Η Ειρήνη Λαζαρίδου [LAZARINI] στην εικαστική έκθεση “Αγγίγματα στα Θαλάσσια Τείχη” της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ στο S HOTEL

“…Να μπορούμε να ζούμε, να αναπνέουμε και να αφουγκραζόμαστε τους προγόνους μας και τις επιτεύξεις τους, σαν να ζουν σήμερα” www.facebook.com/irini.laszaridou

TITLE : ISMENE’S ‘S DREAM
DIMENSIONS : 1.10 X 0.80 CM
MATERIALS : OIL ON CANVAS, MIXED TECHNICAL, AND 24 CARAT GOLD LEAF.
E MAIL : [email protected]

Με ποιο έργο συμμετέχετε στο πρότζεκτ της “ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ” και τι αφορά το δικό σας άγγιγμα στα τείχη της πόλης; Η συμμετοχή μου στο πρότζεκτ της “ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ” προσεγγίζεται με δύο πολύ δυναμικά έργα. Με το έργο μου “ΕΥΑ ΑΠΟ ΧΡΥΣΑΦΙ”, το οποίο τοποθετήθηκε κάτω από το γυάλινο πάτωμα και πάνω στα ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΤΕΙΧΗ. Στον πίνακά μου αυτόν η Εύα αρχίζει να νεκρώνεται σταδιακά και να ραγίζει, μετά από το μακάβριο δάγκωμα του φιδιού, ενώ ταυτόχρονα μετατρέπεται σε άψυχη χρυσή ύλη. Αυτή θα είναι η τιμωρία της. Το παρελθόν λοιπόν συνεχίζει να βιώνεται από την απαρχή του κόσμου, μέχρι την ιστορική περίοδο που χτίστηκαν τα Αρχαία Θαλάσσια Τείχη της Πόλης και από τότε δρασκελίζει τον χρόνο μέχρι σήμερα, για να μεταφερθούμε σε έναν υπέροχο χώρο μίας μίνιμαλ πολυτελούς κατασκευής, στο Ξενοδοχείο -S HOTEL THESSALONIKI, το οποίο οικοδομήθηκε πάνω από το Νότιο παραλιακό Οχειρωματικό Τείχος της Πόλης της Θεσσαλονίκης στην Πλατεία Ελευθερίας. Το δεύτερο έργο που συμμετέχω είναι το “FREEDOM – ΑΤΕΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ”. Απεικονίζει μία δυναμική, όμορφη νέα κοπέλα του σήμερα, που έχοντας πάρει τη ζωή της στα χέρια της, καλπάζει πάνω στο κάτασπρο της άλογο προς το μέλλον. Είναι και αισθάνεται ελεύθερη.

Ποιο βλέμμα του παρελθόντος θα θέλατε να σταθεί μπροστά από το έργο σας και για ποιον λόγο; Τα δύο μου έργα αναφέρονται το πρώτο στην απαρχή του κόσμου και το δεύτερο στο δυναμικό σήμερα  Θα μου άρεσε η ιδέα οι πρόγονοι μας να είχαν πρόσβαση και στις δύο αυτές οπτικές του χθες και του σήμερα.

TITLE : FREEDOM!!! LOOKING TO THE FUTURE
DIMENSIONS : 1.10 X 0.80 CM.
MATERIALS : OIL ON CANVAS.
E-MAIL : [email protected]

Το κεντρικότατο ξενοδοχείο S HOTEL συνδέεται μέσω υαλοπετασμάτων με τα ιστορικής αξίας θαλάσσια τείχη τα οποία περιστοίχιζαν στο μακρινό παρελθόν την πόλη της Θεσσαλονίκης. Ποια ήταν η αντίδραση σας όταν αντικρύσατε για πρώτη φορά αυτή την ιδιαιτερότητα; Οταν πρωτοαντίκρισα τα Ιστορικά Θαλάσσια Τείχη της Θεσσαλονίκης κάτω από τα υαλοπετάσματα η πρώτη μου αντίδραση ήταν συγκίνηση και δέος! Ενας απίστευτος Ιστορικός Θησαυρός κυριολεκτικά στα πόδια μας! Να μπορούμε να ζούμε, να αναπνέουμε και να αφουγκραζόμαστε τους προγόνους μας και τις επιτεύξεις τους, σαν να ζουν σήμερα.

