Αυτά που το καθιστούν αγαπητό στο κοινό είναι:

  • Ανοιχτό κάθε μέρα, υποδέχεται τους μικρούς και μεγάλους φίλους, με 15 ώρες καθημερινής λειτουργίας. Σάββατο και Κυριακή 8.00 έως 12.00.
  • Οι προπονητές – καθηγητές κολύμβησης, έχουν διδάξει τις βασικές αρχές της κολύμβησης σε 11.000 παιδιά και 1.500 ενήλικες.

Αυτό σημαίνει ότι στο προκαθορισμένο ραντεβού του κινδύνου στη θάλασσα που ισχύει για όλους και για μια φορά τουλάχιστον στη ζωή μας, 12.500 άνθρωποι, κατά τη συντριπτική τους πλειοψηφία δημότες μας, θα είναι περισσότερο έτοιμοι στο να δραπετεύσουν από τη δύσκολη και επικίνδυνη κατάσταση που σίγουρα προκύπτει σε κάθε Έλληνα που βρίσκεται στη θάλασσα.

  • Το γυμναστήριο που λειτουργεί εντός του χώρου της στεγασμένης πισίνας, παρέχει τη δυνατότητα του συνδυασμού κολύμβησης-ενδυνάμωσης, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο σε όλους.
  • Η μαγευτική του θέα-τοποθεσία, βοηθάει πολύ στην ψυχική ανάταση των αθλουμένων. Παρόλο που είναι στεγασμένο, η αίσθηση είναι πως βρίσκεσαι σε ανοικτό χώρο με θέα προς τα ανατολικά, η οποία λειτουργεί με πολύ θετικό τρόπο στην ψυχοσύνθεση αθλουμένων και εργαζομένων.

Όταν το 2004 είχαμε πρωτοσυναντηθεί με το δήμαρχο κ. Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, συμφωνήσαμε να κερδίσουμε ένα τετραπλό στοίχημα ασφάλειας, καθαριότητας, ανθρωπίνων σχέσεων και χρηματοοικονομικής ισορροπίας.

Λένε, πως μια ντουζίνα χρόνια έχει να δείξει και πολλές φορές να αποδείξει πολλά. Εμείς όμως είμαστε από τους ανθρώπους που πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουν χρόνια παρά μόνο η στιγμή και η καθημερινότητα.

Ο βασικός μας πρώτος νόμος- κανόνας είναι ότι, λειτουργούμε για μια μέρα κάθε φορά σαν πρώτη φορά. Και όλα μπορούν να συμβούν σε μια στιγμή και τα καλά και τα άσχημα.

Επικεντρωμένοι στο παρόν και την άριστη εξυπηρέτηση όλων, θα προσπαθούμε να είμαστε δίπλα στους ανθρώπους που μας τιμούν με την παρουσία τους και μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους.

Η δεύτερή μας αρχή είναι ότι, επιλεχθήκαμε για τη δουλειά αυτή με μοναδικό σκοπό να βοηθήσουμε προς τη γνώση της κολύμβησης και της αθλητικής παιδείας όλους όσους καθημερινά επισκέπτονται το χώρο μας και μέσα από την προπόνηση του σώματος κατοχυρώνουν ένα καλύτερο αύριο για την ψυχή, το νου και την πορεία στη ζωή τους.

Εστιάζοντας στο παρόν, προτείνουμε σε όλους να αθλούνται καθημερινά και από λίγο με απόλυτη όμως αυτοσυγκέντρωση, που είναι και η πρώτη παράμετρος της αθλητικής παιδείας.

Με αυτόν τον τρόπο, αποφεύγουμε το νεκρό-χαμένο χρόνο που μαστίζει όλους μας, ειδικά σε εποχές οικονομικών κρίσεων.

Θέλουμε να επιβραδύνουμε τη φθορά του χρόνου, γιατί η ζωή δεν είναι μικρή, όσο το σώμα αντέχει.

Και τέλος, δε μας αρέσει να κοιτάμε παλιές φωτογραφίες αναπολώντας τη χαμένη μας νιότη, κάτι τέτοιο δεν υφίσταται, επειδή η νεότητα μπορεί να μας συνοδεύει για πάντα.

Το μήνυμα είναι η πρόσκλησή μας

 “έλα κοντά μας πριν καταλάβεις πόσο νέος ήσουν και πρόκειται να παραμείνεις για πάντα”.

Χρήστος Γαρέφης

Διευθυντής κολυμβητηρίου