Η Eurolife FFH συμμετέχει στο διάλογο για το δημογραφικό και την υπογεννητικότητα

Η Eurolife FFH είναι για δεύτερη φορά ο Founding Sponsor στο μεγάλο συνέδριο που διοργανώνει το Economist για το δημογραφικό και την υπογεννητικότητα, σε συνεργασία με τη HOPEgenesis. Το θέμα του φετινού συνεδρίου είναι «Δημογραφικές προκλήσεις και πολιτική για την ισότητα των φύλων: ο ρόλος της εμπιστοσύνης και της συνεργασίας» και οι εργασίες του θα πραγματοποιηθούν στις 18 και 19 Οκτωβρίου.

Οι νέες ανάγκες που διαμορφώνονται από τις συνθήκες της πανδημίας, οι προτεραιότητες της ΕΕ για την αντιμετώπιση της δημογραφικής απειλής, η δημιουργία μιας κουλτούρας ποικιλότητας στον χώρο εργασίας και η ένταξη στην αγορά εργασίας, τα κίνητρα, η σταθερότητα και η κοινωνική συνοχή, η μετανάστευση, η επιστήμη και η υπογεννητικότητα, η στήριξη της οικογένειας, ο οικογενειακός προγραμματισμός, το δικαίωμα των γυναικών στην επιλογή, τα πολιτισμικά πρότυπα και οι ρόλοι των φύλων, η εκπαίδευση, το brain drain αλλά και ο ρόλος της εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτείας και πολιτών είναι τα θέματα που πρόκειται να συζητηθούν κατά τη διάρκεια των κύκλων εργασιών.

Η Eurolife FFH, η HOPEgenesis και το Economist ένωσαν τις δυνάμεις τους το 2019, στο πρώτο συνέδριο για την υπογεννητικότητα, ενώ έχουν δεσμευθεί κάθε δύο χρόνια να συναντιούνται και να διοργανώνουν μια μεγάλη συνάντηση, κατά τη διάρκεια της οποίας αναλύουν τις εξελίξεις του ζητήματος, παρουσιάζουν έρευνες και στατιστικά, συζητούν τις προεκτάσεις του στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας και προωθούν το διάλογο σχετικά με τις πρακτικές που ακολουθούνται.

Από το 2019, η Eurolife FFH και η HOPEgenesis αναπτύσσουν την κοινή τους δράση ενάντια στην υπογεννητικότητα. Το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει εκπόνηση ερευνών για το πρόβλημα, υιοθεσία 10 περιοχών με πολύ χαμηλά ποσοστά γεννήσεων και δημιουργία παιδικών σταθμών στις περιοχές αυτές.

Με τη δράση τους δίνουν την ευκαιρία στις οικογένειες που κατοικούν σε Πάτμο, Άγραφα, Καστελόριζο, Λειψούς, Νίσυρο, Τήλο, Κάσο, Άνω Κουφονήσι, Χάλκη και Ανάφη, να φέρουν στον κόσμο τα παιδιά τους. Ήδη η πρωτοβουλία αυτή έχει φέρει σημαντικά αποτελέσματα, με 51 νέες γεννήσεις και άλλες 26 να αναμένονται το επόμενο διάστημα.