Η Δανάη Κεραμέως στο γυάλινο κόσμο, στον κήπο του απογευματινού Ήλιου με την ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ «Τι χρώμα έχει η Ελπίδα. . ?»

Έμπνευση & Επιμέλεια: Χρύσα Μπαρζόκα www.facebook.com/chris.alevra

Όλο το Μάρτιο από την ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ στον Κήπο Του Απογευματινού Ήλιου & στον Κήπο Της Άμμου. Στο γυάλινο χώρο από το Λευκό Πύργο προς το Μέγαρο Μουσικής και αμέσως μετά το Makedonia Palace.

Μπορείτε να δείτε την κάθε οπτική του σήμερα στο χώρο, όπως και το έργο να παίρνει τη μορφή σας μέσα στο έργο του καλλιτέχνη ή & το αντίστροφο. Μια γλυκύτατη πρόταση για να γίνει η βόλτα πιο απολαυστική για όλους, μικρούς και μεγάλους με εύκολη πρόσβαση στην ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ γνωστών σύγχρονων εικαστικών που αποκαλύπτουν «ΤΙ ΧΡΩΜΑ ΕΧΕΙ Η ΕΛΠΙΔΑ. . ?»

«ΤΙ ΧΡΩΜΑ ΕΧΕΙ Η ΕΛΠΙΔΑ. . ?»: Η εικαστική έκθεση λειτουργεί στημένη ανάποδα δηλαδή στραμμένη προς τη βιτρίνα σε δημόσια θέα στην πιο όμορφη βόλτα της Θεσσαλονίκης και είναι ανοιχτή 24 ώρες κάθε μέρα για όλο το Μάρτιο…

Ποιος είναι ο τίτλος του έργου σας με το οποίο συμμετέχετε και σε τι αναφέρεται; Το ένα έργο με το οποίο συμμετέχω έχει τον τίτλο “ισότητα” και αναφέρεται στην ισότητα μεταξύ των ανθρώπινων χρωμάτων και φύλων. Το δεύτερο έχει τον τίτλο “σύγχρονη αρχαιότητα” και αναφέρεται στη διαχρονικότητα της αρχαίας τέχνης.

Μπορεί η Τέχνη να συμβάλει στην παιδεία κατά τέτοιο τρόπο, ώστε οι διάδοχοί μας στην ανθρωπότητα να δημιουργούν περισσότερο δίχως να καταστρέφουν; Η τέχνη σαφώς επηρεάζει τους νέους έτσι ώστε να αγαπούν το ωραίο, την αρμονία, τη δημιουργικότητα. Μέσα από την τέχνη και με την προυπόθεση ότι η παιδεία θα τους δώσει ερεθίσματα,μπορούμε να ευαισθητοποιήσουμε τις ψυχές των νέων ώστε να επιδιώκουν το “χτίσιμο” μιας κοινωνίας καλύτερης από αυτήν που τους κληροδοτούμε.

Αν ζωγραφίζατε την ειρήνη τι χρώμα και σχήμα θα της δίνατε; Η ειρήνη για εμένα έχει κίτρινο χρώμα ίσως κάπως ….σαν τον ήλιο…

Ποιο είναι το χρώμα της δικής σας Ελπίδας; Το χρώμα της ελπίδας το φαντάζομαι μεταξύ του κίτρινου και του πορτοκαλί!

Έχετε αποκτήσει κοινό το οποίο σας ακολουθεί σε κάθε εμφάνιση νέας σας δουλειάς. Τι πιστεύετε ότι κέρδισε το βλέμμα των θεατών σας; Ευελπιστώ ο θεατής των έργων μου να εισπράττει το αισιόδοξο μήνυμα της ελπίδας και της ελευθερίας …

Πώς αντέδρασαν οι ανυποψίαστοι περαστικοί στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης όταν ξαφνικά αντίκρυσαν μια εικαστική έκθεση μπροστά στη βόλτα τους και μάλιστα στη διάθεσή τους ανοιχτή όλες τις ώρες; Η ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΉ ιδέα να εκτεθούν έργα τέχνης σε ένα σημείο όπου ανυποψίαστοι περαστικοί μπορούν να τα περιεργαστούν χωρίς να τους επηρεάζει ή να τους υποχρεώνει κανείς, πιστεύω ότι πέτυχε τον στόχο της. Απέδειξε ότι η τέχνη είναι για όλους!

Η Αντιδήμαρχος πολιτισμού
του Δήμου Θεσσαλονίκης Μαρία Καραγιάννη, η οποία στήριξε τη δράση της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ και ο Σταύρος Καλαφάτης Υφυπουργός Εσωτερικών εγκαινίασαν την εικαστική έκθεση στη Νέα παραλία μαζί με την εικαστικό Χρύσα Μπαρζόκα
Επίσκεψη του Ιστορικού Τέχνης & Συγγραφέα Μάνου Στεφανίδη με την ομάδα
της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
Κώστας Γκιουλέκας
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με μέλη
της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
Χορηγός Επικοινωνίας
polismagazino.gr