Η MYRO gallery υποδέχεται τη Μαρία Καφτάκη στην εικαστική έκθεση “ΕΙΣΒΟΛΗ” της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Έμπνευση και Επιμέλεια
Χρύσα Μπαρζόκα https://www.facebook.com/chris.alevra

https://www.facebook.com/epimonitexni/

Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ εισβάλει και αιφνιδιάζει άλλη μια φορά την πραγματικότητα, διαταράσσοντας με χρώμα και δημιουργίες την καθημερινότητα του πολυχώρου διασκέδασης της Πύλης Αξιού.

170 μοναδικά έργα τέχνης επικοινωνούν με το κοινό στην γκαλερί και τις αίθουσες αναμονής του χώρου.

Η συλλογικότητα 37 καλλιτεχνών αναδεικνύει ότι η τέχνη πρέπει και οφείλει να πηγαίνει κοντά στο κοινό… Ώστε να μεταδίδει τα ανάλογα ερεθίσματα κατά την θέαση ή και μετά από αυτήν… Έτσι οι αισθήσεις και οι κραδασμοί μπορούν να συνομιλούν με τον θεατή ώσπου η μυστική αυτή συνομιλία να γίνεται κτήμα του …

Το Σάββατο 23 Οκτωβρίου στις 19.00 σας περιμένουμε όλους στον άνετο πολυχώρο της πύλης Αξιού με όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να είμαστε ασφαλείς…

Ποια είναι η πηγή έμπνευσής σας; Πηγή έμπνευσής μου είναι η “γυναίκα” Η γυναίκα, το σώμα της, ο δυναμισμός της οι κατακτήσεις της, αλλά και οι αγωνίες και ο πόνος της καθώς και ο ρόλος της στην κοινωνία από την αρχαιότητα έως και σήμερα αποτελούν για εμένα πηγή έμπνευσης.

Έσεις οι καλλιτέχνες είστε χαρισματικοί. Έχετε ασχοληθεί και με κάποια άλλη μορφή τέχνης; Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου σχεδίαζα πάντα γυναικεία ρούχα, ασχολούμαι όμως κατά καιρούς με την γλυπτική, το εικαστικό κόσμημα την αγιογραφία και μου αρέσει να πειραματίζομαι με διάφορες μορφές τέχνης. 

Υπήρξε άλλος καλλιτέχνης στην οικογένεια και αν ναι πόσο σας επηρέασε στις επιλογές σας; Ο αδερφός μου είναι ηθοποιός και στην οικογένεια μου υπάρχουν πολλοί μουσικοί. Ίσως γι’ αυτό μου αρέσει να δίνω κίνηση στα έργα μου… Νομίζω όμως ότι η αγάπη της μητέρας μου για τον πολιτισμό και τις τέχνες και οι συχνές επισκέψεις μαζί της σε μουσεία στα παιδικά μου χρόνια, με επηρέασαν περισσότερο και εκείνη με έμαθε να αγαπάω την τέχνη και να την “χρησιμοποιώ” ως μορφή έκφρασης.

Τηλέφωνο: 231 0269187
email: gallerymyro@gmail.com
Facebook: www.facebook.com/myrogallery
Instagram: www.instagram.com/myrogroup
polismagazino.gr
Χορηγός Επικοινωνίας