Η Myró Gallery στο Project “Anti-Stress” φιλοξενεί 3 καλλιτέχνες στο χώρο του Show room

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 30 Σεπτέμβριου 2021 στις 18.00 μμ.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 9 Οκτώβριου 2021.

Στην εποχή μας οι περισσότεροι αισθανόμαστε αγχωμένοι και φυσικά βιώνουμε τις αρνητικές συνέπειες αυτής της κατάστασης.

“Anti StreSS”

Είναι μια απλή λέξη που μπορεί να κάνει θαύματα κατά του άγχους. Αυτό θα επιτευχθεί με την θέαση των έργων της Αθηνάς Ζήση της Τάνιας Στράντζαλη και της Ρινέτ Ιωσαφάτ που απελευθέρωσαν το δημιουργικό εαυτό τους και θα μας μεταδώσουν το αίσθημα της ηρεμίας και της χαλάρωσης.

Επιμέλεια έκθεσης Μοσχοβίτης Γιώργος.

Ρινέτ Ιωσαφάτ (Rinette Josafat)

Γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Πρωτοανακάλυψε τη δημιουργική της πλευρά και τη χαρά της ζωγραφικής κατά τα εφηβικά της χρόνια στο κολλέγιο Anatolia. Σπούδασε οικονομικά στο ΑΠΘ, εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα αλλά πάντα ασχολιόταν παράλληλα και με τα εικαστκά.  

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα ζωγραφικής στο Βαφοπούλειο πνευματικό κέντρο, μαθήματα ακουραρέλας και ακρυλικού με τον αρχιτέκτονα και εικαστικό Κώστα Αρώνη. Ασχολείται με τη ζωγραφική με ακρυλικά και ακουαρέλα, μελάνια, μεικτές τεχνικές και κολλάζ.

Είναι μέλος της ομάδας Adult Art του μουσείου MOMus (Μουσείο Σύγχρονης τέχνης) του Thessaloniki Collage Club και της καλλιτεχνικής ομάδας “Επίμονη Τέχνη”.

Έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις :  

La mamart (3 φορές)


Remezzo – La bohème

Les hommes de la Mediterranée (στο Παρίσι)


Γκαλερί Myro “Εργα Σπουδής”

Παράλληλοι Δρόμοι (οργάνωση του ΣΚΕΤΒΕ)


Γκαλερί Ρω (8 Γυναίκες) (3 φορές)

Πρόσφατα, το έργο της “We’ll meet again” που συμμετείχε στο open call του MOMUS κατά τη διάρκεια της καραντίνας, επιλέχθηκε για εξώφυλλο του πολιτιστικού περιοδικού “ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΩΝ ΠΟΛΙΣ”.

Τάνια Στράντζαλη

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, όπου και κατοικώ έως σήμερα. Τελειώνοντας το 3ο Γυμνάσιο-Λύκειο Θεσσαλονίκης εισήχθην στην Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Άσκησα το επάγγελμα του οδοντιάτρου έως το 2012, οπότε αποφάσισα να αποσυρθώ από την ενεργό επαγγελματική δράση.

Όντας συνταξιούχος αποφάσισα να ασχοληθώ με πράγματα που ανέκαθεν αγαπούσα. Ένα από αυτά ήταν και είναι η ζωγραφική.

Παρακολούθησα μαθήματα με τους:

Χρήστο Μυλωνά

Εύη Κυρμακίδου και

Νίκο Κουλακιώτη, με τον οποίο συνεχίζω έως σήμερα.

Γιατί η ζωγραφική με κάνει να ταξιδεύω και να ονειρεύομαι  και γιατί ποτέ δεν είναι αργά για ταξίδια και όνειρα.

Ζήση Αθηνά

Ονομάζομαι Ζήση Αθηνά και γεννήθηκα το 1967 στη Θεσσαλονίκη, όπου και κατοικώ. Η ζωγραφική μού κίνησε το ενδιαφέρον από τα πρώτα χρόνια του δημοτικού, όταν τότε ζωγραφίζαμε στο τετράδιο της αντιγραφής. Τα επόμενα χρόνια άρχισα να χρησιμοποιώ ακρυλικά, λάδια, να πειραματίζομαι με το χαλκό, το ύφασμα, το τζάμι και διάφορες κατασκευές. 

Το 2019 γνώρισα το ζωγράφο και αγιογράφο κο Νίκο Κουλακιώτη, ο οποίος με μύησε βαθύτερα στο μαγικό κόσμο της ζωγραφικής και του σχεδίου. Παράλληλα παρακολούθησα σεμινάρια στην Academy Powertex στην Αθήνα κοντά στην εικαστικό κα Μαριάννα Κοντοέ και απέκτησα το Powertex Master training.

Η γνωριμία μου με τα σκληρυντικά και τα διάφορα υλικά της Powertex μου άνοιξε νέους ορίζοντες. Αγαλματίδια, μικτές τεχνικές, χρηστικά αντικείμενα, ακόμη και κοσμήματα, παίρνουν μορφή ανάλογα με τη φαντασία και την έμπνευσή μου.

Πρόσφατα συμμετείχα ως μαθήτρια της Academy Powertex στην έκθεση που πραγματοποιήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου, με θέμα «Γονιμότητα-Γυναίκα-Γη».


Τόσο την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης όσο και τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες που η έκθεση θα είναι ανοικτή. Θα τηρούνται οι συστάσεις της Πολιτείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19.