Η Myro Gallery ανακοινώνει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Έντουαρντ Κέντρο

Εγκαίνια: Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2023, ώρα 19:00

Διάρκεια: Έως και το Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου 2023

Διεύθυνση: Myro Gallery, Νικηφόρου Φωκά 8, Θεσσαλονίκη

Επιμέλεια: Μαρίανα Ρωσσίαδου

Η Myro Gallery ανακοινώνει την επερχόμενη ατομική έκθεση του Έντουαρντ Κέντρο θα λάβει χώρα την Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2023, στις 19:00, και θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό μέχρι το Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου 2023, στην Myro Gallery (Νικηφόρου Φωκά 8, Θεσσαλονίκη).

Ο Έντουαρντ Κέντρο γεννήθηκε στην Κορυτσά Αλβανίας στις 6 Ιουλίου 1976 από Έλληνες γονείς. Παρά τις δυσκολίες που είχε η ελληνική καταγωγή του, ζώντας στη σκληρή πραγματικότητα της Αλβανίας των προηγούμενων δεκαετιών, εντούτοις γαλουχήθηκε με τα Ελληνικά ιδεώδη και έμαθε από τους γονείς και τους παππούδες του την ελληνική γλώσσα. Στην ηλικία των 18 ετών μετακόμισε στα Τίρανα, όπου σπούδασε σκηνοθεσία και εικαστικά. Μετά την αποφοίτησή του, εργάστηκε για περίπου 10 χρόνια στην Αλβανική τηλεόραση, αλλά τελικώς τον κέρδισε το “επιχειρείν”, δραστηριοποιούμενος επαγγελματικά στον χώρο του “real estate”.

Σήμερα διατηρεί ταυτόχρονα μεσιτικό γραφείο στα Τίρανα και τη Θεσσαλονίκη και είναι ιδιοκτήτης του, ως θέλει να πιστεύει, πιο όμορφου boutique hotel στην Κορυτσά, με την επωνυμία «le fouquet hotel». Το πάθος του για τη ζωγραφική και την τέχνη γεννήθηκε, νομίζει, στα πρώτα του παιδικά χρόνια και παραμένει ζωντανό μέχρι σήμερα. Η πολυχρωμία, κυρίως του αστικού τοπίου όπου ζει και εργάζεται, αποτελεί πηγή έμπνευσης του. Η απεικόνιση των έργων του είναι ελεύθερη και αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό τις παρορμητικές αντιθέσεις του ψυχικού του κόσμου. Εδώ και χρόνια στο μυαλό του είχε ωριμάσει η επιθυμία να εκθέσει δημόσια τα έργα του και τελικά, μέσω της Γκαλερί Μυρό, κατάφερε να το πραγματοποιήσει.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό Τρίτη 15:00 – 21:00, Τετάρτη 10:00 – 16:00, Πέμπτη – Παρασκευή 15:00 – 21:00 και Σάββατο 10:00 – 14:00

www.myro.gr
Facebook | Instagram | YouTube 

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Myro Gallery στο 2310269187. 

Χορηγός Επικοινωνίας
polismagazino.gr