Γρηγόρης Πολύζος: “Εντυπωσιάζομαι πάντα όταν βλέπω για πόσο κακό και για πόσο πόνο είναι ικανός ο άνθρωπος…”

Ο Γρηγόρης Πολύζος, Συνθέτης – Καθηγητής Αν. Θεωρητικών και πιάνου, απαντάει στις ερωτήσεις του polismagazino.gr

Εγκλεισμός στο σπίτι. Πως διαχειρίζεστε το χρόνο σας; Ποια συναισθήματα σας διακατέχουν; Η διαχείριση του χρόνου είναι ένα μεγάλο στοίχημα την περίοδο της καραντίνας.
Πολύ εύκολα μπορεί κανείς να αφεθεί και να χαθεί όλη μέρα μπροστά σε μια οθόνη. Εγώ προσωπικά βάζω πρόγραμμα. Μοιράζω το χρόνο μου ανάμεσα στα μαθήματα, την σύνθεση, την προσωπική μελέτη, την οικογένειά μου και την άθληση.
Τα συναισθήματα ποικίλουν, συχνά με παίρνει από κάτω και τα βλέπω όλα μαύρα, όμως βρισκω τρόπους και λόγους να είμαι αισιόδοξος. Η μουσική με έχει βοηθήσει πολύ σε αυτό.

Ακούμε συνεχώς για Βία. Ενδοοικογενειακή, εργασιακή, αθλητική, καλλιτεχνική… Εντυπωσιάζεστε από το συμβάν ή από τους πρωταγωνιστές; Εσείς έχετε υποστεί κάποια μορφή βίας; Εντυπωσιάζομαι πάντα όταν βλέπω για πόσο κακό και για πόσο πόνο είναι ικανός ο άνθρωπος…
Εγώ προσωπικά δεν έχω υποστεί, όχι.

Πιστεύετε στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου; Θα εμβολιαστείτε όταν έρθει η ώρα; Πιστεύω, ναι. Θα εμβολιαστώ όταν έρθει η ώρα.

Έχετε στερηθεί κάτι από τον εγκλεισμό σας στο σπίτι και εάν ναι, πως το αντιμετωπίσατε; Πολλά. Όπως όλοι μας. Η ζωή μας τον τελευταίο χρόνο έχει αλλάξει τρομακτικά. Ακόμα και μια βόλτα με το αυτοκίνητο πλέον φαντάζει πολυτέλεια.

“Προσπαθώ να κάνω υπομονή, να λέω στον εαυτό μου ότι σύντομα θα τελειώσει αυτό και να βρίσκω τρόπους να «ξεγελιέμαι» και να περνάω καλά.”

Τηλεργασία και Αναστολή εργασιακών συμβάσεων. Τι πιστεύετε ότι θα συμβεί την επόμενη ημέρα του απεγκλωβισμού μας στον εργασιακό χώρο; Ειλικρινά δεν ξέρω αλλά δεν είμαι αισιόδοξος. Πιστεύω την επόμενη ημέρα θα φανούν όλες οι πληγές που μας άφησε αυτή η περίοδος και δεν θα είναι λίγες, ούτε και εύκολα επουλώσιμες. Θα δούμε πολλές αλλαγές…