Εκδήλωση με θέμα《Το πορτρέτο μέσα στον χρόνο》στη Chalkos Gallery

H Chalkos Gallery και το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας
Σας προσκαλούν στην εκδήλωση με το θέμα «Το πορτρέτο μέσα στον χρόνο» , που θα πραγματοποιηθεί στην Chalkos Gallery, Ιουστινιανού 5 την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 7:00 μμ.

Σας προσκαλούμε σε μια βραδιά συζήτησης για το πορτρέτο ξεκινώντας από την ιστορική αναδρομή του και τα στοιχεία που ανακαλύπτουμε μέσα από αυτό για την κοινωνική και πολιτική ζωή, την οικονομία, τον πολιτισμό και την θρησκεία καταλήγοντας στην καλλιτεχνική αρτιότητα και πνευματικότητα που απαιτείται για την απεικόνιση του ανθρώπινου προσώπου όπως την βιώνει ο καλλιτέχνης Κωνσταντίνος Κερεστετζής μέσα από την αδιάκοπη τριακονταετή πορεία του αλλά και συγκεκριμένα κατά την διάρκεια της έκθεσης στην Chalkos Gallery, ζωγραφίζοντας καθημερινά τα πορτρέτα των Θεσσαλονικέων.

Η έκθεση του Κωνσταντίνου Κερεστετζή εγκαινιάστηκε στις 14 Ιανουαρίου και λόγω μεγάλης προσέλευσης παρατείνεται έως τις Φεβρουάριου. Η έκθεση περιλαμβάνει εξήντα τέσσερα έργα (Λάδια, σχέδια, ακουαρέλες) ξεκινώντας από έργα του 1988 μέχρι αυτά του 2018. Τα περισσότερα έργα μας τα πρόσφεραν, προς έκθεση συλλέκτες που αγαπούν το έργο του Κ. Κερεστετζή και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα. Να σημειώσω ότι στην έκθεση παρουσιάζεται και μια μικρή ενότητα από τη Σπουδή στο Πράδο και έτσι δίνεται η δυνατότητα στον κόσμο να δει ζωντανά έργα αυτής της φάσης μετά την έκθεση στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο της Αθήνας που πραγματοποιήθηκε το 2009.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας στέκεται αρωγός σε εκδηλώσεις που προάγουν τον ελληνικό πολιτισμό. Μέσα από την επιστημονική έρευνα και ανάπτυξη διαφορετικών τομέων της Πολιτιστικής Διπλωματίας, το Ε.Ι.Π.Δ, στοχεύει στην προβολή μιας ελκυστικής εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό που θα αναδεικνύει τα ιδιαίτερα πολιτισμικά χαρακτηριστικά της συμβάλλοντας παράλληλα στη βελτίωση των διπλωματικών επαφών της χώρας μας, αλλά και στη σύσφιξη των σχέσεων των λαών μέσα από τα πανανθρώπινα αγαθά και νοήματα που μόνο ο Πολιτισμός μπορεί να κομίσει.

Πρόγραμμα

Χαιρετισμοί
19:00-19:10
Κωνσταντίνος Παρχαρίδης, δημιουργός Chalkos Gallery

Τζελίνα Μακραντωνάκη, Διευθύντρια Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας

Κωνσταντίνος Κερεστετζής, καλλιτέχνης

Ομιλίες
19:10-19:40
«Η ιστορία κ η εξέλιξη του πορτρέτου”, Χαράλαμπός Μπρουσκέλης, Δικηγόρος, Μέλος Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας

Συζήτηση
19:40-21:00