Εικόνων Λέξεις: Εννέα εικαστικοί δημιουργοί συνδιαλέγονται με την ποιητική της εικόνας

Ο Επιμελητής Πάρης Καπράλος παρουσιάζει στην Chili Art Gallery (Δημοφώντος 13-15 Θησείο 11851, Αθήνα) την έκθεση 9 εικαστικών καλλιτεχνών με τίτλο “Εικόνων Λέξεις”, και σας προσκαλεί στα εγκαίνια της την Πέμπτη 21η Μαρτίου και Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, ώρα 20.00 (οκτώ το βράδυ).

“Με δεδομένο ότι η 21η Μαρτίου εκτός από ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης “Εικόνων Λέξεις” είναι και η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, ο τίτλος της έκθεσης συνομιλεί την ετυμολογία της λέξης “ποίηση” (εκ του ρήματος “ποιώ”που σημαίνει φτιάχνω). Η Τέχνη και η Ποίηση μοιράζονται μια παράξενη μοίρα αναφορικά με την πρόσληψη τους από τους εκάστοτε αποδέκτες τους: είναι και οι δύο δύσκολο να οριστούν με ακρίβεια και με έναν μονάχα τρόπο. Άλλωστε, γι΄αυτό έχουν δοθεί διάφοροι ορισμοί ανά τους αιώνες. Η ποίηση δομείται με λέξεις, η Τέχνη με εικόνες. Με αυτό το σκεπτικό οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες είναι οι ποιητές της εικόνας, αναπτύσσοντας την ιδιόλεκτο τους με τα δομικά στοιχεία της, μέσα από τα έργα Χαρακτικής και Ζωγραφικής που παρουσιάζονται”,σημειώνεται στο κείμενο της επιμέλειας.

Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι εικαστικοί καλλιτέχνες Μάγδα Αποστόλου, Κώστας Βλαχόπουλος, Γιάννης Καμίνης, Κυριακή Κρέστου, Κωνσταντίνα Μηνά, Μάτα Μπίγαλη, Νίκη Μπίγαλη, Ελένη Κύρου – Τσάκαλου, Βενετία Υφαντίδου.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019. Η Chili Art Gallery θα είναι ανοικτή στην διάρκεια της έκθεσης Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10.30 – 18.00, Σάββατο 11-15.00 με Ελεύθερη Είσοδο για το κοινό.

Σχετικά με την Chili Art Gallery
Η Chili Art Gallery ιδρύθηκε το 2010 και βρίσκεται στο Θησείο δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα», μια ανάσα από το πιο ζωντανό σημείο της πόλης μας, το Γκάζι.Αποτελεί έναν πολιτιστικό χώρο, όπου οι φιλότεχνοι και το κοινό γενικότερα μπορούν να έρχονται σε επαφή με όλες τις μορφές της Σύγχρονης Τέχνης. Βασικός στόχος της Chili Art Gallery είναι η υποστήριξη ανερχόμενων αλλά και καταξιωμένων Ελλήνων και Ξένων Καλλιτεχνών.