Η Αθηνά Τζέη συμμετέχει στη διαδικτυακή ομαδική έκθεση εικαστικών τεχνών με θέμα “ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ” και τίτλο “Θα τα πω όλα στο Θεό!”

KINDER IN GEFAHR” Ich werde alles zu Gott sagen!
Ομαδική Διαδικτυακή Έκθεση Εικαστικών Τεχνών μέσω της “Konsfarm Art Gallery” bei Konstantina Farmaki στην Αυστρία.

https://www.facebook.com/konsfarmartgallerybeikonstantinafarmaki

https://www.facebook.com/konsfarmartatelier

«Έχε τον νού σου στο παιδί! Γιατί αν γλιτώσει το παιδί… Υπάρχει Ελπίδα!!!»

Η διαδικτυακή ομαδική έκθεση εικαστικών τεχνών με θέμα “ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ” και τίτλο “Θα τα πω όλα στον Θεό!” η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, σκοπό έχει μέσω της εικόνας ν’ αφυπνίσει συνειδήσεις! Γιατί η εικόνα είναι ένας τρόπος αφύπνισης, συγκινεί τους ανθρώπους, τους οδηγεί σε πράξεις αλληλεγγύης – ακόμη και στην πολιτική.
Σ’ αυτή μας την προσπάθεια 31 εικαστικοί καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους μέσω της τέχνης τους, με όλες τις οργανώσεις και τους φορείς (δημόσιους και ιδιωτικούς) του κόσμου που αγωνίζονται για την προστασία και υποστήριξη των παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο, παρουσιάζοντας έργα που καταδεικνύουν την κακοποίηση και εκμετάλλευση των παιδιών μέσα από αυτή την διαδικτυακή διαδραστική έκθεση που παρουσιάζει η “Konsfarm Art Gallery” bei Konstantina Farmaki στην Αυστρία. Η έκθεση σήμερα 8 Μαρτίου 2022 παρουσιάζει τα έργα και την προσωπικότητα της εικαστικού δημιουργού ΑΘΗΝΑΣ ΤΖΕΗ.

Διοργάνωση, επιμέλεια, παρουσίαση: Κωνσταντίνα Φαρμάκη Ιστορικός και Κριτικός Τέχνης/Εικαστικός Πολιτιστική Ακόλουθος Αυστρίας για τον Όμιλο UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος,
Συντονίστρια Αυστρίας για την Παγκόσμια Οργάνωση WRITERS CAPITAL FOUNDATION και Μέλος του Γραφείου Πολιτιστικής Δικτύωσης της Κάτω Αυστρίας KULTUR VERNETZUNG NÖ

ΑΘΗΝΑ ΤΖΕΗ: Η Αθηνά Τζέη εμπνεύστηκε τα έργα με τα οποία συμμετέχει στην ομαδική διαδικτυακή έκθεση εικαστικών τεχνών με θέμα ” παιδιά σε κίνδυνο ” και τίτλο ” θα τα πώ όλα στον Θεό” από φωτογραφίες του διαδικτύου. Όχι γιατί στερείται έμπνευσης αλλά γιατί κάποιες εικόνες που περνούν ξαφνικά μπροστά από τα μάτια μας κατά την περιήγηση μας στο διαδίκτυο μας κάνουν αυτό το” κλικ” ώστε να θέλουμε να τους δώσουμε παντοτινή υπόσταση δημιουργώντας από την εικόνα ένα διαχρονικό έργο τέχνης. Η ζωγράφος βάζει την προσωπική της σφραγίδα στην απόδοση της προσφερόμενης εικόνας με μία γραφικότητα που εκφράζεται με τόνους ζεστούς και φωτεινούς με πινελιές ζωηρές που επισημαίνουν τον χαρακτήρα ή το πολύτροπο των πραγμάτων.
Χρησιμοποιεί απροκάλυπτα την βοήθεια της φωτογραφίας που αποκαλύπτει πλευρές του αληθινού που διαφεύγουν από το μάτι όμως η φωτογραφία αποδίδει μία στιγμή ενώ η ζωγραφική μία σύνθεση της κίνησης όπως στην περίπτωση του έργου με τίτλο “το γέλιο της άγνοιας” 2018,λάδια σε κανβά 60 χ80 εκ.

