Είχε φτάσει να ζυγίζει 46 κιλά…

Συνέντευξη στο Νίκο Μουρατίδη

Η Άβα Γαλανοπούλου είναι ηθοποιός της τηλεόρασης και του θεάτρου. Μεγάλωσε στην Αθήνα, σπούδασε στη Φιλοσοφική Αθηνών, ενώ παράλληλα φοιτούσε και στη Δραματική Σχολή Βεάκη. Επίσης έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής με το Μίνωα Βολανάκη και τον Θανάση Παπαγεωργίου. Πρωτοεμφανίστηκε στην ελληνική τηλεόραση παίζοντας στην σειρά “Η Ελίζα και οι άλλοι” το 1992. Αμέσως έκανε εντύπωση, αγαπήθηκε από το κοινό και καθιερώθηκε.

Οι εμφανίσεις της πολλές και πολύ πετυχημένες. Πολύ δουλειά, γιατί εκτός από το να πρωταγωνιστεί, σε αρκετά σίριαλ έγραφε ή συνεργαζόταν και στο σενάριο. Ενδεικτικά αναφέρω: Καθένας με την τρέλα του (93-94 Ant1), Δύο Ξένοι (97-98 Mega), Τανγκό για τρεις (99-00 Ant1), Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή (2000-2001 + σενάριο MEGA), Η τράπεζα (2002-2003 MEGA), Σαν το σκύλο με τη γάτα (2003-2004 Ant1), Λατρεμένοι μου γείτονες (2007-2009 MEGA), Πενήντα Πενήντα (2005-2011 MEGA) κ.α.

Δούλευε ασταμάτητα μέχρι το 2011 – που ξέσπασε ένα σκάνδαλο που αφορούσε στην προσωπική της ζωή. Η Άβα έπεσε θύμα ενός άντρα τον οποίο αγάπησε. Την πρόδωσε, την εξαπάτησε και της υπεξαίρεσε όσα χρήματα είχε αποταμιεύσει μετά από σκληρή δουλειά 20 ετών. Το γεγονός αυτό την «τσάκισε» και της δημιούργησε πρόβλημα υγείας. Έπαθε κατάθλιψη και νευρική ανορεξία. Έφτασε να ζυγίζει 46 κιλά. Κλείστηκε στον εαυτό της και στο σπίτι της – μην θέλοντας να δει κανέναν και να μιλήσει σε κανέναν. Ανέβηκε μόνη τον Γολγοθά της, πάλεψε, στάθηκε τελικά στα πόδια της και τώρα που το δικαστήριο την δικαίωσε, θέλει και πάλι να επιστρέψει στην ζωή και στην δουλειά.

Την συνάντησα εντελώς τυχαία ένα βράδυ στις Γραμμές, όταν εμφανιζόταν ο Σταμάτης Κραουνάκης, και – εντελώς τυχαία επίσης – καθόμασταν σε διπλανά τραπέζια. Κοιταχτήκαμε, χαιρετηθήκαμε και αυτό ήταν. Αρχίσαμε να μιλάμε λες και γνωριζόμασταν χρόνια! Χάρηκα που την είδα και πάλι καλά και σε μεγάλες ομορφιές. Η επικοινωνία και η επαφή μας συνεχίστηκε, κι έτσι πήρα το θάρρος να της ζητήσω να κάνουμε μια κουβεντούλα. Παρ΄ όλο που μιλάει σπάνια, δέχτηκε. Μόνο για την περιπέτεια με τα χρήματα δεν μπορεί να μιλήσει ακόμα, πριν τελειώσουν τα δικαστήρια.

Λοιπόν αγαπημένη μας Άβα είσαι πράγματι μια ακούραστη υπηρέτρια της υποκριτικής με ένα ταλέντο χωρίς όρια και με αστείρευτο μπρίο, όπως λένε; Πάλι καλά που βρέθηκες και συ στο διάβα μου να μου τα πεις, γιατί δεν έχω ιδέα!! Δεν ξέρω τι απ’ όλα είμαι τελικά…ναναι καλά και όσοι τα λένε.

Λένε επίσης πως είσαι δοτική. Ψέματα δε μπορώ να πω! Είμαι όντως δοτική.

Δίνεσαι σε υλικό ή σε πνευματικό επίπεδο; Αλίμονο… δεν κάνω διακρίσεις!

Αυτό θέλει και λίγο προσοχή, μην αρχίσουν να στην «πέφτουν» όλοι – φίλοι, γνωστοί και ημίγνωστοι – για να ζητάνε… Και ξαφνικά να γίνεις η Άβα που δίνει και το βρακί της, που έλεγε η γιαγιά μου. Και η δικιά μου η γιαγιά, τα ίδια μου’ λέγε… Αυτό είναι το κακό !!! Να πεις ότι δε μου τα’ λέγε; Μου τα’ λέγε!!

Το ξέρεις πως έχεις γεννηθεί την ίδια ημέρα με την…

Η συνέχεια εδώ https://bit.ly/38CWG5X