Η Μαρία Βλασερού συμμετέχει στην εικαστική έκθεση “ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ: ΑΣΚΗΤΙΚΗ” στην Govedarou Art Gallery

Η Govedarou Art Gallery παρουσιάζει την ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο: “ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ: ΑΣΚΗΤΙΚΗ”, την επιμέλεια της οποίας φέρει η Ιστορικός της Τέχνης ΕΚΠΑ, ΜΑ Δημοσιογράφος και μέλος της AICA Eλλάδος, Νικολένα Καλαϊτζάκη https://nikolenakalaitzaki.wordpress.com [email protected]

Συμμετέχετε στην ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο: “ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ: ΑΣΚΗΤΙΚΗ”, στην Govedarou Art Gallery. Περιγράψτε μας το έργο με το οποίο συμμετέχετε και μοιραστείτε μαζί μας τα συναισθήματά σας ως προς την δημιουργία του. Ένα αλογάκι καρουζέλ το οποίο καταφέρνει να σπάσει τα δεσμά του και απελευθερώνεται!  Είναι πια ελεύθερο! Έτσι κάπως αισθάνομαι τις μέρες μας τα τελευταία χρόνια …δέσμιοι ενός καρουζέλ σε επαναλαμβανομένη κυκλική τροχιά. Πολύ θα ήθελα να απελευθερωθώ και εγώ όπως αυτό το αλογάκι και να νιώσω την ελευθερία! Ελευθερία στο να αναπνέουμε, να αγκαλιαζόμαστε και να αγαπάμε τη ζωή ξανά ….τι πιο σημαντικό αλήθεια;

Σε ποιο ρεύμα ή κίνημα θα εντάσσατε τα έργα σας; Δεν το έχω σκεφτεί ποτέ η αλήθεια είναι…δεν μου αρέσει να ασχολούμαι πολύ με αυτά…τα έργα μου εντάσσονται στο κίνημα της καθημερινής μας ζωής, των καθημερινών στιγμών στο ρεύμα της καρδιάς και της ψυχής! Έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ.

Από που αντλείτε την έμπνευση σας; Από μικρές καθημερινές στιγμές αντικείμενα και πρόσωπα αγαπημένα…πολύ συχνά και από τα λουλούδια τα οποία αγαπώ ιδιαίτερα.

Υπάρχουν προσωπικότητες ή άλλοι καλλιτέχνες που έχουν επηρεάσει το έργο σας; Δεν είμαι πολύ σίγουρη αλλά με βεβαιότητα μπορώ να σας πω ότι λατρεύω τα έργα της Georgia O’keeffe! Μακάρι να υπάρχει κάτι από αυτήν στη ζωγραφική μου ματιά.

Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχετε θέσει στον εαυτό σας ως καλλιτέχνης; Η ζωγραφική σε εξωτερικούς χώρους! Μου αρέσει πολύ και θα ήθελα πολύ να καταπιαστώ με αυτό! Είναι ανάταση ψυχής! Η απελευθέρωση η ίδια!

Με ποια προσωπικότητα της Τέχνης θα θέλατε να έρθετε σε διάλογο και με αφορμή ποιο θέμα; Δεν τα πάω πολύ καλά με τους διαλόγους…δεν νιώθω μια τέτοια ανάγκη.  Σίγουρα όμως έχω μεγάλη ανάγκη και αντλώ μεγάλη χαρά και ικανοποίηση στο να μελετώ τα έργα κάθε καλλιτέχνη…δεν υπάρχει καλύτερος διάλογος από αυτόν πιστεύω.

Ποια είναι η σχέση του δημιουργού με το έργο του; Για εμένα είναι η κατάθεση της ψυχής μου, μια πρόσκληση σε μια γιορτή, μια χρωματιστή παλέτα με ότι ζούμε.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Μόνο να ζωγραφίζω θέλω. Αυτό. Τα χρώματα να μη στερηθώ ποτέ. Σας ευχαριστώ.

Εγκαίνια: Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου (6 – 9:30 μ.μ.)

Διάρκεια έκθεσης: 25 Φεβρουαρίου – 11 Μαρτίου 2022 

Govedarou Art Gallery,
Διεύθυνση: Γ. Παπανδρέου 5 (πρώην Ανθέων), στάση Γεωργίου, Τ.Κ: 54645, Θεσσαλονίκη,
Τ.: 2314015613, www.govedaroufineartgallery.com,
[email protected] 

https://www.facebook.com/govedarouartgallery/

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη & Παρασκευή: 11 π.μ. – 2 μ.μ., Τρίτη, Πέμπτη: 11 π.μ. – 2 μ.μ. & 6 μ.μ. – 8 μ.μ., Σάββατο: 11 π.μ. – 2 μ.μ., Κυριακή κλειστά

Χορηγός επικοινωνίας
polismagazino.gr