Αρίων: “η Εμπνευση μοιάζει πολύ με το ερωτικο παιχνίδι ενός άνδρα και μιας γυναίκας”

Σε ποιά ηλικία ξεκινήσατε να ζωγραφίζετε;

Ζωγραφίζω θα έλεγα από την… ιδανική ηλικία! Ακαθόριστα μικρός.. τοτε που η ρεαλιστικότητα των πραγματων συγχέεται με την παραδοξότητα και την φαντασία που έχει κανείς στο βασίλειό που ονομάζουμε “παιδικότητα” (…που μάλλον εδώ που τα λέμε, σα να έχει δίκιο.. περί βασιλείου μιλώντας ! )
Όταν το “τωρα” σου γεμίζει κάθε κύτταρο με πληρότητα γιατί απλώς μπορεί να πρωτοανακάλυψες το θόρυβο που κάνει η άμμος οταν την τριβεις με το χέρι σου και στέκεις εκστασιασμενος αρκετά…ώστε να το κάνεις άλλες 35 φορές ! !

Το θυμάστε;
Αυτή ακριβώς την “παιδικότητα” προσπαθώ να διατηρήσω την ώρα που ζωγραφίζω ακόμα και σήμερα!

Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται;

Αν -δεν- γεννηθείς καλλιτέχνης…τότε επιβάλλεται να γίνεις! Και δεν μιλαω μόνο για τις Καλές Τέχνες! Άλλα για το σύνολο της ζωής!
Να στρωθείς στη δουλειά και να κατακτήσεις τα όποια όνειρα κατοικούνε μέσα σου!
Δεν είναι λοιπόν μια ερώτηση που έχει απάντηση…
Είμαι υπέρμαχος της εργατικότητας ε τα συνοδευτικά της βεβαίως που κρύβονται στα μέσα του καθενός..!)
Σ’αυτό τον κόσμο κάθε “μεγάλος” και “γνωστός” ξεκίνησε ως “μικρος” και “αγνωστος”!
Το μεσοδιάστημα της “απογείωσης” είναι η δράση προς την κατεύθυνση του ονείρου και ό,τι αυτό απαιτεί!
Το αν γεννήθηκες καλλιτέχνης λοιπόν, με αφήνει αδιάφορο!.. Γίνε, αν το θες!
(Το σίγουρο ειναι πάντως..πως εαν γίνεις καλλιτέχνης …κάθε μέρα γεννιέσαι! )

Ποιά λέξη σας εκφράζει ως καλλιτέχνη;

Θα πρέπει να το σκεφτω λιγο!…Πω πω…τόσο δύσκολη απάντηση σε μια φαινομενικά εύκολη ερώτηση!
…”Αγάπη “!…ισως η λέξη που θα κέρδιζε καθως δημιουργώ…αλλά και στην θέαση του έργου μου..!
Είναι μια λέξη που δεν χρησιμοποιείται σωστά…και πολλές φορές και γω αποφεύγω να την αναφέρω μιας και δεν είμαι καθόλου σίγουρος αν έχω φτάσει έστω και σε κάποιο μικρό ποσοστό της αλήθειας που κρύβεται μέσα στο νόημα της!Άρα είναι δύο λέξεις που με χαρακτηρίζουν ως καλλιτέχνη !
“Προσπάθεια αγάπης ” !

Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν δημιουργήσετε;

Η Εμπνευση..μοιάζει πολύ με το ερωτικο παιχνίδι ενός άνδρα κ μιας γυναίκας!…Και θα έλεγα…ότι αυτή ακριβώς η σαγηνευτική γυναίκα – που είναι η άτιμη!-….είναι η Έμπνευση ! Τι εννοώ!… Θα πρέπει άλλοτε να της δείξεις οτι την ποθείς για να σου ανοιχτεί ..Και άλλοτε, από την αδιαφορία σου θα σου χτυπήσει εκείνη ,την πόρτα!
Έχουν υπάρξει και οι δύο περιπτώσεις στον τρόπο που λειτουργώ στο κομμάτι της δημιουργίας μου!
…θεωρώ πως πάντοτε τα καταφέρνω καλά πλεον…ίσως γιατί αναλύω τα πράγματα ώστε να πηγαίνω ένα βήμα παραπέρα από το “τι κάνω ” δημιουργώντας ..στο “πως το κανω”…κάτι που μοιάζει με πράξη αλχημιστικη στα ενδότερα, και η Έμπνευση παύει να είναι το προβλημα ! Και αυτό γιατι…η Έμπνευση πάντα προσελκυεται από την ενέργεια που μπορείς να εναποθέσεις στα έργα σου…την ωρα της δημιουργίας, οπότε αναπόφευκτα ενώνεσαι μαζί της !

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Οι στόχοι και τα σχέδια μου είναι ξεκάθαρα μέσα μου!
Κάποια από αυτά είναι να δημιουργώ με βάση τα δικά μου “θέλω” και “αγαπώ”! Να φωτίσω με την τέχνη μου κάθε στιγμή ρουτίνας που μπορεί να υπάρχει στη ζωή μου αλλά και στην ζωή των ανθρώπων που επιλέγουν τα έργα μου !
Να εμπνέω και να εμπνέομαι…
Κ αν μπορέσω…να γίνομαι ολοένα και καλύτερος με γνώμονα..τα δικά μου όρια και μέτρα μέσα από την αντίληψη για το που μπορεί να “φθασω” την τέχνη μου..και παράλληλα…κι εμένα!

Ας γνωρίσουμε το ζωγράφο.

Ο Αρίων γεννήθηκε το 1988 στην Θεσσαλονίκη.

Από νεαρή ηλικία δείχνει το ταλέντο του στην ζωγραφική και στα 17 του χρόνια παίρνει μέρος στην πρώτη του ομαδική έκθεση.

Το 2010 δημιουργεί το προσωπικό του ατελιέ-γκαλερί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα γνωρίζει τον Έλληνα εικαστικό Κώστα Λούστα (1933-2014) και ο ίδιος τον επιλέγει για προσωπικό του μαθητή.

Τον Μάιο του 2012 πραγματοποιεί την πρώτη του ατομική έκθεση στην Γκαλερί Μυρό.

Το 2018, στην ατομική του έκθεση “Ο δρόμος προς τα αστέρια” επιτυγχάνει μεγάλο ποσοστό πωλήσεων ,κάτι που του δίνει την ευκαιρία για την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη.

Εργα του υπάρχουν σε πολλά μέρη της Ελλάδος καθώς και τον Καναδά, Τουρκία, Γερμανία και Δανία.