Βαγγέλης Σαλευρής: “Ένας δικτυωμένος και επαγγελματίας booker, που αγαπάει τη δουλειά του, καταφέρνει να αναδείξει ένα καλό μοντέλο”

“Συνεργάζομαι με ένα από τα καλύτερα πρακτορεία της χώρας, το Happy People της Βενετίας Κυρίου, και αισθάνομαι ιδιαίτερα τυχερός που ανήκω στην εν λόγω ομάδα.”

Ποια είναι η συνταγή της επιτυχίας ενός μοντέλου; Χρειάζεται να υπάρχουν οι βάσεις. Να υπάρχει παιδεία. Και μετά ένα καλό πρακτορείο δημιουργεί ένα επιτυχημένο μοντέλο. Ένας δικτυωμένος και επαγγελματίας booker που αγαπάει την δουλειά του κι όχι την προσωπική προβολή καταφέρνει να αναδείξει ένα καλό μοντέλο.

Μαρία Λαβαντσιώτη

Έχετε συνεργαστεί με πρακτορεία του Εξωτερικού; Στα είκοσι χρόνια εμπειρίας είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με αρκετά και πολύ καλά πρακτορεία τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού. Η δουλειά που γίνεται στην χώρα μας είναι αντίστοιχα καλή -σε ορισμένες περιπτώσεις και καλύτερη- από αυτήν που γίνεται σε άλλες χώρες. Απλώς εδώ η αγορά δεν είναι τόσο μεγάλη, 

Πάνος Κούμουλας

Τι θα συμβουλεύατε τα νέα παιδιά που θα ήθελαν να ασχοληθούν με το modeling; Αρχικά θα έπρεπε να αναρωτηθούν για ποιο λόγο πραγματικά θέλουν να ασχοληθούν με το modeling και αν το θέλουν πολύ. Πρόκειται για ένα επάγγελμα που απαιτεί υπομονή και επιμονή. Δεν είναι εύκολο. Δε ξέρουν όλοι -ούτε μπορούν να μάθουν εύκολα- να περπατάνε ή να ποζάρουν. Γι’ αυτό κι επιμένω: «Όχι μόνοι σας. Υπάρχει κίνδυνος να «καείτε». Πάντα με πρακτορείο». Άλλωστε, υπάρχουν πολλοί που θα υποσχεθούν, χωρίς να τηρήσουν. Θα εκμεταλλευτούν. Θα «παίξουν» με τα όνειρα των παιδιών και τελικά δεν θα κάνουν τίποτα. Απολύτως τίποτα. Είναι πράγματι θλιβερό να παίζεις με τα όνειρα των άλλων. Αντίθετα, ένα πρακτορείο με κύρος και επαγγελματισμό θα σε προστατέψει και θα διεκδικήσει για σένα, μία καλή δουλειά και βέβαια την διασφάλιση ότι θα πληρωθείς. 

Μαρία Μπολώση

Ποια είναι η γνώμη σας για τα τηλεοπτικά talent show modelling; Θα μπορούσε να θεωρηθεί η εξέλιξη ενός διαγωνισμού ομορφιάς. Τα συγκεκριμένα προγράμματα, εξάλλου, συνήθως τα απαρτίζουν άνθρωποι του χώρου με πολλές γνώσεις και μεγάλη εμπειρία. Προσφέρουν στα παιδιά την ευκαιρία να γίνουν γνωστά και να φανερώσουν τις δυνατότητές τους. Σε ορισμένα talent show, μάλιστα, γίνεται τόσο καλή δουλειά -με δοκιμασίες και μαθήματα- που οι υποψήφιοι βγαίνουν σχεδόν έτοιμοι να αναλάβουν συγκεκριμένα projects. 

Μαρία Κούτρα

Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας σχεδιαστές μόδας, ποιο μοντέλο σας εμπνέει και γιατί; Το styling είναι θέμα ψυχολογίας, αδιαφορώ για ατάκες «είναι της μόδας». Ασχέτως σχεδιαστή, λοιπόν, προτιμώ να προτείνω σε μία δημόσια εμφάνιση κάτι που θα αρέσει σε μένα και στο μοντέλο γνωρίζοντας ότι θα καταφέρει να το υποστηρίξει. Αγαπημένο μου μοντέλο ήταν και παραμένει η Gia Carangi. Το απόλυτο Super Model της δεκαετίας των 80s. Γνώριζε την δύναμη που είχε. Η αυτοπεποίθηση που έβγαζε σε συνδυασμό με την ακτινοβολία της την έκαναν μοναδική. 

Κατερίνα Κάλιαρη

Τι δεν θα ζητούσατε σε μία φωτογράφιση; Την κακή απομίμηση. Αδιαμφισβήτητα, στην τέχνη δεν υπάρχει παρθενογένεση. Και δεν είναι κακό να γίνει μία αντιγραφή. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, οι αντιγραφές είναι μέρος του concept και σε άλλες το αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο από το πρωτότυπο. Άλλο αντιγραφή, όμως, κι άλλο φτηνή απομίμηση. 

Γιώργος Κουκούλης

Μόρφωση και Modeling. Ένα όμορφο σώμα είναι αρκετό για μια επιτυχημένη καριέρα; Ένα όμορφο πρόσωπο ή ένα αψεγάδιαστο σώμα, είναι ένα καλό εισιτήριο. Ένα εισιτήριο που θα σε βάλει στον χώρο, αλλά δεν είναι αρκετά για να παραμείνεις. Χρειάζεται, ωριμότητα και υπομονή, ώστε να διαχειριστείς τις όποιες καταστάσεις προκύψουν. Η ιστορία, άλλωστε, έχει αποδείξει ότι πολλά όμορφα πρόσωπα χάθηκαν με το πέρασμα του πρώτου χρόνου.

Χρύσα Πλαβού

Εσείς με ποιο πρακτορείο συνεργάζεστε; Συνεργάζομαι με ένα από τα καλύτερα πρακτορεία της χώρας, το Happy People της Βενετίας Κυρίου, και αισθάνομαι ιδιαίτερα τυχερός που ανήκω στην εν λόγω ομάδα. Πρόκειται για ένα πρακτορείο που βρίσκεται περισσότερα από τριάντα χρόνια στον χώρο και έχει αποδείξει ότι έχει γερές βάσεις. Ικανοποιεί τις απαιτήσεις των εταιρειών και σέβεται την δουλειά των μοντέλων. Παράλληλα, δίνεται σε όλους τους συνεργάτες η ελευθερία να αναπτύξουμε τις σκέψεις μας χωρίς περιορισμούς. Στηρίζει τις επιλογές μας και εμπιστεύεται τις ιδέες και την διαδρομή μας. 

Χριστίνα Σταυράκη

Ποιος είναι ο ρόλος του booker και ποια η σχέση του με τα μοντέλα; Είναι η σκιά του μοντέλου. Σήμερα έχει χαθεί λίγο το νόημα της δουλειάς μας. Ο booker δεν είναι το πρώτο όνομα, αλλά πίσω απ’ το όνομα. Είναι αυτός που θα λύσει όποιο ζήτημα προκύψει. Που θα δώσει την καλύτερη συμβουλή γνωρίζοντας τις ανάγκες της δουλειάς, αλλά και τις ιδιαιτερότητες του μοντέλου. Οφείλει να είναι αυστηρός, αλλά και καλός. Δίκαιος και υποστηρικτικός. Θα χρειαστεί να φωνάξει, να είναι σκληρός, αλλά και να επαινέσει. Εξάλλου, στο τέλος αυτός κρίνεται.

Χριστίνα Καλέμι

Εγκλεισμός στο σπίτι. Πως διαχειρίζεστε το χρόνο σας; Ποια συναισθήματα σας διακατέχουν; Έχετε στερηθεί κάτι από τον εγκλεισμό σας στο σπίτι και εαν ναι, πως το αντιμετωπίσατε; Είναι γεγονός ότι η πανδημία έχει αλλάξει την καθημερινότητά, τις ανάγκες και τις συνήθειές μας. Ωστόσο, επειδή τις περισσότερες ώρες της ημέρας εργάζομαι δεν καταλαβαίνω κάποια διαφορά. Ακόμη και τις μέρες που κάνω τηλεργασία ασχολούμαι με τόσο πολλά ζητήματα που δε μου αφήνουν χρόνο να βαρεθώ ή να κουραστώ από τον εγκλεισμό. Περισσότερο θα έλεγα ότι μου έχουν λείψει οι ξέγνοιαστες στιγμές. Η επαφή με τους ανθρώπους. Μου έχει λείψει να μπορούμε να διασκεδάσουμε με τους φίλους μας, να αγκαλιάσουμε την οικογένειά μας, να μην κοιτάμε τον διπλανό με καχυποψία. Παράλληλα, αισθάνομαι πόνο για όσους ανθρώπους υποφέρουν, για όσους ανθρώπους «φεύγουν» μόνοι τους στο ψυχρό δωμάτιο ενός νοσοκομείου, αλλά και θυμό, για όσους ανεύθυνα αντιμετωπίζουν σοβαρές καταστάσεις. Παρόλα αυτά κάνω υπομονή και καλώ τους αναγνώστες σας να κάνουν το ίδιο και με τον κατάλληλο συντονισμό και τον εμβολιασμό θα ξεπεράσουμε και αυτήν την δυσκολία. 

Μαρία Κούτρα

Ακούμε συνεχώς για Βία. Ενδοοικογενειακή, εργασιακή, αθλητική, καλλιτεχνική… Εντυπωσιάζεστε από το συμβάν ή από τους πρωταγωνιστές; Εσείς έχετε υποστεί κάποια μορφή βίας; Στο χώρο της μόδας, όπως και στον καλλιτεχνικό χώρο, ή καλύτερα σε όποιον χώρο υπάρχει η έκθεση, συζητιούνται διάφορα. Οι υποψίες είναι πολλές και οι φήμες ακόμη περισσότερες. Οι έχοντες εξουσία ανέκαθεν «χρησιμοποιούσαν» τους υπόλοιπους ανθρώπους. Δε μπορώ να πιστέψω ότι τώρα το άκουσε κάποιος για πρώτη φορά. Ωστόσο, αναφορικά με τους πρωταγωνιστές ποτέ δεν ήμουν μάρτυρας τέτοιων παραβατικών συμπεριφορών, τις οποίες καταδικάζω χωρίς δεύτερη σκέψη, καθώς, επίσης, πάντοτε φρόντιζα να θέτω από νωρίς τα όρια και ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν έχω αντιμετωπίσει κάποια μορφή βίας, πέρα από ορισμένες κακές και αντισυναδελφικές συμπεριφορές που υποθέτω όλοι έχουμε να διηγηθούμε.

Με εκτίμηση 

Βαγγέλης Σαλευρής 

HAPPY PEOPLE MODELS