Η Λυδία Σέρβου ερμηνεύει Σταύρο Κουγιουμτζή «στα χρόνια της υπομονής»

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ»

Στα «χρόνια της υπομονής», με ένα «κόκκινο φουστάνι» και «το πουκάμισο το θαλασσί» η Λυδία Σέρβου έρχεται «διψασμένη για αγάπη» να μας ταξιδέψει με τα τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή, ενός ευαίσθητου και αγαπημένου δημιουργού που έβαλε την υπογραφή του σε πολύ μεγάλες επιτυχίες και η Λυδία  με την ιδιαίτερη χροιά της θα μας τις ερμηνεύσει την Πέμπτη 25 Μαΐου στις 19.00 στην Αίθουσα Διδασκαλίας Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Μαζί της οι εξαιρετικοί μουσικοί Νεοκλής Νεοφυτίδης στο πιάνο και στις ενορχηστρώσεις, Βασίλης Δρογκάρης στο ακορντεόν, Κώστας Μήτσιος στο μπουζούκι και Αντωνία Τσολάκη στο κοντραμπάσο.

Συμμετέχει η Αρχοντούλα Λιβανίου, ενώ την ηχητική επιμέλεια της βραδιάς την έχει ο Ηλίας Λάκκας.

Ένα ξεχωριστό μουσικό ταξίδι με τραγούδια που έχουν μείνει ανεξίτηλα στο χρόνο και θα παντρέψουν μοναδικά το χθες με το σήμερα.

Η Λυδία Σέρβου είναι ερμηνεύτρια και μουσικός. Με σπουδές στο κλασικό τραγούδι (τάξη: Βασίλη Γιαννουλάκου),στο πιάνο (τάξη: Βασιλικής Γαιτάνου) και στην Βυζαντινή μουσική (τάξη: Εμμανουήλ Χατζημάρκου) ασχολείται ενεργά με το τραγούδι και τη διδασκαλία και, επιπλέον, κατέχει την άδεια εκπαιδευτικού του προγράμματος «μουσικής και κίνησης» για νεογέννητα έως και 7 ετών από την Kindermusik International καθώς και πιστοποιητικό επιμόρφωσης από το ΕΚΠΑ με εκπαιδευτικό αντικείμενο την «Μουσικοκινητική Αγωγή». Έχει παρακολουθήσει, ως ενεργό μέλος, σεμινάρια τραγουδιού και πιάνου με τους Ghena Dimitrova, Δάφνη Ευαγγελάτου, Rudolf Knoll,  Lazar Berman και Paul – Badura Skoda, παιδαγωγικής της μουσικής με βάση το σύστημα «Kodály» και διεύθυνσης χορωδίας.

Έχει δώσει πολλές συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό και έχει συνεργαστεί σαν σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών και την Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής «Εστουδιαντίνα». Υπό τη διεύθυνση του Αλέξανδρου Χαλάψη ερμήνευσε στο Ηρώδειο, σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση, το έργο του Γιώργου Πονηρίδη «Δύο Μουσικές Αφηγήσεις» σε ποίηση  Γιώργου Σεφέρη· ακόμα, έλαβε μέρος στην παράσταση «Θολά Νερά», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όπου ερμήνευσε τραγούδια σε ποίηση Νίκου Καββαδία. Συμμετείχε σαν ερμηνεύτρια και βοηθός παραγωγής στο σύγχρονο Ορατόριο του Γιώργου Θεοφάνους «Παναγία, η μητέρα του Φωτός» σε σκηνοθεσία και χορογραφίες Πέτρου Γάλλια, που παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στην Κύπρο.

Η αγάπη της για τον Μάνο Χατζιδάκι  και η μακροχρόνια μελέτη στη ζωή και το έργο του, την οδήγησαν σε μια σειρά συναυλιών αφιερωμένες στον συνθέτη, με κορυφαία αυτή στην Κύπρο «για δύο πιάνα και δύο φωνές» με τους πιανίστες Πλωτίνο Μικρομάτη και Σάββα Σάββα.

Έχει εργαστεί σαν καθηγήτρια Βυζαντινής Μουσικής στο Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο της Παλλήνης και από το 2000 διδάσκει πιάνο, σύγχρονο τραγούδι και θεωρία της μουσικής σε Ωδεία των Αθηνών, της Κύπρου και της Μήλου.

Το 2013 κυκλοφόρησε ο πρώτος προσωπικός της δίσκος με  τίτλο «Κάμε τον ύπνο σύννεφο», ο οποίος περιλαμβάνει 16 νανουρίσματα με την υπογραφή κορυφαίων συνθετών της Ελληνικής Μουσικής. Την περίοδο αυτή ετοιμάζει τη δεύτερη προσωπική της δισκογραφική δουλειά με τίτλο «ψυχή που δεν ξοδεύτηκε»  από την οποία έχουν κυκλοφορήσει ψηφιακά κάποια από τα τραγούδια με τελευταίο το  «η μνήμη είναι που πονά» σε μουσική δική της και σε στίχους της Μαρίνας Φραγκεσκίδου.