ΓΚΕΡΕΚΟΣ ΣΠΥΡΟΣ: “Η Τέχνη για το δημόσιο χώρο είναι το μέσο έκφρασης που αποτυπώνει με πρωτοποριακό τρόπο τον παλμό της κάθε εποχής”

“Η Ελλάδα είναι μία χώρα με σημαντικό πολιτισμικό παρελθόν και ανέκαθεν η Τέχνη αποτελεί μέρος της ζωής των Ελλήνων”

Πως και πότε ξεκινήσατε να ασχολείστε συστηματικά με την Τέχνη; Πάντα έκανα σκίτσα και ζωγράφιζα σποραδικά και συστηματικά ασχολούμαι εδώ και χρόνια.

Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται; Και τα δύο ισχύουν. Είναι όπως ένα δέντρο. Χρειάζεται ο σπόρος για να γίνει, αλλά πρέπει να πέσει στο κατάλληλο χώμα για να ευδοκιμήσει.

Σε ποιο ρεύμα ή κίνημα θα εντάσσατε τα έργα σας; Στο εξπρεσιονιστικό κίνημα και στο pop-art ρεύμα.

Από που αντλείτε την έμπνευσή σας; Κυρίως από τα comics.

Υπάρχουν προσωπικότητες ή άλλοι καλλιτέχνες που έχουν επηρεάσει το έργο σας; O Henri Matisseκαι ο Bernard Buffet.

Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχετε θέσει στον εαυτό σας ως καλλιτέχνης; Μία ατομική έκθεση στη Νέα Υόρκη.

Πόσο αποδεκτή είναι η Τέχνη στην Ελλάδα σήμερα και τί ρόλο καλείται να παίξει στον δημόσιο χώρο; Η Ελλάδα είναι μία χώρα με σημαντικό πολιτισμικό παρελθόν και ανέκαθεν η Τέχνη αποτελεί μέρος της ζωής των Ελλήνων. Η Τέχνη για το δημόσιο χώρο είναι το μέσο έκφρασης που αποτυπώνει με πρωτοποριακό τρόπο τον παλμό της κάθε εποχής.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Ατομικές εκθέσεις στο εσωτερικό αλλά και το εξωτερικό.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΓΚΕΡΕΚΟΣ ΣΠΥΡΟΣ. Γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα οπου και μένει μεχρι σημερα Είναι απόφοιτος ΕΚΠΑ με μεταπτυχιακές σπουδές στα οικονομικά. Είναι ανώτερο στέλεχος στο δημόσιο τομέα. Ασχολείται με τα εικαστικά εδώ και χρόνια ενώ εχει συμμετάσχει με έργα του σε ομαδικές εκθέσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό καθώς και σε εικαστικές εκδηλώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα.