Θεατρική παράσταση “Η Αλήθεια να λέγεται”

Από την ΟΜΑΔΑ PLAYBACK NUEVO

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 & ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ στις 20.30

Μια αυθόρμητη παράσταση βασισμένη σε αληθινές ιστορίες από τη θεατρική ομάδα Playback Nuevo.

Η ομάδα Playback Nuevo παρουσιάζει στο Polis για δεύτερη συνεχή χρονιά μια σειρά παραστάσεων βασισμένες στις καθημερινές ιστορίες των ανθρώπων.

Το θέατρο Playback αποτελεί ένα είδος κοινωνικού θεάτρου που στοχεύει στη σύνδεση των θεατών στη διάρκεια μιας παράστασης μέσα από αυθόρμητες αφηγήσεις που οι ηθοποιοί εκδραματίζουν στη σκηνή με αυτοσχεδιασμούς.

Το θέατρο Playback δίνει αξία στις ιστορίες που ο σημερινός άνθρωπος δύσκολα μοιράζεται αφού η σύγχρονη κοινωνική ζωή τον έχει απομακρύνει από την κοινοτική ζωή. Μόλις δυο γενιές πριν, οι άνθρωποι μαζεύονταν στις αυλές, ή γύρω από ένα τζάκι και διηγιόντουσαν τις περιπέτειές τους και τα βάσανά τους. Σήμερα οι άνθρωποι τείνουν να αφηγούνται μέσα από στημένες αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα με αποτέλεσμα να απομακρύνονται από αυτό που αληθινά τους συμβαίνει.

Το θέατρο Playback δίνει βήμα στον οποιονδήποτε επιθυμεί να μοιραστεί στη διάρκεια μιας παράστασης με αποτέλεσμα η μία ιστορία να διαδέχεται μια άλλη και έτσι να δομείται ένα μοναδικό και ανεπανάληπτο δρόμενο που συγκινεί και συνδέει τους θεατές. Στη διάρκεια της παράστασης οι θεατές γίνονται συνδημιουργοί βγαίνοντας από τον παθητικό τους ρόλο, ενώ οι ηθοποιοί μεταμορφώνονται συμβολικά σε καθρέφτες που αντανακλούν τις ιστορίες με έναν αυθόρμητο και μοναδικό τρόπο.

Κανένας θεατής δεν είναι υποχρεωμένος να μοιραστεί την ιστορία του, ενώ όλοι έχουν την ευκαιρία να το κάνουν αν το αισθανθούν.

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στις μεγάλες αλήθειες που κρύβουν οι ιστορίες του καθένα μας και που πολύ συχνά δεν μοιραζόμαστε με κανέναν.

Συντελεστές:

Συντονίστρια της παράστασης:
Σμαρούλα Παντελή

Ηθοποιοί:
Σαμοθρακή Βικτώρια
Τσιακουμάκη Μαρίζα
Κτίστης Τριαντάφυλλος

+ Guest: Πουλούδη Νάνσυ

Μουσικοί:
Βασίλης Καβουκίδης – Παναγιώτης Δράκος

Στόχος είναι η δημιουργία ενός βήματος πολιτισμού στα βόρεια προάστια, όπου καταξιωμένοι αλλά και νέοι καλλιτέχνες θα παρουσιάζουν το έργο τους με γνώμονα την ποιότητα και την αισθητική.

Το «Πόλις» φιλοξενεί πολιτιστικά δρώμενα που μας αφορούν: δρώμενα με περιεχόμενο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Ημέρες Παραστάσεων: Σάββατο 5 & Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022
Ώρα έναρξης: 20.30
Είσοδος: 10€
Τηλεφωνικές Κρατήσεις: 6970156070 – 2108000009

Περισσότερες Πληροφορίες:
https://polis.edu.gr/article/4439

Προπώληση Εισιτηρίων:
https://www.viva.gr/tickets/theater/playback-nuevo-i-alitheia-na-legetai/