Βαλάντης Κονταξάκης: “Επιτυχία είναι η εσωτερική ικανοποίηση που αισθάνομαι από την αποδοχή που εισπράττω”

“…Η έμπνευση είναι το βασικότερο στοιχείο για να βγει το καλύτερο αποτέλεσμα”

Σε ποιά ηλικία ανακαλύψατε ότι θέλετε να γίνετε ηθοποιός; Κάπου στα 12-13. Πήγαινα ακόμα γυμνάσιο. Είδα την πρώτη μου ταινία στο κινηματογράφο και από εκεί και πέρα έγινε στόχος μου, όχι όνειρο. Βεβαια ανατρέχοντας και ακόμα πιο πίσω θυμαμαι ακόμα πιο μικρός που έφτιαχνα καποιους χώρους στο σπιτι ως σκηνικά, έφτιαχνα ιστορίες, κοστούμια από διαφορα υφάσματα, κοσμήματα κλπ. Απλα τότε δεν ήξερα τι ήταν αυτό.

Ποιόν ηθοποιό – καλλιτέχνη θαυμάζετε; Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος. Θαυμάζω αυτούς που δίνουν πάθος πάνω σε αυτό που κάνουν. Αυτούς που αλλάζουν ρόλους ακόμα και αν δεν τα καταφέρνουν σε όλους. Έλληνες και ξένους.

Θέατρο ή κινηματογράφος τι προτιμάτε; Είναι διαφορετικοί τρόποι παιξίματος όμως είναι το ίδιο πράγμα με διαφορετικές αισθήσεις. Αυτό που με γοήτευε παντα είναι ο κινηματογράφος πρώτο και μετά το θέατρο.

Τι σημαίνουν οι λέξεις καριέρα – επιτυχία για εσάς; Καριέρα θεωρώ ότι κανεις οταν φτάνεις στο σημείο που ζεις από τη δουλειά σου. Αυτό που βλέπει ο κόσμος να του αρέσει,να το νιώθει. Επιτυχία λοιπόν είναι η εσωτερική ικανοποίηση που αισθάνομαι από την αποδοχή που εισπράττω.

Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται; Νομιζω πως γεννιέται, το χεις μέσα σου και το ανακαλύπτεις με το χρόνο. Και οταν το ανακαλύψεις, τότε αποφασίζεις να γίνεις αυτό που γεννήθηκες να κανεις. Αρκει να το βάλεις στόχο.

Ποιά λέξη σας εκφράζει ως καλλιτέχνη; Αποφασιστικότητα. Ολα γίνονται αρκει να το πάρεις απόφαση χωρίς δεύτερη σκέψη. Με τις δεύτερες σκέψεις έρχονται πάντα εμπόδια.

Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν δημιουργήσετε; Νομιζω είναι το βασικότερο για να βγει το καλύτερο αποτέλεσμα. Δεν το θεωρώ όμως απόλυτο.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ως Καλλιτέχνη; Επίμονος αρκετα θα ελεγα. Έτοιμος να δεχτώ την κάθε πρόκληση, ακόμα και αν ξέρω ότι μπορεί να μη μου βγει σε καλό. Μου αρέσει να δοκιμάζω και μετά να κρίνω. Εχω βρεθεί σε πολύ δύσκολες καταστάσεις. Ενοικιο να μην μπορώ να πληρώσω,λογαριασμοί στην αναμονή κλπ. Ακόμα και τώρα που είναι ποιο δυσκολα τα πράγματα από ποτε δεν το βαζω κάτω και είμαι αισιόδοξος με ολα αυτά που συμβαινουν.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Υπάρχει ένα ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί κατά κόρων στο εξωτερικό. Το μεγαλύτερο μέρος έχει γυριστεί και έχουν μείνει 2-3 σκηνές για να ολοκληρωθεί. Μια συμμετοχή σε μια ταινία όπου θα άρχιζαν τα γυρίσματα μέσα Μαρτίου που αναβλήθηκε μια μέρα πριν το πρώτο γύρισμα λόγο της κατάστασης. Επισης είναι και μια ταινία μικρού μήκους που μου έγινε πρόταση στις μέρες καραντίνας,όπου αφορά κ το ανάλογο θέμα. Ακόμα δεν υπάρχει ενημέρωση για το ποτε θα αρχίσουν ολα αυτά. Πιστεύω ότι θα γίνουν όμως, ολα στο χρόνο τους.

Βιογραφικό. Ο Βαλάντης Κονταξάκης έχει ολοκληρώσει Μαθήματα στο Εργαστήρι Τεχνης & θεάτρου υποκριτικής στο θέατρο, ορθοφωνία, φωνητική, αυτοσχεδιασμό κλπ. Μαθήματα υποκριτικής στην κάμερα στον Ιασμο

Θέατρο: συμμετοχή :
-Η αγάπη του αλόγου και της λεύκας ( θέατρο για παιδιά)
-Στιγμές ελληνικού θεάτρου
Τηλεόραση:
-Δικαιωση(mega)
-Στο καλό γλυκιά μου συνπεθερα( ant1)
-Ο άντρας των ονείρων μου(star)
-Κάτι χωρισμένα παλικαρια(ant1)
-Ελεύθερη σχέση (open)
-Θα γίνει της πολυκατοικίας (skai) κ.α.
Διαφήμιση:
-Athens retro festival
-Α-Β βασιλοπουλος
-Εταίρος εγω,χαμένες ψυχες(τρέιλερ cosmote tv)
-Πολιτική διαφήμιση.