Βροντερό «ΟΧΙ» στη ΒΙΑ κατά των γυναικών από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Πυλαίας – Χορτιάτη

ΜΕ ΜΙΑ ΠΡΑΞΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΥ που απαθανατίστηκε στο Δημαρχείο Πανοράματος ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης και το Δημοτικό Συμβούλιο Πυλαίας Χορτιάτη «ΕΛΥΣΑΝ τη ΣΙΩΠΗ» με αφορμή την 25η Νοεμβρίου που έχει οριστεί ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Προκειμένου να αναδείξουν το μεγάλο αυτό κοινωνικό πρόβλημα που έχει  παγκόσμια διάσταση και να προωθήσουν την ιδέα της ειρηνικής  συνύπαρξης αντί της έμφυλης βίας, ο δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου φωτογραφήθηκαν με την μπλούζα της πρωτοβουλίας που εμπνεύστηκε η αντιδήμαρχος  Πολιτισμού και Τουρισμού Ανατολή Κωνσταντινίδου.

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΥΛΑΙΑΣ ΧΟΡΤΙΑΤΗ ΕΙΠΕ «ΟΧΙ» στην ενδοοικογενειακή βία και σε όλες οι μορφές βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών που γίνονται διαδικτυακά, από τα κοροϊδευτικά σχόλια για το σώμα ή την εμφάνιση (body shaming), την αποστολή ανεπιθύμητων σεξουαλικών εικόνων σε απευθείας σύνδεση (cyber flashing), την κοινοποίηση προσωπικών πληροφοριών ενός ατόμου χωρίς συγκατάθεση (doxing), τη διαδικτυακή παρακολούθηση (online stalking) και την ανάρτηση προσβλητικών ή εχθρικών μηνυμάτων σε κοινωνικά δίκτυα ή φόρουμ (flaming).

Η εθελοντική δράση “Λύσε τη Σιωπή” στηρίζει γυναίκες – θύματα που έχουν υποστεί βία σωματική, λεκτική, ψυχολογική και σεξουαλική είτε στο οικογενειακό τους περιβάλλον είτε στον επαγγελματικό τους χώρο από το 2015 μέχρι και σήμερα. Αποτελείται από μία ομάδα εθελοντών νομικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, δημοσιογράφων,  ιατροδικαστή και εκπαιδευτικών που στηρίζουν τα θύματα ο καθένας από τον τομέα του.