Βαλάντης Μαυρίκης: “Έχω στερηθεί την ελευθερία μου! Αλλά κάπου σε όλο αυτό το σκοτάδι του εγκλεισμού, κι εγώ και οι Dull Gas, προσπαθήσαμε να βρούμε και κάτι θετικό”

Ο Βαλάντης Μαυρίκης, Frontman του συγκροτήματος Dull Gas, τοποθετείται στις ερωτήσεις του polismagazino.gr

“Σαν συγκρότημα, μας έχει λείψει πάρα πολύ η επαφή με τον κόσμο. Το πάθος, η ένταση των live, η αλληλεπίδραση, να μοιραζόμαστε αυτά που δημιουργούμε. Μας έχουν λείψει πολύ…”

Εγκλεισμός στο σπίτι. Πως διαχειρίζεστε το χρόνο σας; Ποια συναισθήματα σας διακατέχουν; Όλο αυτό που βιώνουμε τον τελευταίο χρόνο είναι δύσκολο για όλους. Η πανδημία μας έχει αποξενώσει, έχουμε στερηθεί την επαφή. Κι εμάς σαν συγκρότημα, μας έχει λείψει πάρα πολύ η επαφή με τον κόσμο. Το πάθος, η ένταση των live, η αλληλεπίδραση, το να μοιραζόμαστε αυτά που δημιουργούμε. Μας έχουν λείψει πολύ…

Ακούμε συνεχώς για Βία. Ενδοοικογενειακή, εργασιακή, αθλητική, καλλιτεχνική… Εντυπωσιάζεστε από το συμβάν ή από τους πρωταγωνιστές; Εσείς έχετε υποστεί κάποια μορφή βίας; Η αλήθεια είναι ότι εγώ δεν έχω υποστεί κάποια μορφή βίας, τουλάχιστον συνειδητά. Βέβαια μορφές βίας υπάρχουν παντού γύρω μας καθημερινά. Το θέμα είναι σε τι βαθμό μπορεί κάποιος να τις αναγνωρίσει. Καμιά φορά είναι δύσκολο να την αντιληφθούμε ειδικά αν πρόκειται για ψυχολογική βία.
Τώρα με τα συμβάντα των τελευταίων ημερών, είναι κάτι που έχει αρχίσει πια να ακούγεται και είμαστε όλοι σε θέση να διαχωρίσουμε τι είναι η βία ή τουλάχιστον να αρχίσουμε να μιλάμε. Αυτό είναι μια αρχή. Να μιλάμε για ότ,ι μας ενοχλεί. Για κάτι το οποίο μας κάνει να μην αισθανόμαστε καλά και το νιώθουμε σαν βία, μια καλή αρχή είναι η αντίδραση.

Πιστεύετε στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου; Θα εμβολιαστείτε όταν έρθει η ώρα; Ένα εμβόλιο είναι πάντα ένα εμβόλιο και η ιστορία έχει δείξει ότι μπορεί να μας σώσει. Να σας το πω και διαφορετικά, αν αυτός είναι ο τρόπος για να μπορέσουμε να απαλλαγούμε από όλο αυτό που βιώνουμε, εγώ ναι, προσωπικά θα εμβολιαστώ.

Τηλεργασία και Αναστολή εργασιακών συμβάσεων. Τι πιστεύετε ότι θα συμβεί την επόμενη ημέρα του απεγκλωβισμού μας στον εργασιακό χώρο; Νομίζω ότι θα έρθουν καινούριες εποχές πάνω σε αυτό το κομμάτι. Εφόσον η τηλεργασία είναι κάτι που απέδωσε σε κάποιες εταιρίες, όσον αφορά τα συμφέροντά τους, λογικά θα τη δούμε να συνεχίζεται και στην πορεία. Αυτό βέβαια δεν ξέρω πόσο καλό θα είναι για τους εργαζόμενους…

Έχετε στερηθεί κάτι από τον εγκλεισμό σας στο σπίτι και εαν ναι, πως το αντιμετωπίσατε; Βεβαίως. Έχω στερηθεί την ελευθερία μου! Αλλά κάπου σε όλο αυτό το σκοτάδι του εγκλεισμού, κι εγώ και οι Dull Gas, προσπαθήσαμε να βρούμε και κάτι θετικό. Μας βοήθησε στο να δημιουργήσουμε καινούρια πράγματα τα οποία περιμένουμε πώς και πώς να μπορέσουμε να τα μοιραστούμε ζωντανά με το κοινό. Μια λέξη μόνο θα πω: Baby! Είναι το όνομα του επόμενου single το οποίο θα βγει πολύ σύντομα στη δημοσιότητα. Να είστε έτοιμοι!

Dull Gas on Facebook: https://www.facebook.com/dullgas/

Instagram: https://www.instagram.com/dullgasband/

Website: https://www.dullgas.gr/

YouTube: https://youtube.com/c/DullGasOfficial