Εγκαίνια έκθεσης Μαρίας Αργυρακοπούλου με τίτλο «Πέτρες, Χώμα, Άνθρωποι»

Έκθεση καλλιτεχνικής δημιουργίας: Το Σωματείο Φίλων «Μουσείου Ν. Περαντινός», συνεχίζει να οργανώνει ατομικές εκθέσεις, που παρουσιάζονται στο εργαστήρι – μουσείο γλυπτικής, ανάμεσα στα έργα, (αντίγραφα, καλούπια) του γλύπτη Νίκου Περαντινού και στα εν εξελίξει έργα γλυπτικής των μαθητών.

Σας περιμένουμε στα εγκαίνια: Την Παρασκευή  13-1-2023 στις 19.00 με 22.00 παρουσιάζοντας έργα της Μαρίας Αργυρακοπούλου με τίτλο «Πέτρες, Χώμα, Άνθρωποι»

Μουσείο Γλυπτικής «Νίκος Περαντινός» Ευφορίωνος 14 Παγκράτι – Πληροφορίες: 6977914386, 6932533971

Η έκθεση θα είναι ανοικτή: Από 13-1 έως 10-2-2023

Τρίτη 14.00 – 17.00 και Παρασκευή 18.00 με 21.30 ή μετά από συνεννόηση στο 6974416678

«Πέτρες, Χώμα, Άνθρωποι»

Με τις αγωνίες, τα προβλήματα και τις χαρές τους, ευάλωτες, ταπεινές, καθημερινές, ανθρώπινες μορφές, από πηλό και μάρμαρο.      

Πέρασαν 14 χρόνια δουλειάς στα εργαστήρια, Αθήνας και Πάρου, του Νίκου Περαντινού, στην σκιά των έργων του και με την καθοδήγηση αγαπημένων δασκάλων. Με εφόδια αυτά τα χρόνια και την προηγούμενή μου διαδρομή σε ζωγραφική και κεραμική, δημιουργώ μικρά γλυπτά, μερικά από τα οποία, παρουσιάζονται σε αυτή την έκθεση.

Ευχαριστώ το Σωματείο μας, Φίλων Μουσείου Γλυπτικής «Ν. Περαντινός», που μου έδωσε τη δυνατότητα αυτής της παρουσίασης.

Αθήνα, Ιανουάριος 2023

Μαρία Αργυρακοπούλου

[email protected]

fb: Maria Argyrakopoulou, visual artist

Bio: ΜΑΡΙΑ  ΑΡΓΥΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Γεννήθηκε στην Αθήνα με καταγωγή από την Γορτυνία και τον Πύργο της Τήνου. Σπούδασε μαθηματικά και πήρε μεταπτυχιακό στην πληροφορική. Μετά έκανε σπουδές στα εικαστικά σε ιδιωτικές σχολές:

 — Ζωγραφική στην «Άποψη», με τον Γιώργο Ρόρρη 5 χρόνια.

 — Ιστορία τέχνης στην «Έκφραση και Δημιουργία» με τον Παντελή  Τσάβαλο 7 χρόνια.

 — Κεραμική 2 χρόνια με την Βέρα Σιατερλή και 2 χρόνια με τον Παύλο Παλτόγλου.

— Ξεκίνησε την γλυπτική από το 2009 στα Εργαστήρια του Μουσείου Γλυπτικής «Νίκος Περαντινός», της Αθήνας και της Πάρου με τους Ευδοκία Παπουλή, Κώστα Γεωργίου, Σταύρο Μαυρομιχάλη, Χρήστο Λαζαράκη, Χρήστο Ρηγανά, Αλτίν Πατσέλι.

Έχει δικό της εργαστήριο, όπου δημιουργεί έργα ζωγραφικής και μικρά γλυπτά. Τα υλικά που χρησιμοποιεί είναι κυρίως ακουαρέλα, ακρυλικό, πηλός και μάρμαρο. Στα έργα της προσπαθεί να εκφράσει την ομορφιά των καθημερινών στιγμών, καθώς και τα προβλήματα και τις αγωνίες των σύγχρονων ανθρώπων.

Έχει κάνει 4 ατομικές εκθέσεις:

— Τρεις  στην Αθήνα τα έτη 2003, 2012, 2020 και

— Μία στο Παρίσι το 2012.

Επίσης έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας καθώς και σε Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, Ινδία, Νεπάλ, Ουγγαρία  και αλλού.

Πήρε την διάκριση “Toile d’or 2012” από την Fédération Nationale de la Culture Française.

Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας.