Απρίλιος στον Κήπο!

Δράσεις και σεμινάρια που θα φιλοξενηθούν τον Απρίλιο στον Κήπο

Συναντήσεις γνωριμίας, δημιουργικά εργαστήρια, βιωματικά σεμινάρια, εξάσκηση στον προφορικό λόγο και τη μετάφραση, παρασκευές καλλυντικών και παρτίδες σκάκι θα φιλοξενηθούν τον Απρίλιο στο Κήπο.
Δράσεις που θα γίνουν, το πιο πιθανόν, λόγω του ανοιξιάτικου καιρού, με … ανοιχτά παράθυρα και θα «ανοίξουν» κι άλλο τους ορίζοντες όσων τις παρακολουθήσουν!

Απρίλιος στον Κήπο :
Τρίτη 2 Απριλίου στις 12:00
Συνάντηση γνωριμίας με το Σεμινάριο : Aγγλικά Oral (πρωινό τμήμα)
Εισηγήτρια: Μάντω Τερζή
Do you speak English? Το σεμινάριο θα βελτιώσει την ικανότητα όσων γνωρίζουν αγγλικά, να επικοινωνήσουν σε καθημερινές περιστάσεις, να συμμετέχουν σε συνομιλίες, να ανταλλάσουν πληροφορίες, να ανταπεξέλθουν σε καταστάσεις όπως πχ σε κάποιο ταξίδι τους στο εξωτερικό ή παίρνοντας μέρος σε ένα διεθνές συνέδριο. Θα εκφράζονται με μεγαλύτερη ευχέρεια και αυτοπεποίθηση!
Κάθε Παρασκευή, 20.00-22.00 ο Κήπος μιλάει αγγλικά!
Τρίτη 2 Απριλίου στις 19:00
Συνάντηση γνωριμίας με το Σεμινάριο : Illustrator. Oι απαραίτητες γνώσεις για επαγγελματίες και μη, πάνω στο σχεδιασμό vector γραφικών.
Εισηγήτρια: Κωνσταντίνα Κυραζίδου
Το Illustrator είναι ένα δημοφιλές πρόγραμμα σχεδίασης το οποίο επιτρέπει στο χρήστη να δημιουργήσει γραφικά και τυπογραφικά στοιχεία και να τα συνθέσει ανάλογα. Χωρίς αμφιβολία είναι ένα από τα απαραίτητα εργαλεία κάθε δημιουργού ψηφιακών εικόνων. Το σεμινάριο θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη και Πέμπτη, 19:00-22:00.
Τετάρτη 3 Απριλίου στις 18:30
Συνάντηση γνωριμίας με το Σεμινάριο : έξι (6) βασικές ήπιες ικανότητες στον τουρισμό
Εισηγήτρια: Δήμητρα Ζερβάκη
Το βιωματικό σεμινάριο θα βοηθήσει όσους σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τον τουρισμό, να αναπτύξουν τις έξι (6) βασικές ήπιες ικανότητες που θεωρούνται απαραίτητες:
1) Συναισθηματική Νοημοσύνη, 2) Agile/Ευέλικτη Ηγεσία, 3) αποτελεσματική Advanced Επικοινωνία, 4) Διαχείριση Συγκρούσεων, 5) Διαχείριση Παραπόνων, 6) Αποτελεσματική Παρουσίαση Ιδεών – Η Τέχνη του «Παρουσιάζειν»

Πέμπτη 4 Απριλίου στις 18:00
Συνάντηση γνωριμίας με το Εργαστήρι : Εκμάθηση Σκακιού (απογευματινό τμήμα)
Εισηγήτρια: Φωτεινή Παμπάλου
Στο απογευματινό τμήμα εκμάθησης σκακιού, οι ενήλικες μαθαίνουν να παίζουν σκάκι, το ιδανικότερο ίσως παιχνίδι (άθλημα – επιστήμη – τέχνη – ψυχαγωγία) που ακονίζει το μυαλό και γενικά αποφέρει διαχρονικά οφέλη για την πνευματική και ψυχική υγεία.
Το σεμινάριο θα έχει διάρκεια δύο μηνών και οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη, 18:00-20:00.
Παρασκευή 5 Απριλίου στις 18:00
Συνάντηση γνωριμίας με το Σεμινάριο : Από το Βυζάντιο στο σήμερα
Εισηγητής: Δημήτρης Μπέττας
Το σεμινάριο απευθύνεται, πέρα από τους λάτρεις της βυζαντινής ιστορίας, σε όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τις μαρτυρίες των ανθρώπων του παρελθόντος για τη ζωή τους, να μυηθούνστην ιστορική ερευνητική μέθοδο και να ανταλλάξουν απόψεις για όλες εκείνες τις εξελίξεις της βυζαντινής εποχής που οδήγησαν στη διαμόρφωση του σύγχρονου, δικού μας κόσμου.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε έξι δίωρες συναντήσεις, κάθε Παρασκευή 18:00-20:00.
Τρίτη 9 Απριλίου στις 12:00
Συνάντηση γνωριμίας με το Εργαστήρι παρασκευής φυσικών καλλυντικών (πρωινό τμήμα)
Εισηγήτρια: Αριάδνη Κιορσάββα
Η σύγχρονη ζωή στις πόλεις και η έντονη καθημερινότητα κάνει το δέρμα να έχει μεγαλύτερη ανάγκη για φροντίδα. Σε αυτό συνδράμουν τα καλλυντικά φτιαγμένα από υλικά που είναι πιο κοντά στη φύση (αγνό ελαιόλαδο, μέλι, θεραπευτικά αιθέρια έλαια και βότανα, κ.α.). Τα φυσικά καλλυντικά δε δοκιμάζονται σε ζώα, είναι οικονομικά και σέβονται το περιβάλλον και τις ανάγκες του καθενός. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε έξι τρίωρες συναντήσεις.
Σάββατο 13 Απριλίου στις 12:00 – 15:00
Σεμινάριο μετάφρασης : Ο Σαρλ Μπωντλέρ με τα γυαλιά του Βάλτερ Μπένγιαμιν
Εισηγητής: Ζ. Δ. Αϊναλής
Η συνάντηση του Βάλτερ Μπένγιαμιν με το έργο του Σαρλ Μπωντλέρ συνιστά μια από τις πλέον ευτυχείς στιγμές στην ιστορία της πρόσληψης του Γάλλου ποιητή-προφήτη της νεωτερικότητας. Το σεμινάριο μετάφρασης απευθύνεται σε συμμετέχοντες που είτε επιθυμούν είτε ήδη έχουν εμπλακεί στη διαδικασία της λογοτεχνικής μετάφρασης. Θα επιχειρήσει να συνοψίσει μερικά κεντρικά προβλήματα της μετάφρασης της ποίησης.
Τετάρτη 17 Απριλίου στις 20:00
Συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης

Πληροφορίες – εγγραφές:
Κήπος (σεμινάρια, workshops, εκδηλώσεις)
Ορφανίδου 6, Θεσσαλονίκη – τηλ: 2313078962 (18:00 – 22:00)
e: [email protected]/

www.kipos-seminaria.gr

https://www.facebook.com/kipos.seminaria/

twitter.com/kiposseminaria
Γραφείο Τύπου : Βάσω Μιδούχα, [email protected], 6973 552599