Δωρεάν 100 κάδοι κομποστοποίησης σε δημότες Πρασίνισε το δημαρχείο Πανοράματος

Πρασίνισε το δημαρχείο Πανοράματος, καθώς πριν από μερικές ημέρες πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή δεκάδων πολιτών ενημερωτική εκδήλωση για την κομποστοποίηση. Στην αίθουσα Λίτσα Φωκίδη πολίτες του δήμου έμαθαν τα μυστικά για τη μέθοδο ανακύκλωσης των οργανικών απορριμμάτων στην οικιακή πρακτική και είπαν ΝΑΙ στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος.

«Η προσπάθεια του δήμου μας να καθιερώσει τη μέθοδο της κομποστοποίησης είναι διαρκής. Με συχνές ενημερώσεις, με συναντήσεις και πρακτικές συμβουλές, με δωρεάν διάθεση κάδων, με το μοίρασμα υλικού και με οδηγίες στην ιστοσελίδα μας, με την υποστήριξη σε όλα τα επίπεδα.

Ο δήμος μας στηρίζει την ανακύκλωση στην πράξη περισσότερο από κάθε άλλο δήμο. Με μπλε κάδους παντού, με κάδους ανακύκλωσης μαγειρικών ελαίων, με κάδους κομποστοποίησης, με κάθε τρόπο και μέσο προώθησης της ανακύκλωσης», σημείωσε ο κ. Καϊτεζίδης και κατέληξε με νόημα:

«Η χρήση της κομποστοποίησης αν και επιβάλλεται δεν μπορεί να επιβληθεί. Ανακυκλώνουμε γιατί έχουμε κατανοήσει την αξία της πράξης. Γιατί είμαστε υπεύθυνοι πολίτες. Και γιατί θέλουμε τα παιδιά μας να ζήσουν σε ένα καλύτερο περιβάλλον».

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος λίγες ημέρες μετά πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση του δήμου με τους μαθητές του Δημοτικού σχολείου του Κολλεγίου Ανατόλια, όπου τα παιδιά ενημερώθηκαν για τη σημασία της κομποστοποίησης.