Κωνσταντίνα Φαρμάκη Ιστορικός και Κριτικός Τέχνης/Εικαστικός

4 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΖΕΗ

Ποιος ήταν ο λόγος που ασχοληθήκατε με τη ζωγραφική; Ξεκίνησα τη ζωγραφική αρκετά μεγάλη, περίπου στην ηλικία των 65 ετών με σκοπό να γεμίσω τις κενές μου ώρες (λόγω συνταξιοδότησης) με κάτι δημιουργικό. Αυτή η αρχή όμως μου άνοιξε έναν ορίζοντα χρωμάτων και δημιουργιών, άγνωστο μεχρι τότε για εμένα και όσο περνάει ο καιρός, τόσο ανακαλύπτω πόσο τυχερή ήμουν που πήρα αυτήν την απόφαση.

Η έμπνευση, το ταλέντο ή η σκληρή δουλειά κάνουν ένα καλλιτέχνη επιτυχημένο; Για να υπάρξει κάποια επιτυχία σε έναν καλλιτέχνη, όλα χρειάζονται. Το ταλέντο φυσικά είναι το πρώτο, αλλα αυτό χωρίς έμπνευση και χωρίς σκληρή δουλεια δεν είναι αρκετό. Η σκληρή δουλειά πάλι δεν φτάνει αν δεν υπάρχει το ταλέντο και η έμπνευση. Το ίδιο και η έμπνευση αν δεν υπάρχει το ταλέντο ή η σκληρή δουλειά.

Πιστεύετε ότι τα έργα πρέπει να μεταφέρουν μηνύματα; Πιστεύω ότι κάθε καλλιτέχνης εκφράζεται όπως νοιώθει.

Ποια η γνώμη σας για τις τέχνες στην χώρα σας; Έχουν την αναγνώριση που τους αξίζει; Δυστυχώς, στην χώρα μου, οι τέχνες δεν έχουν την αναγνώριση που θα έπρεπε. Ισως φταίει το γεγονός ότι ο κόσμος έχει τόσα προβλήματα που δεν του επιτρέπουν να ασχοληθεί με αυτές.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ: Γεννήθηκα και ζω στον Πειραιά.
Τελειώνοντας την δευτεροβάθμια εκπαίδευση μου στο Ράλλειο γυμνάσιο Πειραιά, σπούδασα επί 3 χρόνια Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Αμερικανικό Κολλέγιο DEREE στην Αθήνα και αμέσως ξεκίνησα να εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα.
Συνταξιούχος πλέον, άρχισα να ασχολούμαι ερασιτεχνικά με την ζωγραφική περί το 2010. Ξεκίνησα παρακολουθώντας μαθήματα ζωγραφικής στο Εικαστικό Εργαστήρι ΟΠΑΝ του Δήμου Πειραιά, με δασκάλες τις αδελφές Ιωάννα και Χριστίνα Μπαλή, απόφοιτες της ΣΚΤ, για 4 περίπου χρόνια, και μετά συνέχισα στην σχολή ζωγραφικής ΧΡΩΜΑ της Εύας Γεράκη, επίσης απόφοιτο της ΣΚΤ, για 3 χρόνια περίπου ακόμα.
Από την πρώτη στιγμή με κέρδισε η ζωγραφική με λάδι καθώς και το κάρβουνο. Πρόκληση δε για εμένα ήταν και είναι να μπορώ να βγάζω στον καμβά ή στο χαρτί συναισθήματα και εκφράσεις διαφόρων προσώπων (γυναικείων, αντρικών ή παιδικών).
Είμαι μέλος σε πολλές εικαστικές ομάδες και έχω λάβει μέρος σε πλήθος ομαδικών εκθέσεων των πιο πάνω ομάδων καθώς και σε πολλές εκθέσεις της ΟΠΑΝ στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά.
Συμμετείχα στον Κύκλο Εκθέσεων Τέχνης για την Γαλλία στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο, στο Κολωνάκι, τον Ιανουάριο του 2019, τον Φεβρουάριο του 2019 έκανα την πρώτη ατομική μου έκθεση στην αίθουσα της ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, στον Πειραιά και το καλοκαίρι του 2019 έλαβα μέρος σε έκθεση στην Σαντορίνη υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Εγκαίνια: 05 Μαρτίου 2022 ώρα 16:00 Διάρκεια έκθεσης: από 05.03. – 20.03.2022
Ώρες επισκέψεων:
καθημερινά και καθ’ όλο το 24ωρο
Χορηγός επικοινωνίας
http://polismagazino.gr