Τι θα λέγατε στον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου κ. Κώστα Δούδο ο οποίος αποφάσισε να συνεργαστεί με την ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ προσφέροντας στους πελάτες του περισσότερο χρώμα και σκέψη για αυτές τις γιορτές; Στον κ. Κώστα Δούδο, ο οποίος είναι ένας άξιος Επιχειρηματίας, έχοντας στο ενεργητικό του μία επιτυχημένη πορεία χρόνων στον Ξενοδοχειακό κλάδο θα έλεγα ότι η συνεργασία του με την ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ, θα γεμίσει το Ξενοδοχείο S-HOTEL τις ημέρες των εορτών με χρώμα και συναίσθημα. Κάτι που το έχουμε όλοι ανάγκη, αλλά περισσότερο οι πελάτες του Ξενοδοχείου που τις ημέρες των γιορτών έχουν ανάγκη από θαλπωρή και ζεστασιά.

TITLE : EVA FROM THE GOLD
DIMENSIONS : 1.10 X 0.80 CM.
MATERIALS : OIL ON CANVAS AND MIXED TECHNICAL.
E MAIL : [email protected]

Κατά πόσο, σας έχει εμπνεύσει ένας Δεκέμβρης; Φιλοτέχνησατε ποτέ κάτι σχετικό με την εποχή; Ο Δεκέμβρης είναι ένας μήνας γεμάτος χαρά και ευλογία! Το έργο που φιλοτεχνώ αυτο τον καιρό είναι ένας μαθητευόμενος Άγγελος.

Πού πιστεύετε ότι κρύβεται ο θησαυρός των Χριστουγέννων και πότε οι γιορτές έχουν νόημα; Ο Θησαυρός των Χριστουγέννων κρύβεται στις καρδιές των ανθρώπων! Εκεί κατοικεί από τότε που γεννήθηκε ο Χριστός. Εφέτος κατάφερα να επισκεφθώ το Σπήλαιο της Γέννησης στην Βηθλεέμ και έζησα την μετάλλαξη του εαυτού μου μπροστά σε αυτό το θαύμα!

TITLE : LOST INNOCENCE
DIMENSIONS : 1.10 X 0.80 CM.
MATERIALS : OIL ON CANVAS, MIXED TECHNICAL AND 24 KARAD GOLD LEAVES.
E MAIL : [email protected]

Τι δώρο θα θέλατε να προσφέρετε σε κάποιο πολύ σημαντικό πρόσωπο της ζωής σας; Το πιο ακριβό δώρο που πρέπει να κάνουμε στα πιο σημαντικά πρόσωπα της ζωής μας είναι να μην ξεχνάμε να τους λέμε ότι τα αγαπάμε, γιατί δεν θα τα έχουμε για πάντα κοντά μας.

Εάν ήσασταν συλλέκτης έργων τέχνης, σε ποιο είδος θα προτιμούσατε να επενδύσετε & για ποιο λόγο; Εάν ήμουν συλλέκτης έργων Τέχνης, θα ήθελα να επενδύσω σε πίνακες ζωγραφικής, γιατί θα ήθελα να αφήσω στα παιδιά και στα εγγόνια μου μια παρακαταθήκη από φως και χρώμα στη ζωή τους.

Τι εύχεστε και τι θα επιδιώξετε το 2023; Για το 2023, εύχομαι υγεία γαλήνη ευλογία και Ειρήνη για όλο τον κόσμο. Η επιδίωξή μου θα συνεχίσει να είναι η δημιουργία στην Τέχνη.

TITLE : EVA IN THE HEAVEN
DIMENSIONS : 1.10 X 0.80 CM
MATERIALS : OIL ON CANVAS, MIXED TECHNICAL AND 24 KARAD GOLD LEAVES.
E MAIL : [email protected]

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ της εικαστικής δημιουργού ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ

Η Ειρήνη Λαζαρίδου είναι  μια Ελληνίδα εικαστική καλλιτέχνης. Γεννήθηκε στις 7 Απριλίου του 1959 στην Θεσσαλονίκη. Η πρώτη της αγάπη ήταν η τέχνη της Αγιογραφίας. Σπούδασε 7 χρόνια Αγιογραφία και ζωγραφική δίπλα στην εικαστικό Βασιλική Κοντού, από το 1993 μέχρι το 1999. Το ταλέντο της άρχισε να φαίνεται από τα πρώτα της έργα, δουλεύοντας σκόνες από πετρώματα  και αυγοτέμπερα. Εκεί είχε την πρώτη της επαφή με τα αληθινά φύλλα χρυσού και τα περίτρανα ξυλόγλυπτα. Αρχίζει να πειραματίζεται με λιωμένα κεριά, ρετσίνι και διάφορα υλικά για παλαιώσεις. Το ενδιαφέρον της τραβάει ο Αιγυπτιακός πολιτισμός. Μελετά επί 4 χρόνια τα πορτραίτα FAYUM, δουλεύοντας τα με εγκαυστική τεχνική και σκόνες. Εξειδικεύεται στην τεχνοτροπία τους τόσο σε ξυλόγλυπτα όσο και σε κοσμήματα. Αρχίζει να ζωγραφίζει δαχτυλίδια, μενταγιόν, καρφίτσες FAYUM σε μικρογραφίες, δουλεύοντας με μεγεθυντικό φακό.

