Βεζακιάδης Νίκος: “Ειμαι ο εμπνευστης του ρευματος neonaive,(νεοαφελες) παντα σε ο,τι αφορα τη συγχρονη τεχνη με επιρροες απο σουρεαλισμο και με γκροτεσκικες εκφανσεις”

Ο digital & contemporary artist Βεζακιάδης Νίκος, nickolas fine arts, «τοποθετείται» με τις απαντήσεις του, στο polismagazino.gr.

Πως και πότε ξεκινήσατε να ασχολείστε συστηματικά με την Τέχνη; Eίχα την τυχη να μαθητευσω απο πολυ νεαρη ηλικια κοντα στον καταξιωμενο κλασσικο Ζωγραφο Αλεξανδρο Γιοσμα περιοδος που κρατησε απο τα 5 ετη εως τα 15 οπου μαθητευσα για αλλα 2 χρονια στη σχολη Γεωργιαδη (θεσ/νικη).

Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται;  Ολα γινονται! Υπαρχουν υπεροχοι σχεδιαστες οι οποιοι δεν εκαναν ποτε καριερρα και το αντιθετο! Ενας μετριος σχεδιαστης με δυνατο μυαλο μπορει να φτασει σε αλλα επιπεδα την τεχνη με πολυ δουλεια.

Σε ποιο ρεύμα ή κίνημα θα εντάσσατε τα έργα σας; Ειμαι ο εμπνευστης του ρευματος neonaive,(νεοαφελες) παντα σε ο,τι αφορα την συγχρονη τεχνη με επιρροες απο σουρεαλισμο και με γκροτεσκικες εκφανσεις.

Από που αντλείτε την έμπνευση σας; Η φυση, ο Ανθρωπος ειναι παντα δυο δυνατες αλληλενδετες πηγες εμπνευσης.

Υπάρχουν προσωπικότητες ή άλλοι καλλιτέχνες που έχουν επηρεάσει το έργο σας; Παρα πολλοι! Απο ολους τους χωρους! Αδυνατον να αναφερθω σε ολους!

Ποιά είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχετε θέσει στον εαυτό σας ως καλλιτέχνης; Να μην μοιαζει η δουλεια μου με κανενος αλλου καλλιτεχνη! Να αποφυγω τον ακρατο μιμητισμο που κρατα δεσμιους τους καλλιτεχνες σε πολιτικο-οικονομικα αλλα και θρησκευτικα ακομα μοτιβα. Να πετυχω το ξεχωριστο το μοναδικο που κρυβουμε ολοι μεσα μας κι ας μην ειναι Τελειο !

Πόσο αποδεκτή είναι η Τέχνη στην Ελλάδα σήμερα και τι ρόλο καλείται να παίξει στον δημόσιο χώρο; Οι οποιες απαντησεις υπαρχουν σε αυτη την πραγματικα δυσκολη ερωτηση βρισκονται γυρω μας. Στα παρκα, στις πλατειες, τα αγαλματα, γλυπτα, αποπνεουν συνηθως μια μιζερια αποτυπονωντας την ολη  decadance της Ελληνικης κοινωνιας. Οι  Νεοελληνες διψουν για πολλα αλλα δεν παιρνουν τιποτα! Η Τεχνη στην Ελλαδα ακολουθει “πιστα” τα δογματα της πολιτικης – κοινωνικης- θρησκευτικης κατρακυλας. Καμια αναταση δεν διαφαινεται παρολο που υπαρχουν ικανοτατοι ανθρωποι, οι οποιοι συνηθως χανονται μεσα σε μια πεζη και μιζερη πραγματικοτητα.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Εχω ηδη δημιουργησει μια  πλατφορμα πωλησεων απο εκτυπωσεις σε παντος ειδους υλικα, εργων δικων μου αλλα και αλλων καλλιτεχνων ανα τον κοσμο. Σε λιγες μερες θα ειναι ετοιμο το e-shop,  nickolasfinearts.com. Υπαρχει ηδη η σελιδα μου https://www.facebook.com/digitalartistgreece/ οπως και η ομαδα που μπορουν ολοι να συμμετεχουν καλλιτεχνες και art-lovers global club https://www.facebook.com/groups/949519375113239/,

Curriculum Vitae

Name: Nikos
Surname: Vezakiadis
Adress: e-post: [email protected]

WORK EXPERIENCE

as an artist/painter

March 1996
exclusive and executive interior creator
at Hyatt Regency Casino
Specialist on imitating marble & stone walls
Thessaloniki-Greece

August 1996 -Mars 2004

wallpaintings:
chain of stores (patisseries) family”s:
brainstorm (night club)
music Kitchen (discographic company)
and in many various stores & houses at Thessaloniki,Athens,Hydra-Greece

Jewlery designer & manufactor

2004 – 2008
industrial & handmade production
own workshop,: Thessaloniki-Greece

2008 – 2012
Sculptures-Stuff designer & aantique furniture color renovator
Oslo Norway-greece

2012 – 2018
digital arts
private company: owner
nickolasfinearts.com

EDUCATION
Greek high school certificate

COMPUTER SKILLS
Office: Word-Excel – corel painter 2018

LANGUAGES
Greek-English

HIGHLIGHTS
creative,contemporary and always inovative

REFERENCES: Available upon reguest