ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΑΛΙΑΝΗΣ: “Ο δικηγόρος του Δούκα”

Συνέντευξη στο Νίκο Μουρατίδη

Ο Γιάννης Νταλιάνης είναι ένας ηθοποιός φαινόμενο, και το λέω αυτό γιατί η περίπτωση του είναι σπάνια. Μπορεί ο πολύς κόσμος να τον έμαθε από την τηλεόραση, και ιδιαίτερα τώρα με την συμμετοχή του στις “Άγριες μέλισσες”, αλλά έχει κάνει χιλιόμετρα στο θεατρικό σανίδι. Έχει ευτυχήσει να δουλέψει με χαρισματικούς σκηνοθέτες, αλλά το εντυπωσιακό είναι ότι έχει παίξει ΟΛΟΥΣ τους μεγάλους συγγραφείς. Κι’ όταν λέω όλους, το εννοώ.

Γιάννη μου όταν είχαμε μιλήσει ετοίμαζες την παράσταση με το έργο του Μαριβώ, “Η κληρονομιά”, τι έγινε τελικά – σας πρόλαβε η καραντίνα;

  • Ευτυχώς πρόλαβε να ολοκληρωθεί, με την έννοια ότι προλάβαμε και δώσαμε δυο εξαιρετικά πετυχημένες παραστάσεις. Το έργο και η δουλειά μας είχε βαθιά απήχηση στον κόσμο και το γέλιο παρά τις μάσκες, ήταν ηχηρό!

Αν όλα πάνε καλά και απελευθερωθούμε (γέλια) θα παιχτεί κανονικά φαντάζομαι…

  • Ναι βέβαια. Διατηρούμε ζωντανή την παράσταση και θα επανέλθουμε. Αν η καραντίνα παραταθεί οργανώνουμε ήδη ένα live streaming μετά τις γιορτές, με ιδιαίτερες προδιαγραφές και κινηματογραφική κάλυψη για την καλύτερη ανάδειξη των αρετών της παράστασης.

Στην παράσταση πρωταγωνιστεί η σύζυγος σου, η Μαριλίτα Λαμπροπούλου. Πως είναι να σκηνοθετείς την γυναίκα σου; Είναι εύκολο να της κάνεις παρατηρήσεις αν χρειαστεί;

  • Φυσικά, και μάλιστα τις επιζητά η ίδια προκειμένου να δουλέψει σε βάθος. Ειδικά στον πολύ δύσκολο ρόλο της Κόμισσας στην «Κληρονομιά» χρειάστηκε να δοκιμάσουμε πολλά πράγματα μέχρι να καταλήξουμε.

Γνωριστήκατε πριν κάποια χρόνια όταν κάνατε εκείνη την υπέροχη σειρά στο MEGA  τα “Ίχνη”,  ήταν ένας κεραυνοβόλος έρωτας, ή προέκυψε στην πορεία;

  • Από τις πρώτες μας κιόλας αναγνώσεις του 1ου επεισοδίου υπήρξε μια έλξη. Νιώθαμε ο ένας για τον άλλο κάτι οικείο και συναρπαστικό μαζί.

Πέρα από το γεγονός ότι είναι η δουλειά σου, στις “Άγριες Μέλισσες” γιατί έπαιξες; 

  • Ήταν μια πολύ καλή συγκυρία. Η πρόταση από την Μιράντα Ρωσταντή και τον Λευτέρη Χαρίτο ήρθε την κατάλληλη στιγμή μέσα στο καλοκαίρι. Ο «Αμφιτρύωνας» στο φεστιβάλ Αθηνών σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου, έχει ακυρωθεί λόγω των μέτρων, υπήρχε χρόνος, ο ρόλος του Ερρίκου Θανόπουλου είχε πολύ ενδιαφέρον- οι σκηνές στο δικαστήριο με δελεέασαν… Ήταν τελικά μια θαυμάσια «συνάντηση» με όλους αυτούς τους εκλεκτούς συνάδελφους και φίλους.

Το ότι κάνεις τον δικηγόρο του Δούκα Σεβαστού – που δεν είναι συμπαθής ρόλος, και αυτόματα σε κάνει και σένα κάπως αντιπαθή, δεν σε απασχόλησε καθόλου;

  • Δεν μπαίνω σε τέτοιες λογικές. Το θέμα είναι ο ρόλος να παρουσιάζει ενδιαφέρον. Να μπορεί να προκαλέσει συναισθήματα θετικά ή αρνητικά σε μένα πρώτα και κατά συνέπεια στους θεατές.

Ο κόσμος τι σου λέει στο δρόμο;

  • Υπάρχουν πάρα πολλές αντιδράσεις. Για παράδειγμα, τις προάλλες, κάποιος στο φανάρι από το διπλανό αυτοκίνητο, με…

Η συνέχεια εδώ:  https://bit.ly/2JDsQXN