Αντωνακάτου Ντιάνα στη Vitrina της MYRÓ Gallery

Η MYRÓ Gallery παρουσιάζει μία συλλογή τοπιογραφιών της Ντιάνας Αντωνακάτου (1922 – 2011) στη Vitrina (Νικηφόρου Φωκά 8, 546 21, Θεσσαλονίκη).

Αντωνακάτου Ντιάνα – Σύντομο Βιογραφικό
Γεννήθηκε στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς, το 1922.
Σπούδασε ζωγραφική στην ΑΣΚΤ (1943-1949), όπου για ένα διάστημα είχε δάσκαλο τον Κ. Παρθένη. Στη συνέχεια παρακολούθησε χαρακτική στο εργαστήριο του Γ. Κεφαλληνού. Αρχικά επηρεάστηκε από τον Κ. Παρθένη και αργότερα από τους Γ. Τσαρούχη, Σ. Βασιλείου, Α. Αστεριάδη, Γ. Μανουσάκη κ.ά.
Το προσωπικό της ιδίωμα χαρακτηρίζεται από τάση για σχηματοποίηση, εξπρεσιονιστική λειτουργία των χρωμάτων, λυρική διάθεση, σύνδεση με το παρελθόν και τη λαϊκή παράδοση. Επιδίδεται ιδιαίτερα στην τοπιογραφία, ενώ ζωγραφίζει επίσης εσωτερικά και, λιγότερο, προσωπογραφίες. Ασχολήθηκε με τη σκηνοθεσία, τη σκηνογραφία, την εικονογράφηση βιβλίων και την τεχνοκριτική.
Έχει τιμηθεί με επαίνους και μετάλλια από την Ακαδημία Αθηνών και ελληνικά και ξένα πνευματικά ιδρύματα.
Έργα της βρίσκονται στην ΕΠΜΑΣ, στις Π.Δ. Ιωαννίνων και Ρόδου, στην Εθνική Τράπεζα, στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη Αργοστολίου κ.ά.

Στοιχεία Εκδήλωσης

MYRÓ Gallery (Νικηφόρου Φωκά 8, 546 21, Θεσσαλονίκη) – Vitrina
Εγκαίνια: Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020 – 19:30
Διάρκεια: Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020 – Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020
http://www.myro.gr

Σχετικά με τη MYRÓ Gallery

Η MYRÓ Gallery ιδρύθηκε από τον Σταύρο Μυρωνίδη στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του στον χώρο του Πολιτισμού και των εικαστικών τεχνών ( MYRÓ Antiques House, Greek Marble Initiative, κ.α.) τον Σεπτέμβριο του 2011.
Τρεις διακριτοί χώροι συναποτελούν την MYRÓ Gallery, με κοινή κεντρική είσοδο στην διεύθυνση: Νικηφόρου Φωκά 8, περιοχή Λευκού Πύργου, Κέντρο Θεσσαλονίκης. Αυτόνομα ο καθένας φιλοξενεί εκθέσεις σε μηνιαία βάση, με κοινές ημερομηνίες εγκαινίων. Ο χώρος δίνει σε νέους ανερχόμενους Έλληνες δημιουργούς, ευνοεί συνεργατικά σχήματα μεταξύ καλλιτεχνών, παρουσιάζει πολλά projects και concept εκθέσεις, και παρουσιάζει συχνά εκθέσεις σύγχρονης γλυπτικής και σε συνεργασία με την Greek Marble Initiative.