Ελευθερία Αρβανιτάκη: Με δύναμη από την Αυστραλία, έτοιμη για το ελληνικό καλοκαίρι

Φωτογράφος: Heidi Seraphim

Αυτή είναι μία αληθινά συναρπαστική άνοιξη για την Ελευθερία Αρβανιτάκη που μόλις επέστρεψε από την Αυστραλία και ετοιμάζεται για τις συναυλιακές εξορμήσεις του καλοκαιριού. Τον προηγούμενο μήνα, στην άλλη άκρη της γης, η ελληνική κοινότητα, αλλά και οι Αυστραλοί θαυμαστές της επεφύλαξαν στη σπουδαία τραγουδίστρια θερμή υποδοχή με πολλή αγάπη στο Σίδνεϊ και στη Μελβούρνη. Η γιορτινή ατμόσφαιρα αυτής της μίνι περιοδείας εγκαινιάστηκε με μία guest τιμητική εμφάνιση της Ελευθερίας στον ετήσιο χορό της Ελληνικής Κοινότητας της Μελβούρνης στις 24 Μαρτίου.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η υποδοχή ήταν θερμή και συγκινητική, με το κοινό να αποθεώνει τη σπουδαία ερμηνεύτρια που έχει συνδέσει αδιάρρηκτα το όνομά της με μεγάλες επιτυχίες των τελευταίων 30 χρόνων.  Το κοινό έσπευσε να γεμίσει το Θέατρο Athenaeum στη Μελβούρνη ανήμερα της Εθνικής Γιορτής στις 25 Μαρτίου. Η Ελευθερία Αρβανιτάκη πρόσθεσε τρεις ακόμα πολύ επιτυχημένες εμφανίσεις στην μακρινή ήπειρο, την οποία έχει επισκεφτεί στο παρελθόν άλλες τρεις φορές, με τη συναυλία της στο Sidney Opera House το 2009, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Hemispheres, να σηματοδοτεί την τελευταία της εμφάνιση. Πέρα από τις καθιερωμένες συνεντεύξεις και συναντήσεις με τους δημοσιογράφους στα ελληνικά μέσα της ομογένειας, η Ελευθερία Αρβανιτάκη είχε την χαρά να επισκεφτεί τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων St. Basil’s στο Randwick του Σίδνεϋ, το οποίο λειτουργεί υπό την αιγίδα της Αρχιεπισκοπής της Αυστραλίας.

Γεμάτη από την ενέργεια που της χάρισε όλη αυτή η αγάπη του κόσμου, η Ελευθερία Αρβανιτάκη ετοιμάζεται για την καλοκαιρινή της περιοδεία, που την θέλει να ξανασυναντά μία υπέροχη συνοδοιπόρο, την αγαπημένη του κοινού  Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Ελευθερία και Ελεωνόρα κατέκτησαν τον περασμένο χειμώνα το αθηναϊκό κοινό, που έκανε απανωτά sold out τις εμφανίσεις τους στη μουσική σκηνή VOX. Εκεί καταστρώθηκαν τα πρώτα σχέδια για την περιοδεία τους σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού θα τις βρει καθοδόν προς την Πάτρα, όπου θα δώσουν την πρώτη τους συναυλία κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό. Ελευθερία και Ελεωνόρα δίνουν ραντεβού στους ακροατές τους στις 14 Ιουνίου στο μεγάλο λιμάνι της Πελοποννήσου και συνεχίζουν για τα Γιάννενα, στις 15 Ιουνίου, τη Θεσσαλονίκη στις 19 και το Θέατρο Βράχων στον Βύρωνα στις 28 Ιουνίου.

Η προπώληση έχει ξεκινήσει από την viva.gr