Αρτέμης Γαβριλούκ: “Τα πάντα είναι έμπνευση για το επόμενο βήμα στη ζωή μου”

Οι συντάκτες του polismagazino.gr “ανακρίνουν” τον ηθοποιό Αρτέμη Γαβριλούκ ο οποίος συμμετέχει στην
Παράσταση «Ωνάσης τα θέλω όλα» του Σταμάτη Φασουλη στο θέατρο Παλλας.
Ο Αρτέμης Γαβριλούκ ερμηνεύει ανάμεσα σε άλλους χαρακτήρες, ως κυρίους ρόλους, τον Ιταλό σκηνοθέτη Φράνκο Τζεφιρελι και τον πιλότο του Πιατζιο που σκοτώνεται ο γιος του Αριστοτελη Ωναση.

Σε ποιά ηλικία ανακαλύψατε ότι θέλετε να γίνετε ηθοποιός;

Από πολύ μικρός ένιωθα την ανάγκη της διάδρασης με το κοινό. Σε ηλικία 6 ετών είχα την πρώτη μου παράσταση, που αν και ερασιτεχνική – σχολική, σήμερα θυμάμαι ότι ήταν οριακά επαγγελματική για το όνειρο που μου δημιούργησε και σήμερα ακολουθώ.

Ποιόν ηθοποιό – καλλιτέχνη θαυμάζετε;

Ένας από τους σύγχρονους καλλιτέχνες που θα επέλεγα είναι ο Γιωργος Καπουτζιδης… Μου φαίνεται ένας πολύ εύστροφος άνθρωπος (που μέσα από συνθήκες καθώς διάβασα σε συνέντευξή του ο ίδιος δημιούργησε) φτιάχνοντας έτσι την δική του επιτυχημένη πορεία, εμπνευσμένος με ενσυναίσθηση από τα κοινωνικοπολιτικά δρώμενα της εποχής. Τολμώντας να πω πως είναι και δεδομένο πως θα μείνουν ως παρακαταθήκη για το αύριο.

Θέατρο ή κινηματογράφος τι προτιμάτε;

Το θέατρο είναι κουλτούρα και έρωτας μαζί- συνδυασμός ΜΑΓΙΚΟΣ θα έλεγα. Ο κινηματογράφος από την άλλη είναι πρόκληση για εμένα γιατί μέχρι σήμερα δεν το έχω δοκιμάσει όσο θά’θελα αν και είναι στους άμεσους στόχους μου.

Τι σημαίνουν οι λέξεις καριέρα – επιτυχία για εσάς;

Καριέρα και επιτυχία, δυο λέξεις τόσο ταυτισμένες και συγχρόνως όμως τόσο διαφορετικές. Ισως θα επέλεγα την καριέρα που εκφράζει για εμένα την ολοκλήρωση σε αυτό που κάνω και δημιουργώ. Όσο για την επιτυχία σίγουρα με αφορά και έχω ένα ωραίο φλερτ μαζί της αν και δεν είναι αυτοσκοπός εν σχέση με την ποιότητα που θέλω να έχω στους στόχους μου.

Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται;

Καλλιτέχνης από προσωπική άποψη και δεδομένα γεννιέται. Όχι φυσικά πως μια σωστή εκπαίδευση δεν μπορεί να απογειώσει κάποιον σε πολύ υψηλά σκαλοπάτια. Για μένα ισχύει το σλόγκαν «πολύ δουλειά» αν όμως συνδυαστεί με αυτήν και η «τύχη» τότε το αποτέλεσμα είναι απογειωτικό.

Ποιά λέξη σας εκφράζει ως καλλιτέχνη;

Θα έλεγα ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ. Μια έννοια που μέσα από το θεάτρο μου δίνει τη δύναμη και το πάθος να συνεχίσω σε αυτό που αγαπώ.

Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν δημιουργήσετε;

Η ζωή είναι γεμάτη όμορφες προκλήσεις, τα πάντα λοιπόν είναι έμπνευση για το επόμενο βήμα στη ζωή μου.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ως Καλλιτέχνη;

Αν και δεν θα είναι αντικειμενικό, θα προσπαθήσω να οικειοποιήθω τον τίτλο του καλλιτέχνη για να με χαρακτηρίσω ως καλλιτέχνη. !! Χαχα… Σε μπέρδεψα ε;;;

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Με το «μέλλον» δεν τα πάω και
πολύ καλά, είμαι ή μάλλον έγινα λίγο επιφυλακτικός στις ανακοινώσεις μου… Προληπτικός γαρ…
Άρα τώρα… επειδή είμαι σε συζητήσεις για κάτι… δεν θα σας ανακοινώσω ακόμα τίποτα, και καλή μου επιτυχία.