Η Θέτις Μαριανού συμμετέχει στην εικαστική έκθεση “ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ: ΑΣΚΗΤΙΚΗ” στην Govedarou Art Gallery

Η Govedarou Art Gallery παρουσιάζει την ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο: “ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ: ΑΣΚΗΤΙΚΗ”, την επιμέλεια της οποίας φέρει η Ιστορικός της Τέχνης ΕΚΠΑ, ΜΑ Δημοσιογράφος και μέλος της AICA Eλλάδος, Νικολένα Καλαϊτζάκη https://nikolenakalaitzaki.wordpress.com [email protected]

Συμμετέχετε στην ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο: “ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ: ΑΣΚΗΤΙΚΗ”, στην Govedarou Art Gallery. Περιγράψτε μας το έργο με το οποίο συμμετέχετε και μοιραστείτε μαζί μας τα συναισθήματά σας ως προς τη δημιουργία του.

Σε ποιο ρεύμα ή κίνημα θα εντάσσατε τα έργα σας; Στο Ρομαντισμό.

Από που αντλείτε την έμπνευσή σας; Από τη φύση.

Υπάρχουν προσωπικότητες ή άλλοι καλλιτέχνες που έχουν επηρεάσει το έργο σας; Όλοι με επηρεάζουν.

Ποιά είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχετε θέσει στον εαυτό σας ως καλλιτέχνης; Να φτιάξω μια ΣΦΙΓΓΑ 1/1 με ανθρώπινο κεφάλι.

Με ποια προσωπικότητα της Τέχνης θα θέλατε να έρθετε σε διάλογο και με αφορμή ποιο θέμα; Τον TURNER ΙΣΩΣ. Για την τεχνική του.

Ποια είναι η σχέση του δημιουργού με το έργο του; Βιωματική κυρίως.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Μια ατομική έκθεση ζωγραφικής με θέμα θάλασσα-ουρανό.

Θέτις Μαριανού: Εργάζομαι αυτή την εποχή με θέμα “αφημένα” κτίρια που αποσυντίθενται σιγα σιγα κρατώντας ακέραιη την μελαγχολική αισθητικά τους και την ανάμηση όσων τα χρησιμοποίησαν.

Επίσης φωτογραφίζω την φύση, κυρίως πανοραμικά τον ουρανό με τη θάλασσα και όπου μπορώ τα συνδυάζω με αρχαία μνημεία, προσπαθώντας να αποδώσω την αγαλλίαση και την ευγνωμοσύνη που νιώθω γι αυτην τη δυνατότητα…

Δεν σκηνοθετώ τους χώρους, τραβάω αυτό που βρίσκω. Δουλεύω με Nikon 810 και Photoshop elements. Σας στέλνω μερικές πρόσφατες λήψεις. 

Εγκαίνια: Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου (6 – 9:30 μ.μ.)

Διάρκεια έκθεσης: 25 Φεβρουαρίου – 11 Μαρτίου 2022 

Govedarou Art Gallery,
Διεύθυνση: Γ. Παπανδρέου 5 (πρώην Ανθέων), στάση Γεωργίου, Τ.Κ: 54645, Θεσσαλονίκη,
Τ.: 2314015613, www.govedaroufineartgallery.com,
[email protected] 

https://www.facebook.com/govedarouartgallery/

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη & Παρασκευή: 11 π.μ. – 2 μ.μ., Τρίτη, Πέμπτη: 11 π.μ. – 2 μ.μ. & 6 μ.μ. – 8 μ.μ., Σάββατο: 11 π.μ. – 2 μ.μ., Κυριακή κλειστά

Χορηγός επικοινωνίας
polismagazino.gr