ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΒΥΖΑΚΗΣ: “Θαυμάζω τον κάθε καλλιτέχνη που καταφέρνει να εναρμονίζει τις επαγγελματικές του επιλογές με την προσωπική του αισθητική”

“Στόχος μου είναι να ζω την κάθε μέρα ξεχωριστά και να απολαμβάνω το δώρο της ζωής…”

Σε ποιά ηλικία ανακαλύψατε ότι θέλετε να γίνετε ηθοποιός; Ανακάλυψα ότι ήθελα να ασχοληθώ με το θέατρο στην ηλικία των 15 χρονών.Ήμουνα πρώτη λυκείου και συμμετείχα στην παράσταση το παραμύθι χωρίς όνομα του Ιάκωβου Καμπανέλλη.Μετά το πέρας της πρώτης παράστασης ημουνα σίγουρος ότι είχα βρεί ενα κομμάτι του εαυτού μου.

Ποιόν ηθοποιό – καλλιτέχνη θαυμάζετε; Δεν θαυμαζω ενα συγκεκριμένο ηθοποιό- καλλιτέχνη. Θαυμάζω τον κάθε καλλιτέχνη που καταφέρνει να εναρμονίζει τις επαγγελματικές του επιλογές με την προσωπική του αισθητική.

Θέατρο ή κινηματογράφος τι προτιμάτε; Το κάθε μέσο από τα δύο έχει τη μαγεία του και καλύπτει διαφορετικές ανάγκες στον άνθρωπο. Εγώ προσωπικά δε ξεχωρίζω κάτι από τα δύο.

Τι σημαίνουν οι λέξεις καριέρα – επιτυχία για εσάς; Οι όροι καριέρα και επιτυχία είναι δύο τελείως διαφορετικές έννοιες μεταξύ τους. Μπορεί κάποιος να κάνει επιτυχία και να μην κάνει ποτέ καριέρα όπως επίσης και να κάνει κανείς καριέρα και να μην κάνει ποτέ επιτυχία. Για να κάνεις καριέρα θες κυρίως τύχη, για να κάνεις επιτυχία θες κυρίως ικανότητα.

Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται; Ο καλλιτέχνης έχει μια πιο αυξημένη συναισθηματική νοημοσύνη θα λέγαμε. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό και επίκτητο και έμφυτο.

Ποιά λέξη σας εκφράζει ως καλλιτέχνη; Η λέξη που με εκφράζει ως άνθρωπο γενικά και όχι μόνο ως καλλιτέχνη είναι “απρόβλεπτος”.

Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν δημιουργήσετε; Αυτό που αισθάνομαι κάθε φορά πριν δημιουργήσω είναι σαν να βρίσκομαι σε έναν λαβύρινθο όπου τα τοιχώματα στενεύουν και η μόνη έξοδος είναι ή λευκό χαρτί ή μια θεατρική σκηνή.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ως Καλλιτέχνη; Αυτό θα το πουν άλλοι. Εγώ προτιμώ να μην αυτοχαρακτηρίζομαι, προτιμώ να υπάρχω όσο γίνεται με ειλικρίνεια και συνέπεια.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Έχω κακή σχέση με τα σχέδια. Ο στόχος μου είναι να ζω την κάθε μέρα ξεχωριστά και να απολαμβάνω το δώρο της ζωής.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΒΥΖΑΚΗΣ

Αποφοίτησε από την ανωτέρα δραματική σχολή “ΑΡΧΗ” το 2013.

Το 2010 πρωταγωνίστησε στην τηλεοπτική σειρά του ΜΕGA Παιδική χαρά.

Έκτοτε έχει συμμετάσχει σε αρκετές δουλειές στο θέατρο. Κάποιες από αυτές είναι η παράσταση ΦΙΛΟΥΜΕΝΑ με πρωταγωνίστρια την Ελένη Ράντου στο θέατρο ΔΙΑΝΑ, ερμηνεύοντας το ρόλο του Ρικάρντο, η παράσταση WEST SIDE STORY στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε σκηνοθεσία Γιώργου Πέτρου καθώς επίσης και η παράσταση ΟΙ ΦΑΣΟΥΛΗΔΕΣ ΜΕ ΤΟ ΡΟΠΑΛΟ σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Εσπίριτου που έλαβε χώρα στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας.