Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Βασίλη Ιωαννίδη

Στο ίδρυμα Πολιτισμού “Υδρία”

Το Ίδρυμα Πολιτισμού “Υδρία” σας προσκαλεί στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής του Βασίλη Ιωαννίδη με τίτλο “Κρεμάστε τους ποιητές στους τοίχους ΙΙ”, τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου στις 8.00 μ.μ.

Οι πίνακες περιλαμβάνουν ενσωματωμένα ποιήματα του ζωγράφου από τις ανέκδοτες συλλογές του “Έρωτας στη μεθόριο”, “Συμπόσιο στο μνήμα” και “Θύρα εξόδου”, καθώς και από άλλους Θεσσαλονικείς ποιητές. Πιο συγκεκριμένα, η έκθεση αποτελείται από δέκα πίνακες με ποιήματα του Βασίλη Ιωαννίδη, ένδεκα πίνακες με ποίηση άλλων καθώς και εννέα πίνακες παραστατικοί, ανεικονικοί χωρίς ποιήματα. Πρόκειται για τη δεύτερη παρουσίαση πινάκων με ανάλογο περιεχόμενο, καθώς το 2013 είχε προηγηθεί αντίστοιχη έκθεση στον εκθεσιακό χώρο “ΔΙΠΟΛΟ”, που διατηρούσε ο ίδιος ο ποιητής- ζωγράφος, όπου παρουσιάστηκαν έργα με ποιήματά του από την ανέκδοτη συλλογή “Ρωγμές”.

Σύμφωνα με το Βασίλη Ιωαννίδη, πρόκειται για μια πολύχρονη και εργώδη προσπάθεια, που οι ρίζες και τα πρώτα ερεθίσματα ανάγονται πολύ πίσω στα εφηβικά του χρόνια, όταν υπήρξε η γνωριμία με τις λυρικογραφίες του Λόρκα και πολύ αργότερα με τα διεθνώς βραβευμένα βιβλία του Νίκου Χουλιαρά που συνδύαζαν την ποίηση και την ζωγραφική του. “Στην περίπτωσή μου, θέλησα να προχωρήσω σε μια καλύτερη και λειτουργικότερη μείξη των δύο τεχνών, έτσι ώστε να αποτελούν ένα σώμα, ενδυναμώνοντας η καθεμιά την άλλη τέχνη”, σημειώνει ο ζωγράφος, ο οποίος συμπληρώνει “Με τους Θεσσαλονικείς ποιητές επιχειρώ μια τοιχογραφία, ένα πανόραμα, μια ποιητική- εικαστική ανθολογία, μια πνευματική παρακαταθήκη με τίτλο “ΚΙΒΩΤΟΣ” που ξεκινά από τους παλαιότερους, τη γενιά του μεσοπολέμου, και συνεχίζει με τους ποιητές της πρώτης και δεύτερης μεταπολεμικής γενιάς και ελπίζω να φτάσει τουλάχιστον ως και τους ποιητές της γενιάς του ΄70”.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, θα διαβαστούν ποιήματα του Βασίλη Ιωαννίδη.

Διαβάζουν ο ίδιος ο ζωγράφος και η Τιτίκα Αρβανιτάκη. Στο βιολί τους συνοδεύει ο Μάριος Ποδάρας.

Διάρκεια έκθεσης: 14 Οκτωβρίου – 30 Νοεμβρίου 2019

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Σάββατο 11.00 – 15.00, Τρίτη & Πέμπτη και 18.00 – 21.00

Ίδρυμα Πολιτισμού “Υδρία”, Παπαμάρκου 28, Πλ. Άθωνος, Θεσσαλονίκη

Τηλ. 2310 221289,

email: [email protected]