Το επόμενο βήμα ήταν να ξεκινήσει την διδασκαλία FAYUM ΣΕ ΚΟΣΜΗΜΑ ΚΑΙ ΜΙΚΤΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ, στο ΒΑΦΟΠΟΥΛΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ από το 2010 μέχρι το 2014 και μεταδίδει τις γνώσεις της σε δεκάδες μαθητές, από τους οποίους αρκετοί έχουν διαπρέψει. Παράλληλα κατά την δεκαετία 2000-2016 προσεγγίζει την ζωγραφική της Ευρωπαϊκής Αναγέννησης, του CARAVAGGIO και των Οριενταλιστών. Κατόπιν αποστασιοποιείται από όλα αυτά, για να αρχίσει να ανακαλύπτει τον εαυτό της με ατελείωτες ώρες δουλειάς καθημερινά. Ταυτόχρονα σπουδάζει ενδυματολογία και σχέδιο θεατρικού ενδύματος σε εργαστήρια καλών τεχνών. Αγαπάει ιδιαίτερα την τεχνική του Τσαρούχη, έχει όμως φοβερή αδυναμία στον GAUGUIN και λατρεύει την δουλειά του KLIMT. Η αγάπη της για τον KLIMT, την οδηγεί να ανακαλύψει την γοητεία του πηλού και μικτές τεχνικές ζωγραφικής, για να πετύχει να δώσει ζωή σε πίνακες, χρησιμοποιώντας αληθινά φύλλα χρυσού (24 Καράτια), πολύτιμους λίθους και σμάλτα, με μοναδικό τρόπο αλλάζοντας τον καθιερωμένο τρόπο ζωγραφικής, μετατρέποντας τους πίνακες σε πολύτιμα έργα τέχνης.

Προσεγγίζει τα έργα του KLIMT με μια διαφορετική ματιά, προσθέτοντας στοιχεία που πιστεύει ότι θα πρόσθετε και ο ίδιος αν ζούσε σήμερα. Τα έργα γίνονται τρισδιάστατα και επιβλητικά. Δημιουργεί μια σειρά από πίνακες με ΘΕΜΑ: “ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ KLIMT”. Μια διαφορετική προσέγγιση στα έργα του μεγάλου καλλιτέχνη, πολλά χρόνια μετά. Στο ενεργητικό της έχει αρκετές ατομικές εκθέσεις Αγιογραφίας και ζωγραφικής στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και σε πινακοθήκες του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ έχει εκθέσει έργα της σε άπειρες εκθέσεις όπως στην Διεθνή Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης (INTERNATIONAL CONTEMPORARY ART FAIR THESSALONIKI) τα έτη 2019, 2020, 2021.

Είναι μέλος του συλλόγου Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Β. Ελλάδος, της Ένωσης Εικαστικών ΛΑΝΑΣΣΑ υπέρ φορέων καρκινοπαθών. Πρόσφατα έγινε και τακτικό μέλος της MEGA ART GALLERY ASSOCIATION OF CORCHIANO, στην Ιταλία και μέλος του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος. Έργα της βρίσκονται στο γραφείο του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Ελλάδος, στην Ιταλία, Μπαγκλαντές, Λονδίνου, ενώ πορτρέτα της κοσμούν τα Αραβικά Εμιράτα.

Τα τελευταία 5 χρόνια έχει συμμετάσχει σε Εκθέσεις στο CORCHIANO της ΙΤΑΛΙΑΣ, στο QATAR  στο INTERNATIONAL ART FAIR  FESTIVAL. Toν Φεβρουάριο του 2021 έργα της δημοσιεύονται στο ARCHLOVE  MAGAZINE  Περιοδικό με εμβέλεια σε ΑΜΕΡΙΚΉ και ΚΙΝΑ. Το 2021 έργα της εκτίθενται στην Βουλή της Αυστραλίας στην ADELAIDE. Toν Σεπτέμβριο του 2020 εκθέτει στο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ . Το 2019, 2020 και 2022 εκθέτει στην Τράπεζα Πειραιώς Θεσσαλονίκης, σε επανειλημένες Εκθέσεις στην ΜYRO GALLERY Θεσσαλονίκης, σε GALLERY της Αθήνας στην ΜΥΚΟΝΟ, το ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΉΤΗΣ, το 2022 στην ΒΟΥΔΑΠΈΣΤΗ στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΙΤΟΚ, το 2021 στην ΒΙENALE της ΒΕΝΕΤΊΑΣ, ΤΟ 2021 στις ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ και ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ. 

