ΗΜΕΡΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020|10:30-12:30
Γαλλικό Σχολείο Θεσσαλονίκης|Λεωφ. Στρατού 2A

Το Γαλλικό Σχολείο Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1906 (είναι το μοναδικό γαλλικό σχολείο στη Βόρεια Ελλάδα) και απευθύνεται σε όλα τα παιδιά (Έλληνες, Γάλλους και άλλες εθνικότητες, ακόμη και παιδιά που δεν μιλούν γαλλικά γίνονται δεκτά) από το νηπιαγωγείο μέχρι και την Γ ΄ Λυκείου.

Νησίδα γαλλικής γλώσσας και πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη, το Γαλλικό Σχολείο (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) είναι αναγνωρισμένο τόσο από το γαλλικό Υπουργείο Παιδείας όσο και από το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Όλοι οι μαθητές επωφελούνται από μαθήματα στην ελληνική γλώσσα που τους επιτρέπουν να μεταπηδήσουν, ανά πάσα στιγμή, στο ελληνικό σχολικό σύστημα με ευκολία.
Από το τελευταίο έτος του νηπιαγωγείου, οι μαθητές παρακολουθούν μαθήματα αγγλικών και από την β γυμνασίου μπορούν να επιλέξουν να διδαχθούν ιταλικά, ισπανικά ή γερμανικά. Στην πράξη, οι μαθητές-τριες διδάσκονται γαλλικά, ελληνικά (τα παιδιά παρακολουθούν μαθήματα γλώσσας και ιστορίας της ύλης του Υπουργείου Παιδείας της Ελλάδας) και αγγλικά. Οι απόφοιτοί μας, από την πιο μικρή ηλικία μέχρι την έναρξη σχεδόν της ενήλικης ζωής, χειρίζονται άρτια και τις δύο γλώσσες με τη μεγαλύτερη φυσικότητα, καλλιεργώντας στενές φιλίες, αντλώντας στοιχεία και από τους δύο πολιτισμούς, καταστρατηγώντας τα σύνορα της έλλειψης εμπιστοσύνης και χτίζοντας γέφυρες κατανόησης και γνώσης.

Οι μαθητές επωφελούνται από ατομική υποστήριξη με μια ομάδα υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικών (Ελλήνων και Γάλλων), οι οποίοι, με διάθεση και επαγγελματισμό, παρακολουθούν στενά τις ανάγκες των παιδιών.
Στο Γυμνάσιο προετοιμάζονται για το Brevet des Collèges και στο Λύκειο για το γαλλικό Απολυτήριο. Αυτό ανοίγει την πόρτα σε πανεπιστημιακές σπουδές στη Γαλλία και σε όλο τον κόσμο!
Για να ανακαλύψετε το σχολείο μας, τη φιλοσοφία του και τα διάφορα πρότζεκτ, να μας γνωρίσετε, να συζητήσουμε και να θέσετε ερωτήματα, ελάτε το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020, 10:30-12:30!
Στο πρόγραμμα:

– Παρουσίαση του Ιδρύματος από τον Διευθυντή κ. Philippe Marsé
– Συνάντηση με την παιδαγωγική και εκπαιδευτική ομάδα, με γονείς
– Περιήγηση στους χώρους μας

Για οποιαδήποτε πληροφορία, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας http://http://www.efth.gr και επικοινωνήσετε στο: 2310821231 (118)

Θα χαρούμε να σας υποδεχτούμε! Ελάτε ακόμη και με φίλους σας!
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Λ. Στρατού 2Α
54640 Θεσ/νίκη
T: (30) 2310 821231-118
F: (30) 2310 841283
http://http://www.efth.gr
https://www.facebook.com/gallikosxoleiothess/