Ηλίας Κωνσταντάρας: “Η λέξη που μ’ εκφράζει ως καλλιτέχνη είναι η δημιουργία”

“Επιτυχία είναι να καταλαβαίνεις τον εαυτό σου να γίνεται όλο και πιο παραγωγικός, όλο και πιο δημιουργικός πάνω στο κομμάτι της τέχνης με το οποίο ασχολείσαι…”

Από πότε ξεκινήσατε να ασχολείστε με την τέχνη; Από πολύ μικρός ξεκίνησα και τα τελευταία 2 χρόνια ασχολούμαι επαγγελματικά.

Ποιόν ηθοποιό – καλλιτέχνη θαυμάζετε; Θαυμάζω τον κύριο Ρώμα διότι είναι ευφυής και θαυμάζω τις δουλειές του που είναι εξαιρετικές. 

Τι σημαίνουν οι λέξεις καριέρα – επιτυχία για εσάς; Καριέρα για εμένα, σημαίνει να κάνεις επαγγελματικά αυτό που αγαπάς και μέσα από αυτό να αποκτάς απήχηση στο κοινό και να γίνεσαι γνωστός στον κόσμο. Επιτυχία είναι να καταλαβαίνεις τον εαυτό σου να γίνεται όλο και πιο παραγωγικός, όλο και πιο δημιουργικός πάνω στο κομμάτι της τέχνης με το οποίο ασχολείσαι… Και να δημιουργείται έτσι μια εσωτερική πληρότητα.

Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται; Καλλιτέχνης κατά την άποψη μου γεννιέσαι δεν γίνεσαι.

Ποιά λέξη σας εκφράζει ως καλλιτέχνη; Η λέξη που μ’ εκφράζει ως καλλιτέχνη είναι η “δημιουργία”.

Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν δημιουργήσετε; Φυσικά και νιώθω την έμπνευση πριν δημιουργήσω διότι χωρίς αυτή δεν γίνεται να εξελιχθεί τίποτα πάνω στο επάγγελμά μου.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ως Καλλιτέχνη; Θεωρώ πως είμαι αρκετά δημιουργικός από τη φύση μου και προσπαθώ αυτό να το περάσω και παρά έξω.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Στα μελλοντικά  μου σχέδια έχω κάποιες προτάσεις θεατρικές.

Αν θα έπρεπε να χαρακτηρίσετε με μια φράση την υποκριτική αλλά και γενικότερα το θέατρο ποια θα διαλέγατε; Η υποκριτική και γενικότερα το θέατρο είναι μια ομάδα η οποία συνδέει πολλούς ανθρώπους.

Πιστεύετε πως δίνονται ευκαιρίες στους νέους καλλιτέχνες να αναδείξουν το ταλέντο τους ή μήπως υπάρχει μια μόνιμη τάση ανακύκλωσης προσώπων και χαρακτήρων; Θέλω να πιστεύω πως δίνονται ευκαιρίες στους νέους καλλιτέχνες να αναδείξουν το ταλέντο τους στην υποκριτική ή στο όποιο άλλο επάγγελμα.

Στο θέατρο που σας βρίσκουμε; Ετοιμάζουμε κάτι για του χρόνου με υπέροχους συντελεστές και παραγωγή αλλά προτιμώ μέχρι στιγμής να το κρατήσω κρυφό για να δούμε πως θα πάνε τα πράγματα με το covid.

Ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους αναγνώστες του polismagazino.gr; Θα ήθελα να στείλω το εξής μήνυμα. Πρέπει να προσπαθούμε για αυτό που θέλουμε να πετύχουμε όποιο και ό,τι είναι αυτό και να μην ακούμε κανέναν.


Έχω παίξει σε τρεις θεατρικές παραστάσεις “Ώρα σου καλή” “Στου απείρου την καρδιά” “Ο Σκρουτζ και η ΑΛΦΑ βήτα της εφηβείας”