Εύη Δαέλη: “Ως ηθοποιός προσπαθώ να κάνω μια πολύ μυστήρια και ερωτεύσιμη δουλειά, σε μια δύσκολη εποχή!”

“Φέτος θα είμαι στο θέατρο Χυτήριο με τις Ανθισμένες Μανόλιες, σε σκηνοθεσία Κωσταντίνου Κυριακού! Με τις υπέροχες Άννα Ανδριανού, Ηρώ Μουκίου, Βάσω Γουλιελμάκη Κατερίνα Μπιλάλη και Κρίστη Παπαδοπούλου. Είναι πραγματικά ένας υπέροχος θίασος!”

Σε ποιά ηλικία ανακαλύψατε ότι θέλετε να γίνετε ηθοποιός; Ξεκίνησα όταν ήμουν πέντε ετών. Ήμουν σε πρακτορείο μοντέλων και τα πρώτα 2 χρόνια έκανα φωτογραφίσεις και διαφημίσεις. Μετά μου έγιναν προτάσεις για κάποιες ταινίες, σειρές και ουσιαστικά έτσι ξεκίνησα! Ηρθε λίγο από μόνο του ! Όσο μεγαλώνω νιώθω ότι είμαι στο σωστό δρόμο.

Ποιόν ηθοποιό – καλλιτέχνη θαυμάζετε; Θαυμάζω όλο τον κόσμο νομίζω!! Αν αρχίσω να λέω ονόματα δεν θα σταματήσω ποτέ!

Θέατρο ή κινηματογράφος τι προτιμάτε; Και τα δύο. Νομίζω ότι δεν μπορώ να ξεχωρισω κάποιο!

Τι σημαίνουν οι λέξεις καριέρα – επιτυχία για εσάς; Δεν είναι λέξεις που χρησιμοποιώ στην καθημερινότητά μου! Σίγουρα όλοι θέλουμε να πετύχει κάποια δουλειά που κάνουμε και μελλοντικά να πετύχουμε και σαν άνθρωποι. Αν αυτό δεν συμβαίνει παντα όμως δεν σημαίνει και κάτι κακό απαραίτητα.

Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται; Δεν έχω απάντηση! Νομίζω ότι στις μέρες μας πολύ εύκολα λέμε πως κάποιος είναι καλλιτέχνης… για εμένα θέλει να έχεις κάποια εμπειρία, κάποια χρόνια πίσω σου. Διάρκεια.

Ποιά λέξη σας εκφράζει ως καλλιτέχνη; Δεν μπορώ να πω πως είμαι καλλιτέχνης. Προσπαθώ να κάνω μια πολύ μυστήρια και ερωτεύσιμη δουλειά, σε μια δύσκολη εποχή!

Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν δημιουργήσετε; Κατά τη διάρκεια της πρόβας νιώθω κάτι. Δεν ξέρω αν είναι έμπνευση αυτό ή ένωση με το θίασο! Κάθε φορά ούτως ή άλλως «δημιουργείς» κάτι διαφορετικό.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Φέτος θα είμαι στο θέατρο Χυτήριο με τις Ανθισμένες Μανόλιες, σε σκηνοθεσία Κωσταντίνου Κυριακού! Με τις υπέροχες Άννα Ανδριανού Ηρώ Μουκίου, Βάσω Γουλιελμάκη Κατερίνα Μπιλάλη και Κρίστη Παπαδοπούλου. Είναι πραγματικά ένας υπέροχος θίασος! Με ένα έργο πολύ δυνατό. Πιστεύω θα έχουμε ωραία σεζόν!

Βιογραφικό. Η Εύη Δαέλη γεννήθηκε στις 19 Ιουνίου 1995 στην Αθήνα. Σε ηλικία έξι ετών, ξεκίνησε να δουλεύει ως παιδί μοντέλο, κάνοντας φωτογραφήσεις και διαφημιστικά ενώ το 2007, ξεκίνησε την πορεία της ως ηθοποιός συμμετέχοντας στην κινηματογραφική ταινία «Παρέες» (σκην. Σωτήρη Γκορίτσα) αλλά και στην κωμική σειρά του MEGA, «Ευτυχισμένοι Μαζί» (σκην. Ανδρέα Μορφονιού) υποδυόμενη την κόρη της Κατερίνας Λέχου και του Γιάννη Μπέζου. Η σειρά σημείωσε μεγάλη επιτυχία και ολοκληρώθηκε με δύο σεζόν, τον Μάρτιο του 2009. Τη σεζόν 2009-2010 πρωταγωνίστησε στη κωμική σειρά «Μ+Μ» (σκην. Ανδρέα Μορφονιού) πάλι στο MEGA, με το ρόλο της Λούσυ, μια από τις κόρες του Φάνη Μουρατίδη. Ύστερα από μια αποχή τριών ετών, επέστρεψε ως ηθοποιός το 2013, μέσα από τη κωμική σειρά του MEGA, «Το σπίτι της Έμμας» (σκην. Ανδρέα Μορφονιού), η οποία κράτησε μια σεζόν και στην οποία συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με τους Γιάννη Μπέζο, Κάτια Δανδουλάκη και Φαίδρα Δρούκα. Τη σεζόν 2014-2015 συμμετείχε στη δραματική σειρά του STAR, «Όρκος σιωπής» (σκην. Γιάννη Βασιλειάδη, Γιώργου Σιούγα) ενώ από το 2016 μέχρι το 2019 πρωταγωνίστησε στη κωμική σειρά του ALPHA, «Έλα στη θέση μου» (σκην. Γιάννη Βασιλειάδη, Σπύρου Ρασιδάκη).
Έχει παρακολουθήσει μαθήματα μπαλέτου, ορθοφωνίας και κιθάρας.