Ελένη Μαρούδη: «Ο πρίγκιπας Άσγκαρ και τα κρυμμένα θηρία» είναι ένα βιβλίο που προσπαθεί να αιχμαλωτίσει την προσοχή και την ψυχή του αναγνώστη

“Όλοι κρύβουμε μέσα μας έναν ήρωα και πρέπει να πιστέψουμε σε αυτόν και να τον βγάλουμε προς τα έξω. Ίσως έτσι καταφέρουμε να σώσουμε τη φιλία και την αγάπη γύρω μας”

Πείτε μας δυο λόγια για το βιβλίο σας «Ο πρίγκιπας Άσγκαρ και τα κρυμμένα θηρία» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διάνοια. Πρόκειται για ένα βιβλίο που προσπαθεί να αιχμαλωτίσει την προσοχή και την ψυχή του αναγνώστη. Ο πρίγκιπάς μας δημιουργήθηκε από μια σειρά γεγονότων  αφού πέθαναν οι πρώτοι δράκοι, οι οποίοι απελευθέρωσαν τις δυνάμεις τους σε μια ομάδα παιδιών -τους Μουτάτιο- όμως ο ήρωας μας έχει περισσότερες από μία δυνάμεις τις οποίες ανακαλύπτει με την πάροδο του χρόνου. Το βιβλίο μιλάει για τη φιλία, την αγάπη αλλά και τους τρόπους με τους οποίους ανακαλύπτει τις δυνάμεις του.

Ποια ήταν η αφορμή για να γράψετε το βιβλίο; Το βιβλίο ξεκίνησε από ένα μικρό παραμυθάκι, που στην πορεία ελίχθηκε και έγινε ιστορία. Οι ιδέες μου ήταν ασταμάτητες και κάθε φορά μεγάλωναν. Ένιωσα ότι ήθελα να δημιουργήσω δικές μου δυνάμεις, έναν δικό μου πολιτισμό και να εξελιχθούν σαν να είναι πραγματικότητα.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας βιβλίο και γιατί; Το αγαπημένο μου βιβλίο είναι πολύ διαφορετικό από το μυθιστόρημά μου. Δεν είναι ακριβώς βιβλίο αλλά περισσότερο ποίηση. Ερωτική ποίηση. Το «Μονόγραμμα» του Οδυσσέα Ελύτη.

Ποιο μήνυμα θα θέλατε να αποκομίσει ο αναγνώστης διαβάζοντας το βιβλίο σας; Ότι όλοι κρύβουμε μέσα μας έναν ήρωα και πρέπει να πιστέψουμε σε αυτόν και να τον βγάλουμε προς τα έξω. Ίσως έτσι καταφέρουμε να σώσουμε τη φιλία και την αγάπη γύρω μας. Να μη ξεχνάμε τους στόχους μας, το πώς ξεκινήσαμε και να βαδίζουμε πάνω σε αυτά.

Ποιος είναι ο δικός σας «ήρωας»; Ο δικός μου ήρωας, φυσικά και είναι ο γιος μου. Ήταν δίπλα μου όταν δεν ήξερα πώς να συνεχίσω την ιστορία μου αλλά και κάθε φορά που ήθελα να γράφω με τις ώρες και ποτέ δεν παραπονέθηκε. Δεν έχει και πολύ μεγάλη διαφορά από τον ήρωα του βιβλίου μου.

Ποιο είναι το επόμενο συγγραφικό σας βήμα; Τον Σεπτέμβρη κυκλοφορεί το δεύτερο βιβλίο μου «Πόλεμος στον Ουρανό, Κάποτε ένας δαίμονας ερωτεύτηκε έναν άγγελο…». Γράφω κι ένα εντελώς διαφορετικό βιβλίο από τα δύο πρώτα με τίτλο «Να με θυμάσαι» και είναι ερωτικό μυθιστόρημα.

Βιογραφικό: Η Ελένη Μαρούδη μεγάλωσε και ζει στη Λίμνη Ευβοίας. Σπούδασε γεωπόνος κι έχει έναν αξιολάτρευτο γιο. «Ο πρίγκιπας Άσγκαρ και τα κρυμμένα θηρία» είναι το πρώτο της βιβλίο, ενώ βρίσκονται υπό έκδοση άλλα δύο: το δεύτερο μέρος του «Πρίγκιπα Άσγκαρ» και «Ο πόλεμος στον ουρανό»


Ελένη Μαρούδη: Ο πρίγκιπας Άσγκαρ και τα κρυμμένα θηρία
Τιμή: 13,50 ευρώ, Σελίδες: 422 ISBN:978-618-5722-00-5 Εκδόσεις Διάνοια

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Διάνοια το μυθιστόρημα της Ελένης Μαρούδη «Ο πρίγκιπας Άσγκαρ και τα κρυμμένα θηρία».

Όλοι σε αυτόν τον κόσμο περιμένουνε έναν ήρωα. Όλοι έχουμε έναν ήρωα. Αλλά συνήθως κανείς δεν τον ξέρει και όταν τον βρει τον φοβάται. Ίσως να φοβάται και ο ίδιος λίγο μέχρι να ανακαλύψει τις δυνάμεις του.
Έτσι λοιπόν εκείνη την ημέρα σε εκείνο το ερειπωμένο σπίτι, και τη νύχτα του Φέοχ ο πρίγκιπας Άσγκαρ ανακάλυψε για πρώτη φορά τη δύναμη του. Το κορμί του έκαιγε, ένιωθε να παίρνει φωτιά από τα σημάδια που χαραζόντουσαν όταν ήθελαν να τον προειδοποιήσουν ή να του δείξουν το επόμενο βήμα. Τα όνειρά του κάθε φορά τον εξαντλούσαν, έμοιαζαν τόσο αληθινά. «Γιατί σε μένα; Είμαι ο μοναδικός ή όχι;»
Όλοι κρύβουμε ένα τέρας μέσα μας, ή καλύτερα ένα ζώο. Αλλά ποιο ζώο είναι έτοιμο να πάρει τη μισή δική του μορφή και τη μισή ανθρώπινη και είναι έτοιμο να πολεμήσει για το καλό του βασιλείου του, για το καλό του λαού του; Οι Μουτάτιο, οι Μπελαναντίρ και οι Αβένκι θα σταθούν στο πλευρό του χρυσού και του μπλε δράκου, οι πάνθηρες, οι τίγρεις και οι λύκοι θα σώσουν τα μαργαριτάρια…
«Μπορεί τελικά να μην είμαι εγώ ο ήρωας, αλλά σίγουρα κάτι είμαι και θα το ανακαλύψω!»

Εκδόσεις Διάνοια
Πατησίων 337, 11143, Αθήνα, 210 2014089, [email protected]