρική ομάδα που πάει να πάρει το πρωτάθλημα» και η Ευγενία Σαμαρά εξέφρασε την μεγάλη της ευχαρίστηση που της πρότειναν να συμμετέχει σε αυτή την τόσο μεγάλη παραγωγή με τόσους αξιόλογους ηθοποιούς.

«Το δικό μας σινεμά» είναι η θεατρική πρόταση του καλοκαιριού στο ανακαινισμένο θέατρο Άλσος, στο Πεδίο του Άρεως, χωρητικότητας 2000 θέσεων.
Πρόκειται για μια παραγωγή των Ηλία Μαροσούλη και Άγγελου Κοταρίδη.

INFO
Θέατρο ΑΛΣΟΣ
Ευελπίδων 4, Κυψέλη – Πεδίον του Άρεως – https://goo.gl/maps/oz1VRgLqkuZMmv8f8
Πρεμιέρα: Τετάρτη 12 Ιουνίου
Ημέρες Παραστάσεων: Τετάρτη-Κυριακή
Ώρα έναρξης: 21:00
Διάρκεια παράστασης: 3 ώρες
Τηλ. Κρατήσεων: 210-8227471 & 210-8831487
Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theatre/alsos/to-diko-mas-cinema/
Τιμές εισιτηρίων: 7,5 €- 70 €
Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικές κρατήσεις. Πληροφορίες: 2103428055, [email protected]
ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ
Λεωφορείο:
• γραμμή 224 στάση Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού (ΓΥΣ) (120m)
• γραμμή 035 στάση Ευελπίδων (270m)
• γραμμή 054 στάση Αγγελοπούλου
• γραμμή 022 στάση Πανελλήνιος (500m)

Τρόλεϊ
• γραμμή 2, 4, 5, 11, 15
Ηλεκτρικός
• Σταθμός Βικτωρίας (900m)

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
• Θέατρο ΑΛΣΟΣ
• ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΙΝΕΜΑ
• Θανάσης Παπαθανασίου – Μιχάλης Ρέππας
• Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου, Μιχάλης Ρέππας, Φωκάς Ευαγγελινός
• Σκηνικά: Αθανασία Σμαραγδή
• Κοστούμια: Έβελυν Σιούπη
• Χορογραφίες: Φωκάς Ευαγγελινός
• Πρωτότυπη μουσική-ενορχήστρωση-μουσική διεύθυνση: Γιώργος Ζαχαρίου
• Μουσική διδασκαλία: Χάρης Γεωργίου
• Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ
• Video design-προβολές: Κάρολος Πορφύρης
• Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Τσούρμας
• Βοηθός Χορογράφου: Μάρκο Γιακουμόγλου
• Βοηθός σκηνογράφου: Δημήτρης Αγγέλης
• Βοηθός ενδυματολόγου: Σταυριέλενα Δημητρακοπούλου
• Hair styling: Μαρίνα Καμπριγιάννη
• Φωτογραφίες: Γιώργος Καλφαμανώλης
• Video και τηλεοπτικά σποτ: Σταμάτης Γιαννουλάκης
• Art Director: Θοδωρής Λαλάγκας
• Κινηματογραφικός σύμβουλος: Ιάσων Τριανταφυλλίδης
• Οργάνωση παραγωγής: Θάνος Παφιώλης
• Διεύθυνση παραγωγής: Θανάσης Μαροσούλης
• Παραγωγή: Ηλίας Μαροσούλης, Άγγελος Κοταρίδης

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:
Σπύρος Παπαδόπουλος, Δέσποινα Βανδή, Παύλος Χαϊκάλης, Κώστας Κόκλας, Κατερίνα Λέχου, Μέμος Μπεγνής, Γιώργος Χρανιώτης, Σύλβια Δελικούρα, Παρθένα Χοροζίδου, Ευγενία Σαμαρά, Μαριλού Κατσαφάδου, Μαριαλένα Ροζάκη, Γιώργος Τσούρμας, Γιάννης Ρούσος, Δημήτρης Γαλάνης