Η Άννα Βασιλειάδη της ομάδας “Εικαστική Δημιουργία” εκθέτει στην αίθουσα εκδηλώσεων της Παναγίας Φανερωμένης

“Δεν υπάρχει όμορφο, άσχημο, λάθος ή σωστό. Στην τέχνη υπάρχει μόνο μοναδικό και ξεχωριστό, όπως είναι ο καθένας μας.”

Τι είναι η τέχνη για εσάς; Η τέχνη για εμένα είναι ένα ταξίδι στο μαγικό χώρο της έκφρασης. Εξερευνώντας κομμάτια της ζωής μου που με έχουν σημαδέψει έντονα, μπόρεσα να τα εκφράσω, να τα κατανοήσω και να τα αποδεχθώ. Με τον τρόπο αυτό γαλήνια πλέον τα άφησα να υπάρχουν μέσα μου σαν απλές αναμνήσεις… Δεν υπάρχει όμορφο, άσχημο, λάθος ή σωστό στην τέχνη υπάρχει μόνο μοναδικό και ξεχωριστό, όπως είναι ο καθένας μας.

Πως νιώθετε που θα μοιραστείτε την τέχνη σας με το φιλότεχνο κοινό στην έκθεση; Είμαι πάντα χαρούμενη να μπορώ να μοιράζομαι την τέχνη μου με τον κόσμο. Εκθέτω τα συναισθήματά μου και χαίρομαι να βλέπω ανθρώπους να ταυτίζουν δικά τους συναισθήματα και καταστάσεις κοιτάζοντάς τα.

Πόσο σημαντικό είναι για εσας η ελεύθερη έκφραση και η ελεύθερη επιλογή θεματολογίας; Κυρίως δουλεύω ψυχοθεραπευτικά στα έργα μου οπότε η ελευθερία έκφρασης και θεματολογίας είναι δεδομένα για μένα.

Ποιο χρώμα σας αντιπροσωπεύει και γιατί; Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο χρώμα που να με αντιπροσωπεύει. Τα χρώματα λειτουργούν συμβολικά για εμένα και δεν θα ξεχωρίσω κάποιο. Τα θεωρώ όλα μοναδικά.

Άννα Βασιλειάδη. Εργάζομαι ως δασκάλα Προσχολικής Αγωγής τα τελευταία 15 χρόνια. Στο ταξίδι μου μέσα στον κόσμο των παιδιών, αποφάσισα να χρησιμοποιήσω τις γνώσεις μου στην ζωγραφική και να τις εξελίξω κυρίως ψυχοθεραπευτικά. Τα τελευταία 10 χρόνια δουλεύω με Άτομα με Αναπηρίες κυρίως ενήλικα και με ευπαθείς ομάδες ως δασκάλα Δημιουργικής Απασχόλησης και Εικαστικής Θεραπείας. Φέτος άνοιξα και το δικό μου ηλεκτρονικό κατάστημα με είδη ρουχισμού και διακοσμητικά σπιτιού, με σχέδια κυρίως δικά μου και Guest Stars καλλιτεχνών.

AnARt Unique Clothing, Accessories and Home Deco: https://anartunique.myshopify.com/

Ημέρα εγκαινίων: Σάββατο, 4 Ιουνίου

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Παναγίας Φανερωμένης, της μοντέρνας εκκλησίας της Βουλιαγμένης, Αιόλου 8.

Οι ώρες επίσκεψης για τα δύο Σαββατοκύριακα είναι: 10.00 – 14.00 και 18.00 – 22.00. Οι επισκέψιμες ώρες για τις καθημερινές είναι: 18.00 – 22.00.

Λίγα λόγια για την ομάδα Εικαστική δημιουργία: Είναι μία ομάδα που δημιουργήθηκε από την ζωγραφο Γκίλντα Φρούμκιν στην  Πνευματική εστία της Βούλας το 1996. Μέχρι και το 1913 η ομάδα αυτή εκθέτει τα έργα της στην αιθουσα της ΠΕΒ. Με το πέρασμα των χρόνων και μέχρι σήμερα η ομάδα  ανανεώνεται και κατα καιρούς αλλάζει μέλη. Aπό το 1913  μέχρι και τις ημέρες μας τα μαθήματα γίνονται αφιλοκερδώς στο ατελιε της ζωγραφου Gilda Frumkin. Κατα τη διάρκεια της πανδημίας τα πράγματα δυσκολεύουν αλλά με τον εμβολιασμό των μελών όλα μπήκαν ξανα σε μία σειρά. Η Gilda ειναι παντα προθυμη να συμβουλέψει και να βοηθήσει όποιον χρειάζεται τις συμβουλές της ακόμα και διαδικτυακά. Φέτος και για πρώτη φορά άλλαξε τον χώρο της έκθεσης. Μετά από την ευγενική παραχώρηση του Ι.Ν Παναγία Φανερωμένη (Αιόλου 8), στην Βουλιαγμένη, η έκθεση για το 2022 θα γινει στον ενοριακό πνευματικό κέντρο του  Ιερού Ναού… Η εκκλησία είναι καταπληκτική, μοντερνα (αρχιτέκτονας η Κα. Η αρχιτέκτων Βούλα Διδώνη) έχει καταπληκτικές αγιογραφίες του Γεώργιου Κόρδη.

Χορηγός επικοινωνίας
polismagazino.gr