Βιολέτα Γαζέα: “Όλοι έχουμε κάποιο δικό μας δάσκαλο, που έχει βάλει το δικό του λιθαράκι και χάρη σ’ αυτόν, ίσως εμείς σήμερα, πέτυχαμε κάτι…”

ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ: Σύλληψη διοργάνωση & επιμέλεια από την εικαστικό Χρύσα Μπαρζόκα η οποία έχει επιλέξει εξαιρετικούς καλλιτέχνες στην ομάδα και θα παρουσιάσουν έργα που δημιούργησαν με έμπνευση κυρίως τη ζωή και το έργο του τεράστιου Νίκου Καζαντζάκη.

Συμμετέχετε στο Capsis Astoria heraklion στην Κρήτη. Θα θέλατε να μας πείτε ένα απόφθεγμα του Ποιητή, συγγραφέα, φιλοσόφου, στοχαστή από το οποίο εμπνευστήκατε; “Ο ιδανικός δάσκαλος είναι εκείνος που γίνεται γέφυρα για να περάσει αντίπερα ο μαθητής του. Κι όταν πια του διευκολύνει το πέρασμα, αφήνει χαρούμενα να γκρεμιστεί, ενθαρρύνοντας τον μαθητή του να φτιάξει δικές του γέφυρες”.
-Νίκος Καζαντζάκης-

Καζαντζάκης Διαστάσεις : 50Χ80

Τι σημαίνει για εσάς αυτό; Αν περιπλανηθούμε στις αναμνήσεις μας, σίγουρα θα βρούμε τις λέξεις ενός δασκάλου που έχουν σημαδέψει την επαγγελματική μας πορεία. Αυτό και μόνο, δείχνει πόσο σημαντικό ρόλο διαδραματίζει ο δάσκαλος στη ζωή μας, που μεταδίδει γνώσεις και κυριότερα αξίες. Συνειδητοποιούμε λοιπόν, πως όλοι έχουμε κάποιον δικό μας δάσκαλο, που έχει βάλει το δικό του λιθαράκι και χάρη σε αυτόν, ίσως εμείς σήμερα, πέτυχαμε κάτι…….

Η Κρήτη είναι από τα πιο όμορφα νησιά του πλανήτη, θα το επιλέγατε κάποια στιγμή ως τόπο διαμονής σας ή ως τόπο έμπνευσης; Εννοείται….στην Κρήτη μπορεί κανείς να απολαύσει τη θάλασσα, το λαμπερό ήλιο, γαλήνιες δαντελένιες ακτές, απέραντες γραφικές βοτσαλωτές ή αμμώδεις παραλίες, πανοραμικές πλαγιές……στοιχεία που αποτελούν σημεία έμπνευσης και ανήκουν αποκλειστικά, στο πανέμορφο νησί της Κρήτης.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας σημείο στην Κρήτη; Έχω επισκεφθεί το νησί τέσσερις φορές, με αγαπημένο σημείο το Ηράκλειο και ειδικότερα το μικρό παραθαλάσσιο χωριό, Μάταλα.

Καλοκαίρι Διαστάσεις : 50 X70

Σύντομο Βιογραφικό Η Βιολέτα Γαζέα είναι απόφοιτη σχολής τουριστικών επαγγελμάτων με σπουδές στην Θεσσαλονίκη, ενώ συνεχίζει επιπλέον εκπαίδευση από το 2017, στην Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην πόλη της Φλώρινας.
Εργάζεται ως επιμορφώτρια στον ιδιωτικό τομέα, με διδακτικό αντικείμενο “Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού με εξειδίκευση στην προώθηση και ανάδειξη του Εικαστικού Τουρισμού. Συμμετέχει από το 2016 στην εικαστική δράση του Πανεπιστημίου ΤΕΕΤ Φλώρινας, “Εικαστική πορεία προς τις Πρέσπες”.
Συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πτολεμαΐδα, Φλώρινα κ.α), έχει πραγματοποιήσει μια ατομική έκθεση ενώ απέσπασε το δεύτερο βραβείο εικαστικού διαγωνισμού, Φεστιβάλ – Interartia, Βόλος- 2017.
Από τον Σεπτέμβριο του 2018 είναι μέλος του Συλλόγου Ζωγράφων Θεσσαλονίκης – Βορείου Ελλάδος, ΣΖΘΒΕ και από τον Μάρτιο του 2020 είναι μέλος της ομάδας Επίμονη Τέχνη.