Δημήτρης Παρίσης: “Γενικώς χρειάζεται η παιδεία. Είναι ο λόγος που πάσχουμε ως κοινωνία, η μουσική παιδεία απλά προσθέτει το κάτι παραπάνω”

“Στα σχέδιά μου είναι εμφανίσεις και συναυλίες πολλές, ώστε να έχω επαφή με το κοινό και σίγουρα καινούργια τραγούδια.”

Ποια είναι η πρώτη σας μουσική ανάμνηση; Δύσκολη ερώτηση αλλά νομίζω πως θυμάμαι κάτι έντονα…
Όταν ζούσα στην Θεσσαλονίκη μικρός άκουσα ένα τραγούδι από το ραδιόφωνο.
Ήταν το (Μαρία) του Πάνου Κιάμου άγνωστο γενικά τραγούδι σε σχέση με τα υπόλοιπα, έμεινε όμως μέσα μου και το σιγοτραγουδούσα.

Ποιον καλλιτέχνη θαυμάζετε και με ποιον Μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Είναι πάρα πολλοί, νομίζω θα αδικήσω… Σίγουρα θα ήθελα να βρεθώ στην ίδια σκηνή με τη Μελίνα Ασλανίδου.

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Η πορεία μέχρι τώρα δύσκολη και σκληρή. Οι εποχές είναι περίεργες. Παρά όλες τις δυσκολίες έχουν κυκλοφορήσει τέσσερα όμορφα τραγούδια και έχουν γίνει αρκετές εμφανίσεις σε κέντρα και συναυλίες.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το τραγούδι “Το Τέλος του Κόσμου” σε μουσική και στίχους δικούς σου, μίλησέ μας γι αυτό.
Το τραγούδι το έγραψα μέσα στις δυσκολίες που περνάμε τονίζω όμως πως αν έχουμε αγάπη και ο ένας τον άλλον μπορούμε να ξεπεράσουμε την μπόρα.

Ποια είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Έχω τονίσει πως είναι λάθος να πηγαίνουν άνθρωποι σε αυτά τα show διότι ο μόνος σκοπός είναι η τηλεθέαση και όχι η ανάδειξη και η βοήθεια νέων ταλέντων γι’ αυτό και αν δείτε δεν έχει φανεί κανένας καλλιτέχνης τα τελευταία 16 χρόνια σχεδόν από talent shows.

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε; Θα ήθελα να συνεργαστώ με τον Μιχάλη Stavento έχω ήδη γράψει ένα τραγούδι σκεπτόμενος την συμμετοχή του σε αυτό, εύχομαι κάποια στιγμή να πραγματοποιηθεί αυτό το όνειρο.

Γιατί χρειάζεται η μουσική παιδεία; Είναι πολυτέλεια ή ανάγκη; Γενικώς χρειάζεται η παιδεία αυτός είναι ο λόγος που πάσχουμε ως κοινωνία, η μουσική παιδεία απλά προσθέτει το κάτι παραπάνω στην ήδη υπάρχουσα παιδεία. Μουσική παιδεία δεν θεωρώ το ωδείο, θεωρώ τη μουσική αντίληψη το Ταλέντο, το βίωμα και το συναίσθημα.

Υπάρχουν Έλληνες αξιόλογοι μουσικοί, με μουσική κατάρτιση και γνώσεις; Πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν. Πολλοί και άριστοι…

Ποια είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Τα σχέδια είναι εμφανίσεις και συναυλίες πολλές ώστε να έχω επαφή με το κοινό και σίγουρα καινούργια τραγούδια.

Το τελευταίο τραγούδι εδώ->>  https://youtu.be/OUHPsJS0ACg

Άλλα τραγούδια του https://youtu.be/8m3DQFwx46o
https://youtu.be/rMVcA-mH-lQ