Επίμονη Τέχνη: Ιδρυση – Καλλιτεχνική επιμέλεια Χρύσα Μπαρζόκα www.facebook.com/chris.alevra
https://www.facebook.com/epimonitexni

Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ εγκαινιάζει & καινοτομεί για άλλη μια φορά παρουσιάζοντας έργα εξαίρετων εικαστικών με φόντο τα τείχη της πόλης…

Οι επισκέπτες και οι φιλότεχνοι της Θεσσαλονίκης θα έχουν την μοναδική ευκαιρία να μοιραστούν μια ξεχωριστή εμπειρία στο κεντρικό S Hotel Thessaloniki στην Καλαποθάκη 5 Πλατεία Ελευθερίας.
Οι καλλιτέχνες της “ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ” αγγίζουν τους χτύπους της καρδιάς ανθρώπων του χθες πάνω στο ιστορικής αξίας θαλάσσιο τείχος της πόλης παράλληλα με το σήμερα μέσω υαλοπετασμάτων στο ιδιαίτερα ξεχωριστό, υπερπολυτελές ξενοδοχείο. Η εικαστική έκθεση θα είναι στη διάθεση του κοινού καθημερινά για όλη την εορταστική περίοδο, απο τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο.

https://youtube.com/@user-dj4uj9lo2o

“ΑΓΓΙΓΜΑΤΑ ΣΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΤΕΙΧΗ”
ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ
Ίδρυση – Έμπνευση – Επιμέλεια: Χρύσα Μπαρζόκα

“TOUCHES ON THE SEA WALLS “
EPIMONI TECHNI
(Persistent & Constant Art)
Inspired & curated by founder
Chris Barjoka

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣARTISTS

ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΛΑΜΠΟΥ
MARIA CHATZILAMPOU

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΛΑΧΟΥ
KATERINA VLAHOU

ΠΕΠΗ ΠΑΠΑΝΔΡΈΟΥ
PEPI PAPANDREOU

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΑΝΔΡΕΟΥ
STAVROULA ANDREOU

ΝΤΙΝΑ ΑΝΤΩΝΟΓΛΟΥ ΜΠΑΚΑΝΙΑΡΗ
DINA ANTONOGLOU BAKANIARI

ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΊΟΥ
VASSILIS DIMITRIOU

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΥ
ANASTASIA GIATROPOULOU

A-23 NECTAR

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΚΑΝΙΑΡΗ
MARIA BAKANIARI

ΑΝΝΑ ΜΠΟΤΟΥ
ANNA BOTOU

ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΥ
MELPOMENI KARAKITSOU

ΕΙΡΗΝΗ ΜΗΤΟΥΔΗ
IRINI MITOUDI

ΚΑΤΕΡΊΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
KATERINA NIKOLAOU

ΣΟΦΙΑ ΑΡΤΟΠΟΥΛΟΥ
SOFIA ARTOPOULOY

ΙΩΑΝΝΑ ΑΜΠΑΤΖΗ
IOANNA AMPATZI

ΕΙΡΉΝΗ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ
LAZARINI

ΙΩΑΝΝΑ ΤΣΙΑΜΟΥΡΤΖΗ
IOANNA TSIAMOURTZI

ΦΙΛΑΡΕΤΗ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
FILARETI PIPEROPOULOS

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
YIANNIS ADAMOPOULOS

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΟΥΚΗΣ – ΔΡΥΑΔΕΣ ΕΝ ΠΛΩ
IOANNIS TROUKIS – DRYADES EN PLO

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΝΙΚΟΛΙΔΑΚΗ
DESPINA NIKOLIDAKI

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΚΑΤΣΕΛΗΣ
VASILIS KARKATSELIS

ΔΑΝΑΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ
DANAI KERAMEOS

ΜΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
MANOS IOANNIDIS

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ALEXANDER ATHANASIOU

ΧΡΥΣΑ ΜΠΑΡΖΟΚΑ
CHRIS BARJOKA

https://www.facebook.com/SHotel.gr
Χορηγός Επικοινωνίας
polismagazino.gr