Η Μενδώνη είναι υπουργός ή μπα;

Και μιλάμε για υπουργό Πολιτισμού, όχι ότι κι ότι! Μα τι κάνει όλη μέρα; Παίρνει κάμερες και φωτογράφους και πηγαίνει να δει τα έργα που ξεκίνησαν οι προηγούμενοι; Σαν υπουργός Πολιτισμού, έχει όραμα, έχει σχέδια ή απλά ζει κι΄ αυτή – επιτέλους – για λίγη δημοσιότητα;

Κυρία υπουργέ, μια και δεν φαίνεται να έχετε σχέδια και όραμα, μια και δεν φαίνεται η κ. Παναγιωταρέα να σας συμβουλεύει σωστά… εδώ σας έχω μερικές ιδέες για να γεμίσετε τις ώρες σας.

■ Δημιουργήστε επιτέλους ένα αξιόπιστο φορέα Πνευματικών δικαιωμάτων. Γελάει το σύμπαν με την κατάσταση των πνευματικών δικαιωμάτων στην Ελλάδα. Λένε ότι είμαστε Σομαλία (συγνώμη από την χώρα).

■ Τι θα γίνει με τα αρχαιολογικά ευρήματα στο μετρό της Θεσσαλονίκης;

■ Φτιάξτε μια γαμάτη επιτροπή με ανθρώπους της τέχνης (ζωγράφους, γλύπτες, αρχιτέκτονες)– και ανακαινίστε ή δημιουργείστε εξ αρχής Μουσεία. Τα ήδη υπάρχοντα μουσεία μας είναι στην πλειοψηφία τους σαν μεζονέτες νοτίων προαστίων ή στεγάζονται σε κτίρια μίζερα και ακατάλληλα. Η επιτροπή θα εγκρίνει τα σχέδια των μουσείων και θα επιμεληθεί και του στησίματος των ευρημάτων.

■ Οι αρχαιολογικοί μας χώροι ζέχνουν. Κοντεύουν να γίνουν σκουπιδότοποι, ή είναι «πεθαμένοι» – άχρηστοι. Ζωντανέψτε όλους τους αρχαιολογικούς μας χώρους. Κάντε αθλητικούς και θεατρικούς αγώνες μαθητών σε παγκόσμιο επίπεδο. Φτιάξτε υποδομές. Δώστε τους χώρους για εκδηλώσεις και για οικογενειακά πικ-νικ.

■ Υπάρχει το χωριό του Disney, το χωριό του Asterix, το χωριό των Vikings, το χωριό του Άη Βασίλη…. μήπως ήρθε η ώρα να γίνει και το χωριό του…

Η συνέχεια εδώ https://bit.ly/37vJoI6