Η Γεωργία Πυροβολάκη συμμετέχει στη διαδικτυακή ομαδική έκθεση εικαστικών τεχνών με θέμα “ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ” και τίτλο “Θα τα πω όλα στο Θεό!”

KINDER IN GEFAHR” Ich werde alles zu Gott sagen!
Ομαδική Διαδικτυακή Έκθεση Εικαστικών Τεχνών μέσω της “Konsfarm Art Gallery” bei Konstantina Farmaki στην Αυστρία.

https://www.facebook.com/konsfarmartgallerybeikonstantinafarmaki

https://www.facebook.com/konsfarmartatelier

«Έχε τον νού σου στο παιδί! Γιατί αν γλιτώσει το παιδί… Υπάρχει Ελπίδα!!!»

Η διαδικτυακή ομαδική έκθεση εικαστικών τεχνών με θέμα “ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ” και τίτλο “Θα τα πω όλα στον Θεό!” η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, σκοπό έχει μέσω της εικόνας ν’ αφυπνίσει συνειδήσεις! Γιατί η εικόνα είναι ένας τρόπος αφύπνισης, συγκινεί τους ανθρώπους, τους οδηγεί σε πράξεις αλληλεγγύης – ακόμη και στην πολιτική.
Σ’ αυτή μας την προσπάθεια 31 εικαστικοί καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους μέσω της τέχνης τους, με όλες τις οργανώσεις και τους φορείς (δημόσιους και ιδιωτικούς) του κόσμου που αγωνίζονται για την προστασία και υποστήριξη των παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο, παρουσιάζοντας έργα που καταδεικνύουν την κακοποίηση και εκμετάλλευση των παιδιών μέσα από αυτή την διαδικτυακή διαδραστική έκθεση που παρουσιάζει η “Konsfarm Art Gallery” bei Konstantina Farmaki στην Αυστρία. Η έκθεση σήμερα 18 Μαρτίου 2022 παρουσιάζει τα έργα και την προσωπικότητα της εικαστικού δημιουργού ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΠΥΡΟΒΟΛΑΚΗ.

Διοργάνωση, επιμέλεια, παρουσίαση: Κωνσταντίνα Φαρμάκη Ιστορικός και Κριτικός Τέχνης/Εικαστικός Πολιτιστική Ακόλουθος Αυστρίας για τον Όμιλο UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος,
Συντονίστρια Αυστρίας για την Παγκόσμια Οργάνωση WRITERS CAPITAL FOUNDATION και Μέλος του Γραφείου Πολιτιστικής Δικτύωσης της Κάτω Αυστρίας KULTUR VERNETZUNG NÖ

ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΥΡΟΒΟΛΑΚΗ

Η Γεωργία Πυροβολάκη είναι μία μαθήτρια της ζωγραφικής τέχνης που δεν σταματά να μαθαίνει και να εξελίσσεται. Δηλώνει ερασιτέχνης ζωγράφος και ασχολείται αποκλειστικά με λάδια, ενώ δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει όλα τα τεχνικά μέσα που θα της επιτρέψουν να αποδώσει τα θέματά της όσο το δυνατόν καλύτερα. Είτε αυτά είναι πινέλα, σπάτουλες ,μπατονέτες, σφουγγάρια, ακόμη και τα δάχτυλά της. Για τα ζωγραφικά της έργα αντλεί έμπνευση από την καθημερινότητα και από τις εξελίξεις σε ελληνικό και παγκόσμιο επίπεδο .Αφήνεται στον μαγικό κόσμο των χρωμάτων και των συναισθημάτων που αυτά της γεννούν όταν τα εναποθέτει στον καμβά και ταξιδεύει μαζί τους. Συμμετέχει με δύο έργα στην έκθεση “παιδιά σε κίνδυνο” που είναι αντιπροσωπευτικά του τρόπου που αυτή εκφράζεται ζωγραφικά. Με λίγα βασικά χρώματα και ανοδικές τονικές παραλλαγές που δεν μεταφράζουν μία οπτική αντίληψη αλλά την συναισθηματική αντίδραση της Ζωγράφου.

Κωνσταντίνα Φαρμάκη Ιστορικός και Κριτικός Τέχνης/Εικαστικός

4 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ Γεωργία Πυροβολάκη

Ποιος ήταν ο λόγος που ασχοληθήκατε με τη ζωγραφική; Ασχολήθηκα με τη ζωγραφική γιατί ήθελα να γεμίσω τον ελεύθερο χρόνο μου με κάτι δημιουργικό!! Από χόμπι λοιπόν.

Η έμπνευση, το ταλέντο ή η σκληρή δουλειά κάνουν ένα καλλιτέχνη επιτυχημένο; Η έμπνευση και το ταλέντο μαζί πιστεύω ότι κάνουν ένα καλλιτέχνη πετυχημένο.

Πιστεύετε ότι τα έργα πρέπει να μεταφέρουν μηνύματα; Και βέβαια η τέχνη πρέπει να στέλνει μηνύματα.

Ποια η γνώμη σας για τις τέχνες στην χώρα σας; Έχουν την αναγνώριση που τους αξίζει; Δυστυχώς στην Ελλάδα οι τέχνες δεν έχουν την πρέπουσα αναγνώριση και αναφέρομαι σε κάθε μορφή τέχνης.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΥΡΟΒΟΛΑΚΗ
Γεννήθηκα σε ένα μικρό χωριό της επαρχίας Σελίνου στο νομό Χανίων Κρήτης . Παντρεμένη με τέσσερα παιδιά. Ειμαι ελεύθερη επαγγελματίας. Μου αρέσει πολύ η λογοτεχνία η βοτανολογία αλλά περισσότερο η ζωγραφική!!!! Τυχαία σε φιλικό περιβάλλον γνώρισα τον κ Nikos Klironomos δάσκαλο ζωγραφικής στο Klironomos Art. Με παρότρυνε να ξεκινήσω μαθήματα. Μέχρι τότε δεν είχα ιδέα από ζωγραφική η σχέδιο. Ξεκινησα λοιπόν μαθήματα και η ζωγραφική με συνεπήρε. Ένας μαγικός κόσμος χρωμάτων και συναισθημάτων!!! Ο εγκλεισμός στην αρχή ήταν μεγάλο σοκ αλλά με τις διαδυκτιακες συμβουλές του συνεχίζω ζωγραφική και από το σπίτι. Δηλωνω ερασιτεχνης ζωγραφος. Το αγαπημένο μου χόμπι πια.

Έχω πάρει μέρος μόνο σε ομαδικές εκθέσεις.

Εγκαίνια: 05 Μαρτίου 2022 ώρα 16:00 Διάρκεια έκθεσης: από 05.03. – 20.03.2022
Ώρες επισκέψεων:
καθημερινά και καθ’ όλο το 24ωρο
Χορηγός επικοινωνίας
http://polismagazino.gr