Η Ελληνική παρέλαση στη Νέα Υόρκη

Επιμέλεια κειμένου: Αλεξάνδρα Μεντώρος

Επιμέλεια φωτογραφιών: Νικίτας Μεντώρος

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ελληνική Παρέλαση στην 5η Λεωφόρο στο Μανχάταν στην καρδιά της Νέας Υόρκης την Κυριακή στις 14 Απριλίου 2024.

Η παρέλαση εκτός απο τον επετειακό του εορτασμό για την 25 Μαρτίου 1821 ήταν αφιερωμένη στη θλιβερή 50η επέτειο απο την Τουρκική εισβολή της Κύπρου με τους  ομογενείς να φωνάζουν δυνατά “Εξω οι Τούρκοι απο την Κύπρο” και “Ελευθερία στην Κύπρο”.

Στην παρέλαση έδωσαν το παρών βουλευτές, ευρωβουλευτές, ηθοποιοί, η εκκλησία και πολλά Ελληνικά σωματεία της Νέας Υόρκης.

Ανάμεσα στους επίτιμους καλεσμένους ήταν ο Αρχιεπίσκοπος της Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο πρωταθλητής του Football της ομάδας Κάνσας Σίτυ Τσέφτς Γιώργος Καρλαύτης, ο υπουργός Μεταφορών της Κύπρου Αλέξης Βαφειάδης, o Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Στέφανος Κασσελάκης, ο ευροβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Ιωάννης Πλακιωτάκης, ο Σύμβουλος του πρωθυπουργού Γιώργος Καλαντζής, ο βουλευτής Φίλλιπος Φόρτωμας της Νέας Υόρκης, η Βουλευτής Νίνα Κασσιμάτη του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής Θεόφιλος Ξανθόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ, η βουλευτής Μιλένα Αποστολάκη του ΠΑΣΟΚ, η πρέσβυς της Ελλάδας απο την Ουάσιγκτον Αικατερίνη Νασίκα, ο Ευάγγελος Σέκερης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος για την Νέα Υόρκη Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, ο πρόεδρος της Παρέλασης Φίλιπ Κρίστοφερ και ο Δήμαρχος Χίου Δρ. Ιωάννης Μαλάφης.

Επίσης τίμησαν με την παρουσία τους την Ελληνική παρέλαση ο Μεγάλος Γερουσιαστής Τσάκ Σούμερ, ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς, ο Γερουσιαστής Μιχάλης Γιάναρης και η αντιπρόσωπος των γερουσιαστών των γερουσιαστών για το Μπρούκλιν Νικόλ Μαλιωτάκης.

Φυσικά δεν έλειψε απο την παρέλαση το Ασπίδα Ραδιο και το Polismagazino.gr που ήταν παρών στην 5η Λεωφόρο. Όπως αναφέραμε και πριν η παρέλαση έγινε με μεγάλη επιτυχία αφού δεν άφησε τον καιρό  να μας ξεγελάσει διότι δέκα λεπτά πριν την παρέλαση έπιασε μια μεγαλή βροχή.

Το καλό ήταν ότι αυτή η βροχή σταμάτησε γρήγορα δίνοντας σε όλους μας μικρούς και μεγάλους να παρελάσουμε τιμώντας την πατρίδα μας.

Στη παρέλασε συμμετείχαν 95 σωματεία, συλλόγοι, σχολεία και Εκκλησιές κατακλίσοντας την καρδιά της Νέας Υόρκης με τα Ελληνικά χρώματα. Το ξεκίνημα της παρέλασης ξεκίνησε η Παλαιά φιλαρμονική της Κέρκυρας η οποία είχε έρθει απο το νησί.

Μετά ακολούθησε το Άγημα της Προεδρικής Φρουράς, τους εύζωνές μας που παρεβρέθηκαν σε αυτή την μεγάλη παρέλαση δίνοντας ένα βροντερό βηματισμό στη Νέα Υόρκη.

Αυτό που ζήσαμε ήταν μοναδικό με μεγάλους και μικρούς να φωνάζουν δυνατά “Ζήτω η Ελλάδα” και “Ζήτω το Έθνος”.

Το επιτελείο του Ασπίδα Ράδιο και το Polismagazino.gr εύχονται και του χρόνου να ξαναχτυπήσει ο παλμός της Ελληνικής Παρέλασης στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη.

Website: http://www.aspidaradio.com

Youtube: https://www.youtube.com/aspidaradio

Radio: http://live24.gr/radio/generic.jsp?sid=2868