Γεωργία Τρούλη: “we shape reality”

Τι είναι η ζωγραφική για εσάς; μια μορφή προσωπικής έκφρασης; Ανάγκη για δημιουργία; Eπικοινωνία; Ή κάτι άλλο; Είναι όλα αυτά μαζί. Είναι και κάτι άλλο: Επέκταση των ορίων της πραγματικότητας.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ως εικαστικό; Πολυσχιδή; (δεν ξέρω..)

Ποιες είναι οι πηγές έμπνευσής σας ως εικαστικός; Με ενδιαφέρουν έννοιες και καταστάσεις τόσο πνευματικές και ελλειπτικής συμπύκνωσης όσο και καθημερινής πρακτικής και ζωής.

Με ποια προσωπικότητα της Τέχνης θα θέλατε να έρθετε σε διάλογο και με αφορμή ποιο θέμα; Με τον Μπετόβεν για το μεγαλείο της συνθετικής του ικανότητας, τον στοχασμό και για την ισχυρή θέληση. Με την Louis Bourgeois για την απλότητα και την αμεσότητα με την οποία απέδιδε εν τέλει ένα χείμαρρο συναισθημάτων, ψυχαναλυτικών υπερσυνδέσμων και ελεύθερων συνειρμών. Με την  Zaha Hadid για τις καθαρές της φόρμες την ελευθερία, τις καμπύλες την συνεχή κίνηση μέσα σε ένα περιβάλλον. Με τον Christo  για το πώς μεταφράζει μέσα του την γη και το αστικό τοπίο.

Θα μπορούσατε να ασχοληθείτε με κάποια άλλη μορφή τέχνης εκτός της ζωγραφικής; Ασχολούμαι συστηματικά εδώ και χρόνια με την ποίηση και την φωτογραφία.

Αν επιλέγατε μια διαφορετική εποχή για να ζήσετε και να δημιουργήσετε ποια θα ήταν αυτή και με ποιον τρόπο πιστεύετε ότι θα εκφραζόσασταν καλλιτεχνικά; Μου αρέσει η εποχή που ζούμε τώρα. Έχουμε πρόσβαση τόσο στην γνώση του παρελθόντος  όσο και στον υπαινιγμό και την προβολή του μέλλοντος.Με ενδιαφέρει το παρόν. Θα ήθελα να μου δοθεί ή να δημιουργήσω την ευκαιρία να ταξιδέψω και να δω από κοντά έργα σύγχρονων καλλιτεχνών ανά τον κόσμο καθώς και έργα και τρόπο ζωής άλλων πολιτισμών και αυτόχθονων λαών. Συνεπώς-νομίζω- θα εκφραζόμουν καλλιτεχνικά μέσα από το φωτογραφικό υλικό των ταξιδιών.

Ποια είναι η σχέση του δημιουργού με το έργο του; Κάποιες φορές είναι σχέση ερωτική, κάποιες φορές έλξης απώθησης, άλλοτε ενεργειακή με απαλή και αυτονόητη ροή, άλλες φορές γονεική και φροντιστική, ενίοτε διερεύνησης και εξερεύνησης. Τις περισσότερες φορές, σχέση ατόφιας αγάπης.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Να συνεχίσω να εκφράζομαι καλλιτεχνικά, να κάνω αυτά που αγαπώ, να έχω όμορφες στιγμές με τους ανθρώπους που υπάρχουν στην ζωή μου, να ταξιδέψω.

Τι σημαίνει για εσάς ο τίτλος της προσεχούς έκθεσης “we shape reality”; Aυτό ακριβώς που σχηματίζει και εννοεί (και προτρέπει) σαν πρόταση.