Η gallery genesis παρουσιάζει: Άννα Αμπαριώτου «The Unknown Soul Of An Architectural Mind And My Follies»

Καλλιτεχνική Διεύθυνση – Επιμέλεια έκθεσης: Γιώργος Τζάνερης 

 Εγκαίνια: Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Από τις 12 έως τις 4 το μεσημέρι

Διάρκεια έκθεσης: 27 Ιανουαρίου έως 19 Φεβρουαρίου 2022

Την έκθεση προλογίζει με το κείμενό του ο Τάσης Παπαϊωάννου Αρχιτέκτων-Καθηγητής Σχολής Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ

Οι αίθουσες τέχνης – τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας – παραμένουν ανοιχτές και συνεχίζουν το εκθεσιακό τους πρόγραμμα παρουσιάζοντας τους καλλιτέχνες τους και τα έργα τους!

Στηρίξτε με την παρουσία σας την προσπάθεια όλων μας να παραμείνει η τέχνη «ζωντανή» αυτή την περίοδο!

«The Unknown Soul Of An Architectural Mind And My Follies»

Με έμπνευση από την αρχιτεκτoνική η νέα έκθεση της Άννας Αμπαριώτου στην Gallery Genesis

Η gallery genesis παρουσιάζει την ατομική έκθεση της εικαστικού Άννας Αμπαριώτου, που εγκαινιάζεται το Σάββατο, Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022, από τις 12 έως τις 4 το μεσημέρι. Στην έκθεση, η οποία διοργανώνεται υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Γιώργου Τζάνερη, περιλαμβάνονται ζωγραφικά έργα και γλυπτά, με έμπνευση από την αρχιτεκτονική δημιουργία.

Η Άννα Αμπαριώτου εξελίσσει το προσωπικό της καλλιτεχνικό ιδίωμα, εστιάζοντας αυτή τη φορά στη διαρκή διαλογική σχέση της αρχιτεκτονικής με τις εικαστικές τέχνες. Εμπνέεται από επιμέρους τμήματα και λεπτομέρειες εμβληματικών κτιρίων, τις οποίες εντοπίζει, απομονώνει και αναδεικνύει, θεωρώντας ότι αποτελούν ιδιαίτερες χωρικές εκφράσεις που περιέχουν αυτόνομες χρωματικές και γλυπτικές συνθέσεις.

Όπως σημειώνει στον πρόλογο του καταλόγου της έκθεσης ο Αρχιτέκτων-Καθηγητής Σχολής Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ, Τάσης Τάσης Παπαϊωάννου, «στα έργα της Αμπαριώτου συντελείται μια μεταγραφή εικόνων-αποσπασμάτων-θραυσμάτων των επιλεγμένων χώρων, από το πεδίο της αρχιτεκτονικής σε εκείνο της ζωγραφικής ή της γλυπτικής, μέσω δυσδιάστατων ή τρισδιάστατων απεικονίσεων. Μια νέα δημιουργία, δηλαδή, που εκπορεύεται από την αρχιτεκτονική και συνομιλεί μαζί της, αλλά ως έκφραση σε μια άλλη εικαστική περιοχή.» Στην έκθεση «The Unknown Soul Of An Architectural Mind And My Follies» η αυστηρότητα των γραμμών της αρχιτεκτονικής μετουσιώνεται σε δημιουργίες που αποπνέουν τη δυναμική μεταφυσικών αναζητήσεων, ενώ παράλληλα εκφράζουν την απελευθερωτική σύντηξη του βιωμένου χώρου με την προσωπική εμπειρία και το ανεξάντλητο πεδίο έμπνευσης, που προσφέρει η φύση.

Η Άννα Αμπαριώτου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Διακόσμηση Εσωτερικών Χώρων και Γραφιστική στη Σχολή Βακαλό και Ζωγραφική στην Α.Σ.Κ.Τ., με τον Χρόνη Μπότσογλου και τον Τάσο Χριστάκη. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στην Α.Σ.Κ.Τ. παρακολούθησε Γλυπτική στο εργαστήριο του Νίκου Τρανού καθώς και Μultimedia στο εργαστήριο του Μάνθου Σαντοριναίου. Η δουλειά της εκτείνεται σε διαφορετικά εικαστικά είδη: ζωγραφική, γλυπτική, video art καθώς και σε ψηφιακά project. Έχει πραγματοποιήσει πέντε ατομικές και έχει συμμετάσχει σε δεκάδες ομαδικές εκθέσεις. Έργα της φιλοξενούνται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Gallery Genesis.
35 HARITOS Street,
Kolonaki 10675
Athens, Greece.
Tel.: +30 211 7100566 www.gallerygenesisathens.com

www.facebook.com/yiorgos.tzaneris

www.facebook.com/pages/Genesis-Gallery

https://www.instagram.com/gallerygenesisathens/

Gallery Genesis Opening Hours:
Tuesday – Thursday – Friday 12:00 – 21:00
Wednesday – Saturday 12:00 – 15:00